Home » RDBMS Server » Enterprise Manager » EM dbconsole can start BUT it is not running
EM dbconsole can start BUT it is not running [message #276161] Wed, 24 October 2007 03:20 Go to next message
dba4bank
Messages: 49
Registered: October 2007
Location: TURKEY
Member
HI GURU

here is my problem it is obvious and i believe you can help me:)

C:\Documents and Settings\DBAORASERVICE>emctl start dbconsole
Oracle Enterprise Manager 10g Database Control Release 10.2.0.3.0
Copyright (c) 1996, 2006 Oracle Corporation. All rights reserved.
http://db:1158/em/console/aboutApplication
Starting Oracle Enterprise Manager 10g Database Control ...The OracleDBConsoleCR
EDIT service is starting........................................................
.
The OracleDBConsoleCREDIT service was started successfully.


C:\Documents and Settings\DBAORASERVICE>emctl status dbconsole
Oracle Enterprise Manager 10g Database Control Release 10.2.0.3.0
Copyright (c) 1996, 2006 Oracle Corporation. All rights reserved.
http://db:1158/em/console/aboutApplication
Oracle Enterprise Manager 10g is not running.------------------------------------------------------------------
Logs are generated in directory E:\oracle\ora102/db_CREDIT
/sysman/log


here is log file=== (error = 10061)
2007-10-24 10:43:14 Thread-5900 WARN http: snmehl_connect: connect failed to (db:1158): No connection could be made because the target machine actively refused it.
(error = 10061)
2007-10-24 10:43:22 Thread-4352 WARN http: snmehl_connect: connect failed to (db:1158): No connection could be made because the target machine actively refused it.
(error = 10061)
2007-10-24 10:43:31 Thread-4536 WARN http: snmehl_connect: connect failed to (db:1158): No connection could be made because the target machine actively refused it.
(error = 10061)
2007-10-24 10:43:39 Thread-688 WARN http: snmehl_connect: connect failed to (db:1158): No connection could be made because the target machine actively refused it.
(error = 10061)
2007-10-24 10:43:43 Thread-4448 WARN http: snmehl_connect: connect failed to (db:1158): No connection could be made because the target machine actively refused it.
(error = 10061)
2007-10-24 10:43:57 Thread-5212 ERROR http: 1764: snmehl_read: error on read: An existing connection was forcibly closed by the remote host.
(error = 10054)
2007-10-24 10:44:11 Thread-3080 WARN http: snmehl_connect: connect failed to (db:1158): No connection could be made because the target machine actively refused it.
(error = 10061)
2007-10-24 10:45:45 Thread-4212 WARN http: snmehl_connect: connect failed to (db:1158): No connection could be made because the target machine actively refused it.
(error = 10061)
2007-10-24 10:47:46 Thread-5120 WARN http: snmehl_connect: connect failed to (db:1158): No connection could be made because the target machine actively refused it.
(error = 10061)
2007-10-24 10:47:47 Thread-300 ERROR http: 1752: snmehl_read: error on read: An existing connection was forcibly closed by the remote host.
(error = 10054)
2007-10-24 10:47:49 Thread-5972 WARN http: snmehl_connect: connect failed to (db:3938): No connection could be made because the target machine actively refused it.
(error = 10061)
2007-10-24 10:52:01 Thread-3088 WARN http: snmehl_connect: connect failed to (db:3938): No connection could be made because the target machine actively refused it.
(error = 10061)

gökhan dedeler
oracle DBA
Re: EM dbconsole can start BUT it is not running [message #276280 is a reply to message #276161] Wed, 24 October 2007 11:16 Go to previous messageGo to next message
DreamzZ
Messages: 1666
Registered: May 2007
Location: Dreamzland
Senior Member
Which error you get when you try to open EM?
Is there any?
Re: EM dbconsole can start BUT it is not running [message #276365 is a reply to message #276161] Thu, 25 October 2007 00:12 Go to previous messageGo to next message
dba4bank
Messages: 49
Registered: October 2007
Location: TURKEY
Member
hi
when i issue this 'http://db:1158/em'

the browser says:
The page you are looking for is currently unavailable.

so what does open EM mean? start agent or dbconsole??
Re: EM dbconsole can start BUT it is not running [message #276537 is a reply to message #276365] Thu, 25 October 2007 07:50 Go to previous messageGo to next message
babuknb
Messages: 1734
Registered: December 2005
Location: NJ
Senior Member


start agent.

Babu
Re: EM dbconsole can start BUT it is not running [message #278586 is a reply to message #276161] Mon, 05 November 2007 01:59 Go to previous messageGo to next message
dba4bank
Messages: 49
Registered: October 2007
Location: TURKEY
Member
hi guru

here is my error steps

1.) "emctl start dbconsole"

The OracleDBConsoleCREDIT service was started successfully.


2.)emctl status dbconsole

Oracle Enterprise Manager 10g is not running.



