Home » SQL & PL/SQL » Client Tools » new TOAD after old one
new TOAD after old one [message #524737] Mon, 26 September 2011 07:35 Go to next message
majstoru
Messages: 68
Registered: October 2006
Location: Serbia
Member
Hi,

I was downloaded new version of TOAD for Oracle version 10.6 and I try to connect to my current database (oracle xe) and TOAD raise an error ORA-12154 Could not connect to XE..., but with old version of TOAD 9.6 all works fine.
What can be an solutions?

Thanks in advanced...
Re: new TOAD after old one [message #524739 is a reply to message #524737] Mon, 26 September 2011 07:40 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 21367
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Check this topic; any improvement?
Re: new TOAD after old one [message #524740 is a reply to message #524737] Mon, 26 September 2011 07:45 Go to previous messageGo to next message
Michel Cadot
Messages: 65389
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
Do not use TOAD. Wink

Try to put the directory of your tnsnames.ora file in HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Oracle\TNS_ADMIN registry key.

Regards
Michel
Re: new TOAD after old one [message #524750 is a reply to message #524739] Mon, 26 September 2011 08:31 Go to previous messageGo to next message
majstoru
Messages: 68
Registered: October 2006
Location: Serbia
Member
New install directory and all works fine.

Hvala Littlefoot...
Re: new TOAD after old one [message #524757 is a reply to message #524750] Mon, 26 September 2011 10:05 Go to previous messageGo to next message
Flyby
Messages: 185
Registered: March 2011
Location: Belgium
Senior Member
btw, toad 11 is out
Re: new TOAD after old one [message #525584 is a reply to message #524757] Mon, 03 October 2011 23:56 Go to previous messageGo to next message
alexmoore
Messages: 24
Registered: October 2011
Junior Member
i am also having the problem with installing the toad . tns error also occur with it
Re: new TOAD after old one [message #525589 is a reply to message #524737] Tue, 04 October 2011 00:24 Go to previous message
majstoru
Messages: 68
Registered: October 2006
Location: Serbia
Member
Just change Install directory, (my example is: c:\TOAD) and all will work fine, check post written by Littlefoot.
Previous Topic: Seperate User entries
Next Topic: a few questions and saving a database to a file
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Feb 25 09:17:45 CST 2018

Total time taken to generate the page: 0.06884 seconds