Home » Developer & Programmer » Reports & Discoverer » Problem in printing rectangles (barcode) in Internet Explorer
Problem in printing rectangles (barcode) in Internet Explorer [message #297314] Thu, 31 January 2008 01:57 Go to next message
mohsen99
Messages: 15
Registered: January 2008
Junior Member
I want print Barcode in oracle report 10g
i have barcode report in 6i
when i copy rectangeles and functions of barcode into 10g i can see barcode in report builder but when i run it on application server rectangeles of barcode dose not show!!!

dose any body know the result?

(I run it on both Ie and rep expert)
Re: rectangles dos not show! (Barcode) [message #297503 is a reply to message #297314] Fri, 01 February 2008 02:56 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20901
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Did you install the barcode font on the application server?
Re: rectangles dos not show! (Barcode) [message #297644 is a reply to message #297314] Fri, 01 February 2008 22:24 Go to previous messageGo to next message
mohsen99
Messages: 15
Registered: January 2008
Junior Member
no
which font do you mean?
(i dont install any extra font on my computer but i can see barcode in report builder)
Re: rectangles dos not show! (Barcode) [message #297665 is a reply to message #297644] Sat, 02 February 2008 03:41 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20901
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Well, that's something strange.

Let's suppose you use a PC with one of the MS Windows operating systems installed. Also, you have installed MS Office. Now, you have opened MS Word and wanted to write an essay about use of barcodes in Reports Builder. Also, you'd want to write it using the "CRO Dutch Normal" font.

How would you do that? Easily! You'd choose the "Font" dropdown list in the Formatting toolbar and choose the desired font. But guess what! There's no "CRO Dutch Normal" font in there!

In order to use it, you'd have to install it first. Right?

The same goes for barcode font - you can NOT use it if it isn't installed. Quite simple.

However, it may be that I didn't understand the problem. Could you, please, write a few more sentences about it? Did you store barcodes into an Oracle table as images and are trying to display those images in the report?
Re: rectangles dos not show! (Barcode) [message #297671 is a reply to message #297314] Sat, 02 February 2008 04:53 Go to previous messageGo to next message
mohsen99
Messages: 15
Registered: January 2008
Junior Member
do you mean I should have any specific font on server to see barcode?
if yes please write which font

(i use windods xp +office on client and windows 2000 server on server)

Quote:
Did you store barcodes into an Oracle table as images and are trying to display those images in the report?


no
i use barcode139
i have 1 function that create a string with 'B' and 'W'
and have 139 rectangle with function triger
each function trigger specify that the rectangle show or not
(from that string)
Re: rectangles dos not show! (Barcode) [message #297680 is a reply to message #297671] Sat, 02 February 2008 06:33 Go to previous messageGo to next message
treynolds
Messages: 1
Registered: February 2008
Junior Member
Yes, you need to install the barcode font.

Go here to get an explaination of how to do it. It may not be the font you're using, but it will show you how.


BARCODE FONT


These installables put the font on the machine for you automatically. If you already have the font, just note where it its. Then click on "Start", "Control Panel", "Fonts" and the font window will appear. On the menu bar select "File", "Install" and navigate to where you saved the file.
Re: rectangles dos not show! (Barcode) [message #297720 is a reply to message #297680] Sat, 02 February 2008 23:28 Go to previous messageGo to next message
mohsen99
Messages: 15
Registered: January 2008
Junior Member
tanks for your attention
but I want barcode128 this site have only font for barcode39
(I take mistake in last post)

and as i explain befor i dont install any extra font on my computer but i can see barcode when i run it on report builder
Re: rectangles dos not show! (Barcode) [message #297743 is a reply to message #297720] Sun, 03 February 2008 04:37 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20901
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
All I can tell is to quote myself: there's something strange here.

How is your computer supposed to display barcode if there's no barcode font installed? If it is possible (and none of previously mentioned options is true), I must admit that I don't know what power made it possible.

As of "barcode128" you're talking about: fonts are just another merchandise and should be bought (unless they are free, of course). I've seen some "3-of-9" free fonts, but I'm not sure that advanced barcode fonts are free. In other words: you might need to buy this font.
Re: rectangles dos not show! (Barcode) [message #297834 is a reply to message #297314] Sun, 03 February 2008 23:07 Go to previous messageGo to next message
mohsen99
Messages: 15
Registered: January 2008
Junior Member
Dear Littlefoot
I dont think the problem is about fonts because i deleted all fonts on my windows except 4 or 5 font that windows did not allow (all this 4 or 5 fonts is on all windows)
then i run barcode report on report builder
the barcode showed and all rectangeles showed truely!!
Re: rectangles dos not show! (Barcode) [message #297836 is a reply to message #297314] Sun, 03 February 2008 23:14 Go to previous messageGo to next message
mohsen99
Messages: 15
Registered: January 2008
Junior Member
I uploded barcode.rep as attachment
can anybody test the report and answer me that if it is work on your server or not?
  • Attachment: barcode.rep
    (Size: 940.00KB, Downloaded 263 times)
Re: rectangles dos not show! (Barcode) [message #297845 is a reply to message #297836] Sun, 03 February 2008 23:27 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20901
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Do we have your tables? Which user should we connect to?