3.)emctl status agent is reponsed this:
Agent is Running and Ready

4.)almost 5 minutes later i issued same command "emctl status agent"

Agent is Not Running


it is pretty weird
Re: EM dbconsole can start BUT it is not running [message #281952 is a reply to message #278586] Tue, 20 November 2007 02:53 Go to previous messageGo to next message
adilraza154
Messages: 8
Registered: November 2007
Location: Dhaka
Junior Member

Hi all,

I have same problem with OEM and same thing happen.

I use AIX 5L 5.3.

can anyone give me the solution.

should I remove dbconsole and recreate?

waiting for reply

Thanks

Adil
Re: EM dbconsole can start BUT it is not running [message #281959 is a reply to message #281952] Tue, 20 November 2007 03:07 Go to previous messageGo to next message
Mohammad Taj
Messages: 2412
Registered: September 2006
Location: Dubai, UAE
Senior Member

Yes, recreate oem repository.
and also check "sysman,dbsnmp" account_status must be open.

[Updated on: Tue, 20 November 2007 03:07]

Report message to a moderator

Re: EM dbconsole can start BUT it is not running [message #285320 is a reply to message #281959] Tue, 04 December 2007 04:26 Go to previous messageGo to next message
adilraza154
Messages: 8
Registered: November 2007
Location: Dhaka
Junior Member

Hi,

I have recreated oem repository and checked these two statusa nd found those were open.

but still problem is there?

can u help me out.

Thanks

adil
Re: EM dbconsole can start BUT it is not running [message #285323 is a reply to message #285320] Tue, 04 December 2007 04:30 Go to previous messageGo to next message
babuknb
Messages: 1734
Registered: December 2005
Location: NJ
Senior Member


Post your log file.
Re: EM dbconsole can start BUT it is not running [message #285338 is a reply to message #285323] Tue, 04 December 2007 04:53 Go to previous messageGo to next message
adilraza154
Messages: 8
Registered: November 2007
Location: Dhaka
Junior Member

WARNING: Oracle executable binary mismatch detected.
Binary of new process does not match binary which started instance
issue alter system set "_*****_***_****" = * to disable these messages

this msg is coming in alert log.

and agent is not also running.


Adil
Re: EM dbconsole can start BUT it is not running [message #285340 is a reply to message #276161] Tue, 04 December 2007 04:56 Go to previous messageGo to next message
Arju
Messages: 1554
Registered: June 2007
Location: Dhaka,Bangladesh. Mobile:...
Senior Member

It is just a WARNING ; an informational message.
Re: EM dbconsole can start BUT it is not running [message #285343 is a reply to message #285338] Tue, 04 December 2007 05:01 Go to previous messageGo to next message
babuknb
Messages: 1734
Registered: December 2005
Location: NJ
Senior Member


Find the below path.

Quote:

ORACLE_HOME\cfgtoollogs\emca\


Post your emca log file.
Re: EM dbconsole can start BUT it is not running [message #286412 is a reply to message #285343] Fri, 07 December 2007 05:20 Go to previous messageGo to next message
adilraza154
Messages: 8
Registered: November 2007
Location: Dhaka
Junior Member

Hi Arju,

Thanks for your comments.

I do not have problem with DBconsole. It is running fine.

Thanks again

Adil
Re: EM dbconsole can start BUT it is not running [message #302662 is a reply to message #276161] Tue, 26 February 2008 08:53 Go to previous messageGo to next message
aravind74
Messages: 2
Registered: February 2008
Junior Member
I want to configure EM database control on my existing database. can you please help me in configuring.

When I clicked EMCA batch file in bin folder of oracle_home and entered all the details like port,sid,service name etc.., getting error "cannot read emd.properties" in sysman/config folder.

Thanks.

Re: EM dbconsole can start BUT it is not running [message #302668 is a reply to message #276161] Tue, 26 February 2008 08:58 Go to previous messageGo to next message
aravind74
Messages: 2
Registered: February 2008
Junior Member
am sorry i didn't give details for above post. we are running 10.1 on windows 2000.

When I did this:

C:\>emctl status dbconsole
Environment variable ORACLE_SID not defined. Please define it.

C:\>set ORACLE_SID=DEVPUBAL

C:\>EMCTL STATUS DBCONSOLE
OC4J Configuration issue. E:\oracle\product\10.1.0\db_1/oc4j/j2ee/OC4J_DBConsole
_reagan.ybp.com_DEVPUBAL not found.

C:\>EMCTL STATUS AGENT
EM Configuration issue. E:\oracle\product\10.1.0\db_1/reagan.ybp.com_DEVPUBAL no
t found.

C:\>emctl start dbconsole
OC4J Configuration issue. E:\oracle\product\10.1.0\db_1/oc4j/j2ee/OC4J_DBConsole
_reagan.ybp.com_DEVPUBAL not found.

