Home » Infrastructure » Linux » 10g on SuSE 9.0 OES distribution stuck at 45% creating and starting Oracle instance
10g on SuSE 9.0 OES distribution stuck at 45% creating and starting Oracle instance [message #287200] Tue, 11 December 2007 06:51 Go to next message
iamasmith
Messages: 5
Registered: December 2007
Location: London
Junior Member
I'm having a really perplexing problem getting the 10.2.0.1 installation past the point of 'Creating and starting Oracle instance' at the 'Database Configuration Assistant' screen.

The install hits 45% every time and just hangs there.

The install passes all its prerequisite tests prior to starting apart from the Network Tests which it always says 'Not executed'. I have got a static IP address on my main interface so I'm just acknowleging this as user verified.

The ~/oraInvetorylogs/oraInstallYYYY-MM-DD-HHHH.err file is zero bytes.

The last thing that appears in the 10.2.0/db_1/cfgtools/dbca/trace.log is a reference to it executing mkplug.sql... no errors here.

dbca/orcl/mkplug_v3_orcl.log is zero bytes.

How long should this thing take to run anyway? It's a while since I installed it last but as I recall it didn't take too long.

Any thoughts folks? what haven't I checked?

-Andy

[Updated on: Tue, 11 December 2007 06:57]

Report message to a moderator

Re: 10g on SuSE 9.0 OES distribution stuck at 45% creating and starting Oracle instance [message #288346 is a reply to message #287200] Mon, 17 December 2007 02:52 Go to previous messageGo to next message
iamasmith
Messages: 5
Registered: December 2007
Location: London
Junior Member
grrr... just rebuilt the box completely with SuSE 9.0 Enterprise and I'm getting exactly the same results.

Any ideas folks?

-Andy
Re: 10g on SuSE 9.0 OES distribution stuck at 45% creating and starting Oracle instance [message #288381 is a reply to message #287200] Mon, 17 December 2007 05:19 Go to previous messageGo to next message
varu123
Messages: 754
Registered: October 2007
Senior Member
I would suggest to you read the installation guide relevent to your need.
Re: 10g on SuSE 9.0 OES distribution stuck at 45% creating and starting Oracle instance [message #288419 is a reply to message #288381] Mon, 17 December 2007 08:34 Go to previous messageGo to next message
iamasmith
Messages: 5
Registered: December 2007
Location: London
Junior Member
Thanks, I have read and performed the install to the letter of all the installation guides that I can find.

The last one that I tried was this one..

http://www.oracle.com/technology/tech/php/installtxt/10gr2_sles9.txt

Resulting in exactly the same result. Sits at 45% again.

Each time I try one of these things I am doing a clean install btw.

-Andy
Re: 10g on SuSE 9.0 OES distribution stuck at 45% creating and starting Oracle instance [message #288423 is a reply to message #287200] Mon, 17 December 2007 08:41 Go to previous messageGo to next message
varu123
Messages: 754
Registered: October 2007
Senior Member
Install only the software and later on try to create the database manually.
Re: 10g on SuSE 9.0 OES distribution stuck at 45% creating and starting Oracle instance [message #288426 is a reply to message #288423] Mon, 17 December 2007 08:45 Go to previous messageGo to next message
iamasmith
Messages: 5
Registered: December 2007
Location: London
Junior Member
Yep, will do.

I'm so spooked by this though atm, I'm running memtestx86 on the box just to make sure that I haven't got some flakey memory (although this test system is using an old ML370 G3 prod system that was just decommissioned and the memory should be fine).

I would expect more random problems though if I had duff memory but I think I need to satisfy myself that it couldn't possibly be that before proceeding with the next try.

-Andy
Re: 10g on SuSE 9.0 OES distribution stuck at 45% creating and starting Oracle instance [message #288590 is a reply to message #288426] Tue, 18 December 2007 02:23 Go to previous messageGo to next message
ThomasG
Messages: 3189
Registered: April 2005
Location: Heilbronn, Germany
Senior Member
Also, when it "hangs" have a look at "top", if there is still something running.

The database creation time varies wildly, depending on the disks.

It takes a few minutes on my "normal" Unix servers, but when I had to install it on an older Windows box it took almost an hour to create and compile the "system" schema.

I always create the database by hand though, not with the installation program.
icon14.gif  Re: 10g on SuSE 9.0 OES distribution stuck at 45% creating and starting Oracle instance [message #288693 is a reply to message #288590] Tue, 18 December 2007 06:11 Go to previous messageGo to next message
iamasmith
Messages: 5
Registered: December 2007
Location: London
Junior Member
Fixed it.

I'm sure you all knew it was going to be something stupid.

And I can confirm that it was something stupid.

Don't start your passwords with $ signs because the scripts constructed by dbca treat the following characters as variables Embarassed

-Andy

[Updated on: Tue, 18 December 2007 06:28]

Report message to a moderator

Re: 10g on SuSE 9.0 OES distribution stuck at 45% creating and starting Oracle instance [message #307676 is a reply to message #288693] Wed, 19 March 2008 07:37 Go to previous message
onetimeloginwillnotrememb
Messages: 1
Registered: March 2008
Junior Member
Just to follow up on this, other characters can also cause problems. I had a '/' in my password and that caused the same hang at 45%.
Previous Topic: Configure 2NICs for seprate functions
Next Topic: runInstaller Error - please help me out
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Dec 06 00:14:47 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.09750 seconds