I believe you'd better attach the RDF file instead. I'd like to review it once you do that.
Re: rectangles dos not show! (Barcode) [message #297867 is a reply to message #297314] Mon, 04 February 2008 01:18 Go to previous messageGo to next message
mohsen99
Messages: 15
Registered: January 2008
Junior Member
no table needed
the only query i have is :
"select sysdate from dual"
so not important which user is connect
barcode string is build from a fix string like '00123654798754475'
Re: rectangles dos not show! (Barcode) [message #297894 is a reply to message #297314] Mon, 04 February 2008 03:27 Go to previous messageGo to next message
mohsen99
Messages: 15
Registered: January 2008
Junior Member
I create all rectangels again
now i can see barcode in repexpert(run from server)
BUT when rectangeles have line it prints in bad format that barcode scanner can not read barcode
when "no line" it shows true in repexpert but print nothing!!

i attached jsp file
Re: rectangles dos not show! (Barcode) [message #297992 is a reply to message #297894] Mon, 04 February 2008 07:57 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20901
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Wow!

That's something I didn't expect. You are, actually, drawing the barcode yourself!

I'm sorry, it is far too complicated for me. I thought that you were using a simple "point and click" solution with a barcode font. I'll try to take a closer look at it, but can't promise anything.
Re: rectangles dos not show! (Barcode) [message #298126 is a reply to message #297314] Tue, 05 February 2008 01:35 Go to previous messageGo to next message
mohsen99
Messages: 15
Registered: January 2008
Junior Member
thanks for your attention
i am waiting for your answer
(if any other description need please tell me)

[Updated on: Tue, 05 February 2008 01:37]

Report message to a moderator

Re: rectangles dos not show! (Barcode) [message #298436 is a reply to message #297314] Wed, 06 February 2008 02:03 Go to previous messageGo to next message
mohsen99
Messages: 15
Registered: January 2008
Junior Member
can anybody say me why when I set "No Line" for line color of any rectangle i cant print it on repexpert or IE (Run from server)????
and what should i do to print it?
problem in print [message #299098 is a reply to message #297314] Sat, 09 February 2008 05:14 Go to previous messageGo to next message
mohsen99
Messages: 15
Registered: January 2008
Junior Member
when I set "No Line" for line color of any rectangle i cant print it on repexpert or IE (Run from server)????
(I can print on client by Report Builder)
what should i do to print it?
Is there any special setting on application server?
Re: problem in print [message #299703 is a reply to message #299098] Wed, 13 February 2008 00:05 Go to previous messageGo to next message
mohsen99
Messages: 15
Registered: January 2008
Junior Member
Sad
any solution???
Re: problem in print [message #299748 is a reply to message #299098] Wed, 13 February 2008 01:57 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20901
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
I must admit that I don't understand what you are saying.

Quote:
when I set "No Line" for line color of any rectangle i cant print it
There are rectangles in your report and you chose "no line" for them. When you do that, you can NOT print "it". What is "it", exactly? The whole report? Or are these rectangles invisible?

If the latter, no wonder - how can you expect to "print" something that you can't "see"?

Quote:
on repexpert
What is "repexpert"?

Could you create a sample report (for example, based on Scott's schema) or attach a screenshot (make it JPG or PNG) so that we could see what you are doing?
Re: problem in print [message #299818 is a reply to message #299098] Wed, 13 February 2008 05:25 Go to previous messageGo to next message
mohsen99
Messages: 15
Registered: January 2008
Junior Member
Quote:
The whole report? Or are these rectangles invisible?


only these Recangles

Quote:
If the latter, no wonder - how can you expect to "print" something that you can't "see"?

I can see rectangles on monitor but they are not in print

I create a sample report
the only query is:
select sysdate from dual

and there is 1 big recangle
i can see rectangle but cant print it!!
Re: problem in print [message #299833 is a reply to message #299818] Wed, 13 February 2008 06:02 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20901
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
What is the output file type?

I tested it on our application server:
- if your 'rectangle' report creates a HTML page as an output, there's no rectangle
- if 'rectangle' report creates a PDF page, it is visible

So: could you check and, possibly, change output file type?
Re: problem in print [message #300052 is a reply to message #299098] Thu, 14 February 2008 02:06 Go to previous messageGo to next message
mohsen99
Messages: 15
Registered: January 2008
Junior Member
Sad
tanks for your attention
but I must use IE or RepExperthttp://www.lv2000.com/ for output
is there any setting for show rectangles set "no line" in application server?
Re: problem in print [message #300066 is a reply to message #300052] Thu, 14 February 2008 02:42 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20901
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
I wouldn't know, sorry.

But PDF's open in IE; what's wrong with that?
Re: problem in print [message #300091 is a reply to message #299098] Thu, 14 February 2008 03:49 Go to previous messageGo to next message
mohsen99
Messages: 15
Registered: January 2008
Junior Member
I want it for print bill and barcode on it
(do you remmember? http://www.orafaq.com/forum/t/96510/118684/)
so i cant user pdf file
I must user IE (Or Repexpert http://www.lv2000.com/ )
Re: problem in print [message #300098 is a reply to message #300091] Thu, 14 February 2008 04:07 Go to previous message
Littlefoot
Messages: 20901
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Oh! So this is the old, unsolved problem? Sorry, but I wouldn't know what to do.

P.S. Did you consider installing a true barcode font instead of "making" your own one?

P.P.S. As this question is closely related to the previous one, I'll merge these threads.
Previous Topic: Method to convert 10g reports with a parameter form
Next Topic: Ora 00904
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 09 17:51:03 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.19867 seconds