Home » RDBMS Server » Enterprise Manager » Issues in Oracle 10g Installation
icon9.gif  Issues in Oracle 10g Installation [message #287241] Tue, 11 December 2007 09:51 Go to next message
asitha
Messages: 4
Registered: December 2007
Location: Colombo - Sri Lanka
Junior Member
Hi

I was try to install oracle 10g in my laptop which is running on Win2000+serv.pack4.

At the final staging I got an error as shown in attached screen shot. Then Oracle DB Console was not get started. But OracleService get started successfully.

I was try to start that service manually and failed.

Please help me to solve this issue.

Best Regards
Asitha
  • Attachment: Error01.jpg
    (Size: 44.15KB, Downloaded 192 times)
Re: Issues in Oracle 10g Installation [message #287242 is a reply to message #287241] Tue, 11 December 2007 09:52 Go to previous messageGo to next message
Mohammad Taj
Messages: 2412
Registered: September 2006
Location: Dubai, UAE
Senior Member

1. Check emconfig.log file and post here emconfig.log file.
2. Recreate EM repository through EMCA utility.


Re: Issues in Oracle 10g Installation [message #287243 is a reply to message #287242] Tue, 11 December 2007 10:03 Go to previous messageGo to next message
asitha
Messages: 4
Registered: December 2007
Location: Colombo - Sri Lanka
Junior Member
Hi Mohammad

Thank you for your prompt reply.

I was just run the emca.bat. But no positive response received. Do you mean I have to do any configuration changes by this script? If yes, please explain it to me.

emConfig.log is attached.

Thanks
Asitha
  • Attachment: emConfig.log
    (Size: 40.81KB, Downloaded 254 times)
Re: Issues in Oracle 10g Installation [message #287245 is a reply to message #287243] Tue, 11 December 2007 10:11 Go to previous messageGo to next message
Mohammad Taj
Messages: 2412
Registered: September 2006
Location: Dubai, UAE
Senior Member

1. on window command prompt.
cmd>set ORACLE_SID=sid
cmd>emctl stop dbconsole
cmd>emctl start dbconsole

If dbconsole service is not started then recreate EM repository.

2. on command prompt
cmd>set ORACLE_SID=sid
cmd>set ORACLE_HOME=OS path for oracle home
cmd>set PATH=OS path for oracle path variable.
cmd>emca -r

NOTE:use "-r" skip creation of repository schema
If you still facing any error then visit below link.
http://dbataj.blogspot.com/2007/01/oc4j-configuration-issue.html


hope this help

[Updated on: Tue, 11 December 2007 10:12]

Report message to a moderator

Re: Issues in Oracle 10g Installation [message #287246 is a reply to message #287245] Tue, 11 December 2007 10:37 Go to previous message
asitha
Messages: 4
Registered: December 2007
Location: Colombo - Sri Lanka
Junior Member
Thank you Mohammad

I have tryout that 1 and 2 steps. But it was not succeeded. I will go through your link and try to solve this issue.

Again.. Thank you for your help Smile

Asitha
Previous Topic: Spatial Index Advisor
Next Topic: WebLogic Server Metric Collection Error
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Dec 06 02:38:45 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.09079 seconds