Oracle FAQ Your Portal to the Oracle Knowledge Grid
HOME | ASK QUESTION | ADD INFO | SEARCH | E-MAIL US
 

Home -> Community -> Usenet -> comp.databases.oracle -> Error in starting Oracle agent and ORA:01031 on SQLPLUS

Error in starting Oracle agent and ORA:01031 on SQLPLUS

From: Cherrish Vaidiyan <unbreakablematrix_at_yahoo.com>
Date: 1 Jan 2004 21:15:38 -0800
Message-ID: <f037d974.0401012115.19b59f2d@posting.google.com>


hello,

I am been getting mad with so many doubts and errors..

I have posted some doubts,test cases regarding listener,replication and standby database.But i havent got any response..(I am sorry as some of the queries i have posted twice).Is it that my doubt are funny and simple for u gurus. I am just interested in Oracle on Linux . i request u all to guide me.

my error : I cannot log on to database as any user. I cannot startup the database.My listener is up without any error. When i start the oracle agent, i get the following error..

[oracle_at_localhost 9.2]$ bin/agentctl start  

DBSNMP for Linux: Version 9.2.0.1.0 - Production on 02-JAN-2004 10:47:31  

Copyright (c) 2002 Oracle Corporation. All rights reserved.  

Starting Oracle Intelligent
Agent.../usr01/ora9/product/9.2/bin/dbsnmpwd: line 153: 9810 Segmentation fault nohup $ORACLE_HOME/bin/dbsnmp $*
>>$DBSNMP_WDLOGFILE 2>&1

/usr01/ora9/product/9.2/bin/dbsnmpwd: line 153: 9823 Segmentation fault nohup $ORACLE_HOME/bin/dbsnmp $* >>$DBSNMP_WDLOGFILE 2>&1 /usr01/ora9/product/9.2/bin/dbsnmpwd: line 153: 9835 Segmentation fault nohup $ORACLE_HOME/bin/dbsnmp $* >>$DBSNMP_WDLOGFILE 2>&1 /usr01/ora9/product/9.2/bin/dbsnmpwd: line 153: 9847 Segmentation fault nohup $ORACLE_HOME/bin/dbsnmp $* >>$DBSNMP_WDLOGFILE 2>&1 .[oracle_at_localhost 9.2]$

then i tried logging on to SQLPLUS. But i get the error below... SQL> conn system/system_at_bics as sysoper
ERROR:
ORA-01031: insufficient privileges

The Solution I tried :

  1. i deleted the earlier password file and recreated it.
  2. i gave $ unset TWO_TASK
  3. i verified the group which owns pwd<DBNAME>.ora it belongs to oinstall group

Can you suggest any other options to solve it?? Is it that i have to delete the database.

regards,
Cherrish Received on Thu Jan 01 2004 - 23:15:38 CST

Original text of this message

HOME | ASK QUESTION | ADD INFO | SEARCH | E-MAIL US