RE: TSM RMAN Config question

From: David Barbour <>
Date: Thu, 19 Aug 2010 08:01:38 -0500
Message-ID: <>

Try running 'tdpoconf showenvironment' from the client. This will tell you if you can see the library manager, if the password file is valid and generally the health of your connection. Might find the problem this way. Are you using LAN-Free (direct connect to backup media from the client) rather than standard over-the-wire backups through the library manager?  

From: [] On Behalf Of David Roberts
Sent: Thursday, August 19, 2010 2:54 AM
Cc: oracle-l
Subject: Re: TSM RMAN Config question  

A caveat; all of my practical knowledge of TSM/TDPO dates from 10 years ago and is unlikely to be accurate with regards the latest versions.  

First question: What version of TDPO are you using? (I was working with TDPO 2.1)    

Keeping that in mind, the first configuration issues I would check would be the password file.  

The password file was of the format: TDPO.<nodename>  

Check to see if the password file on the live server was modified when the configuration of the live server was changed.  

If it was you may need to regenerate it on the QA server.  

The password file needs to be owned by the appropriate oracle user and group.    

Obviously there is the possibility that the file is corrupt!  


On Wed, Aug 18, 2010 at 2:42 PM, Amit Verma (IT - Otterbase) <> wrote:

A little history, we used to have an automated script that refreshed QA database from production using rman duplicate. They (UNIX guys) moved the TSM server and modified the configuration files on production to make the backups go to the new server. Nobody modified the settings or setup new settings on the new server for the QA machine to be able to read backups done by prod. Now when I updated my dsm.sys file to point to the new server, I get the following while running an rman duplicate.  

RMAN-03002: failure of Duplicate Db command at 08/17/2010 14:26:06

RMAN-03015: error occurred in stored script Memory Script

ORA-19501: read error on file "oqllff55_1_1", blockno 1 (blocksize=512)

ORA-27190: skgfrd: sbtread2 returned error

ORA-19511: Error received from media manager layer, error text:

   ANS1314E (RC14) File data currently unavailable on server  

Am I missing something at the TSM server layer, like permissions, creation of new nodes etc?  

Any help would be much appreciated.  



Received on Thu Aug 19 2010 - 08:01:38 CDT

Original text of this message