Home » SQL & PL/SQL » Client Tools » Problem in 3 rd party tool (oracle 10 g)
Problem in 3 rd party tool [message #453358] Wed, 28 April 2010 06:29 Go to next message
karthikeyanc2003
Messages: 33
Registered: August 2009
Location: india
Member
Hi Guys,
I install oracle 10G database in my system. and i can able to connect with Sqlpuls without entering Host String name.
Then i install toad and work on that it works well for one week
but now it rise a error as
ORA-12545 :Connect failed because target host or object does not exist
then i try with Sql tools too. getiing same error.

Let me know how to resolve the issue.

Thanks in advance
Karthikeyan
Re: Problem in 3 rd party tool [message #453361 is a reply to message #453358] Wed, 28 April 2010 06:33 Go to previous messageGo to next message
ramoradba
Messages: 2456
Registered: January 2009
Location: AndhraPradesh,Hyderabad,I...
Senior Member
please post version number with 4 digits...
Quote:
ORA-12545: Connect failed because target host or object does not exist
Cause: The address specified is not valid, or the program being connected to does not exist.

Action: Ensure the ADDRESS parameters have been entered correctly; the most likely incorrect parameter is the node name. Ensure that the executable for the server exists (perhaps "oracle" is missing.) If the protocol is TCP/IP, edit the TNSNAMES.ORA file to change the host name to a numeric IP address and try again


post the output of
select * from v$version;



Try to connect again.
its a bug on earlier version of 10g later its fixed.

sriram Smile
Re: Problem in 3 rd party tool [message #453367 is a reply to message #453361] Wed, 28 April 2010 06:43 Go to previous messageGo to next message
karthikeyanc2003
Messages: 33
Registered: August 2009
Location: india
Member
hi Sri,

My version is 10.2.0.3.0

i did all the steps that you mentioned and nothing works for me

Thanks in Advance
Karthikeyan C

[Updated on: Wed, 28 April 2010 06:46]

Report message to a moderator

Re: Problem in 3 rd party tool [message #453373 is a reply to message #453358] Wed, 28 April 2010 06:49 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 21493
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Quote:
Then i install toad and work on that it works well for one week but now it rise a error

What changed within the last week?
Re: Problem in 3 rd party tool [message #453375 is a reply to message #453367] Wed, 28 April 2010 06:56 Go to previous message
ramoradba
Messages: 2456
Registered: January 2009
Location: AndhraPradesh,Hyderabad,I...
Senior Member
you didn`t provided what i asked..

select * from v$version;

is that a single instance?OR RAC involved?

Its a bug in 10.2.0.3 upgrade to the latest version.

check the metalink note number specified in this...
http://forums.oracle.com/forums/thread.jspa?threadID=655348
And answer littlefoot question too

sriram Smile

Previous Topic: TOAD 9.1 - show windows by connection
Next Topic: SPOOL question: How to eliminate blank lines in between queries in output
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Aug 22 10:27:56 CDT 2019