Home » RDBMS Server » Server Administration » Oracle 10g did not start after joining a windows domain (Oracle 10g, Windows 2003 R2 SP2)
Oracle 10g did not start after joining a windows domain [message #280547] Wed, 14 November 2007 01:16 Go to next message
PatrickDoern
Messages: 4
Registered: November 2007
Junior Member
We installed a Oracle Server for a customer. On site the server joined a active directory domain. After this, no oracle service starts. What can i do?

If we remove the server from ad-domain, all services works fine!

Greetings
Patrick
Re: Oracle 10g did not start after joining a windows domain [message #280549 is a reply to message #280547] Wed, 14 November 2007 01:20 Go to previous messageGo to next message
Michel Cadot
Messages: 64103
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
Quote:

What can i do?

First have a look at event manager and logs to know why Oracle services don't start.

In addition, Oracle is not supported on a domain controller.

Regards
Michel
Re: Oracle 10g did not start after joining a windows domain [message #280562 is a reply to message #280549] Wed, 14 November 2007 01:39 Go to previous messageGo to next message
PatrickDoern
Messages: 4
Registered: November 2007
Junior Member
The Oracle Server ist only a Memberserver in AD

Service: OracleDBConsoleORCL
Error: Agent Process exited abnormally during initialization

Regards
Patrick
Re: Oracle 10g did not start after joining a windows domain [message #280564 is a reply to message #280562] Wed, 14 November 2007 01:47 Go to previous messageGo to next message
Michel Cadot
Messages: 64103
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
Directory %ORACLE_HOME%\<servername>_<sid>\log, search in *.log, *.trc files.

Regards
Michel
Re: Oracle 10g did not start after joining a windows domain [message #280578 is a reply to message #280564] Wed, 14 November 2007 02:32 Go to previous messageGo to next message
PatrickDoern
Messages: 4
Registered: November 2007
Junior Member
[OracleDBConselORCLSrvc.log]

EMDROOT=D:\oracle\product\10.2.0\db_1
ORACLE_HOME=D:\oracle\product\10.2.0\db_1
EMDSTATE=D:\oracle\product\10.2.0\db_1\tdg-dms_orcl
CONSOLE_CFG=dbconsole
TRACE_LEVEL=16
TIMEOUT=15
11/14/07 09:25:33 Start pending...
11/14/07 09:25:33 Verifying dbconsole is not started already. Command line "D:\oracle\product\10.2.0\db_1\bin\emctl.bat" istatus dbconsole
11/14/07 09:25:34 dbconsole launch commandline is "D:\oracle\product\10.2.0\db_1\bin\emctl.bat" istart dbconsole
11/14/07 09:25:34 Tracking process launch...
11/14/07 09:26:04 dbconsole exited with retCode 2.
11/14/07 09:26:04 Check D:\oracle\product\10.2.0\db_1\tdg-dms_orcl\sysman\log\emdbconsole.nohup for details
Re: Oracle 10g did not start after joining a windows domain [message #280589 is a reply to message #280578] Wed, 14 November 2007 02:53 Go to previous message
PatrickDoern
Messages: 4
Registered: November 2007
Junior Member
I found a quick and dirty solution in another forum:

Our customer use a different ip. For installation we use our own subnet, but the customer changes it.

I add an Entry IP + HOSTNAME to HOSTS an the ConsoleService starts correctly.
Previous Topic: how can i start oracle database 8.1.5 in windows xp
Next Topic: finding database size & finding how many databases are running
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Dec 04 22:50:16 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.04189 seconds