Re: OEM 11g Not alerting of critical status...

From: Guillermo Alan Bort <>
Date: Wed, 2 Mar 2011 12:02:39 -0300
Message-ID: <>

The thresholds are defined.
job_queue_processes is set to 10 in every node.


On Wed, Mar 2, 2011 at 11:48 AM, Kish Patchava <>wrote:

> Check and see if the "job_queue_processes" are greater than 0. I had a
> similar issue and after changing the value to 10, everything worked.
> On Wed, Mar 2, 2011 at 9:35 AM, Guillermo Alan Bort <>wrote:
>> List,
>> I have an OEM 11g, with a RAC target with 4 nodes. There are
>> no monitoring templates configured in OEM. There is a notification rule set
>> for 'Database Instances' (I'm assuming this also includes cluster database
>> instances, but there is a 'Cluster Database' target type possible in the
>> notification rules... so I'm not sure.
>> We have other targets that are sending e-mail alerts and that's fine,
>> but I have no record of any alert generated from this RAC. What's more, I
>> tried to force an alert (set a very low threshold for a particular
>> tablespace). The alert was generated in EM, but no e-mail was sent. The
>> schedule is 24/7 and the email address is correct.
>> I am using sysman.
>> What is even more weird, is that I have tablespaces well over the
>> warning threshold and some even past the critical threshold, and there isn't
>> even an alert in EM for them. I am at a loss as to even how to start to
>> investigate this...
>> Oh, and I inherited this system and the person that set up EM si no
>> longer available...
>> Any ideas? docs? links? magic 8 balls?
>> thanks :-)
>> Alan.-

Received on Wed Mar 02 2011 - 09:02:39 CST

Original text of this message