Home » Server Options » Data Guard » urgent:dataguard unable to apply logs
urgent:dataguard unable to apply logs [message #137955] Mon, 19 September 2005 01:32
lallmanish
Messages: 28
Registered: September 2005
Junior Member
hi
i am a dba and i had created an oracle dataguard 10G a month ago.
everything was running properly till there was complete trip at
the production site. i had again restarted the databases-
and saw that:
select max(sequence#) from v$archived_log is the same in both the
production and the standby. there was no archive gaps in the standby and i could see all the archive logs available in the standby.
but as i run
sql> alter sequence#,applied from v$ARCHIVED_LOG WHERE
APPLIED ='NO';
I COULD SEE THERE THAT THERE ARE A LOT OF ARCHIVES SINCE THE DATE AND TIME TRIP OCCURED THAT HAS NOT BEEN APPLIED I TRIED TO MAKE A MEDIA RECOVERY- SO IT SAID THAT DATABASE NOT IN MEDIA
RECOVERY MODE. I AGAIN ISSUED
SQL> ALTER SYSTEM SET LOG_ARCHIVE_DEWST_STATE_3=DEFER;-- IN THE PRODUCTION
SQL> ALTER SYSTEM ARCHIVE LOG CURRENT;-- IN THE PRODUCTION

THEN ON THE STANDBY I ISSUED THE FOLLOWING STATEMENTS:
SQL>ALTER DATABASE RECOVER MANAGED STANDBY DATABASE DISCONNECT;
SQL> RECOVER MANAGED STANDBY DATABASE CANCEL;
media recovery complete.

SQL> ALTER DATABASE RECOVER MANAGED STANDBY DATABASE USING
CURRENT LOGFILE DISCONNECT;
SQL> SELECT PROCESS,STATUS FROM V$MANAGED_STANDBY;
PROCESS STATUS
--------- ------------
ARCH CONNECTED
ARCH CLOSING
MRP0 APPLYING LOG
RFS RECEIVING
RFS RECEIVING
RFS WRITING

THE AGAIN I ISSUED SELECT SEQUENCE#,APPLIED FROM V$ARCHIVED_LOG
WHERE APPLIED='NO';
I COULD SEE THAT TWO OF THE FILES WERE APPLIED.
I AGAIN TRIED TO REPEAT THE ENTIRE PROCESS WITH A MEDIA
RECOVERY BUT NO NOE OF THE ARCHIVES ARE APPLYING.
ALSO AFTER I RECEIVED MRP0--APPLYING LOG
AND FEW MINUTES LATER I COULD SEE THAT THE SAME
STATEMENT :SELECT STATUS,PROCESS FROM V$MANAGED_STANDBY;
IS NOT SHOWING MRP0:
PROCESS STATUS
--------- ------------
ARCH CONNECTED
ARCH CLOSING
RFS RECEIVING
RFS RECEIVING
RFS WRITING

AGAIN I ISSUED ALTER DATABASE RECOVER MANAGED STANDBY DATABASE USING CURRENT LOGFILE DISCONNECT- I COULD AGAIN SEE THE MRP0.
TWO MINUTES LATER THE SAME MRP0 GOES OUT OF THE LIST.

I AM WORRIED ABOUT WHAT TO DO.
DATABASE IS RUNNING IN MAXIMUM AVAILABILITY.


PLLZ
HELP ME ON IMMEDIATE BASIS
MANISH
manishlall@mhd.co.om

[Updated on: Mon, 19 September 2005 01:57]

Report message to a moderator

Previous Topic: Physical standby Failover Issue
Next Topic: PROCESS LGWR NOT SHOWING IN MANAGED RECOVERY MODE SUDDENLY
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Dec 02 12:34:59 CST 2021