In the log it is:

Feb 25, 2008 2:00:41 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setConsoleLogging
CONFIG: consoleLogging value set to: true
Feb 25, 2008 2:00:41 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setUnlockAccounts
CONFIG: unlockAccounts value set to: true
Feb 25, 2008 2:00:41 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setIsClusterConfig
CONFIG: isClusterConfig value set to: false
Feb 25, 2008 2:00:41 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setSkipRepos
CONFIG: skipRepos value set to: false
Feb 25, 2008 2:00:41 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setUpdateEMDEmail
CONFIG: updateEMDEmail value set to: true
Feb 25, 2008 2:00:41 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setStoreReposVars
CONFIG: storeReposVars value set to: true
Feb 25, 2008 2:00:41 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setUsesASM
CONFIG: usesASM value set to: false
Feb 25, 2008 2:00:41 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setAutomaticBackup
CONFIG: automaticBackup value set to: false
Feb 25, 2008 2:00:41 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setIsCentralMode
CONFIG: isCentralMode value set to: false
Feb 25, 2008 2:00:41 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:00:41 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:02:12 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:02:19 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig isEMConfigured
CONFIG: isEMConfigured for DB: devpubal
Feb 25, 2008 2:02:19 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:02:19 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:02:19 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:02:20 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:02:20 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:02:20 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:02:20 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter JMS_PORT
Feb 25, 2008 2:02:20 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter RMI_PORT
Feb 25, 2008 2:02:20 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter DBCONSOLE_HTTP_PORT
Feb 25, 2008 2:02:20 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter AGENT_PORT
Feb 25, 2008 2:02:22 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig getFreePorts
CONFIG: Searching all DBConsole instances for used ports under ORACLE_HOME E:\oracle\product\10.1.0\db_1
Feb 25, 2008 2:02:22 PM oracle.sysman.emcp.util.PortQuery isANumber
CONFIG: String %s_oc4jJmsPort%is not a number
Feb 25, 2008 2:02:22 PM oracle.sysman.emcp.util.PortQuery isANumber
CONFIG: String %s_oc4jRmiPort%is not a number
Feb 25, 2008 2:02:22 PM oracle.sysman.emcp.util.PortQuery isANumber
CONFIG: String %s_oc4jWebsitePort%is not a number
Feb 25, 2008 2:02:22 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:02:22 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig getProperties
WARNING: Error reading file E:\oracle\product\10.1.0\db_1\sysman\config\emd.properties
Feb 25, 2008 2:02:22 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig getAgentPort
CONFIG: Cannnot parse EMD_URL correctly. No port identified
Feb 25, 2008 2:02:22 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig getFreePorts
CONFIG: Cannnot parse EMD_URL correctly. No port identified
Feb 25, 2008 2:02:22 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter JMS_PORT
Feb 25, 2008 2:02:22 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter RMI_PORT
Feb 25, 2008 2:02:22 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter DBCONSOLE_HTTP_PORT
Feb 25, 2008 2:02:22 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter AGENT_PORT
Feb 25, 2008 2:02:22 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig perform
CONFIG: Passed parameter check
Feb 25, 2008 2:02:22 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig initSQLEngine
CONFIG: SQLEngine connecting with SID: devpubal, oracleHome: E:\oracle\product\10.1.0\db_1, and user: SYS
Feb 25, 2008 2:02:26 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig initSQLEngine
CONFIG: SQLEngine created successfully and connected
Feb 25, 2008 2:02:26 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig checkConfiguration
SEVERE: Repository already exists. Fix the error(s) and run EM Configuration Assistant again in standalone mode.
Feb 25, 2008 2:06:39 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setConsoleLogging
CONFIG: consoleLogging value set to: true
Feb 25, 2008 2:06:39 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setUnlockAccounts
CONFIG: unlockAccounts value set to: true
Feb 25, 2008 2:06:39 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setIsClusterConfig
CONFIG: isClusterConfig value set to: false
Feb 25, 2008 2:06:39 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setSkipRepos
CONFIG: skipRepos value set to: false
Feb 25, 2008 2:06:39 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setUpdateEMDEmail
CONFIG: updateEMDEmail value set to: true
Feb 25, 2008 2:06:39 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setStoreReposVars
CONFIG: storeReposVars value set to: true
Feb 25, 2008 2:06:39 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setUsesASM
CONFIG: usesASM value set to: false
Feb 25, 2008 2:06:39 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setAutomaticBackup
CONFIG: automaticBackup value set to: false
Feb 25, 2008 2:06:39 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setIsCentralMode
CONFIG: isCentralMode value set to: false
Feb 25, 2008 2:06:39 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:06:39 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:08:14 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:08:19 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig isEMConfigured
CONFIG: isEMConfigured for DB: devpubal
Feb 25, 2008 2:08:19 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:08:19 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:08:20 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:08:20 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:08:20 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:08:20 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:08:20 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter JMS_PORT
Feb 25, 2008 2:08:20 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter RMI_PORT
Feb 25, 2008 2:08:20 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter DBCONSOLE_HTTP_PORT
Feb 25, 2008 2:08:20 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter AGENT_PORT
Feb 25, 2008 2:08:21 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig getFreePorts
CONFIG: Searching all DBConsole instances for used ports under ORACLE_HOME E:\oracle\product\10.1.0\db_1
Feb 25, 2008 2:08:22 PM oracle.sysman.emcp.util.PortQuery isANumber
CONFIG: String %s_oc4jJmsPort%is not a number
Feb 25, 2008 2:08:22 PM oracle.sysman.emcp.util.PortQuery isANumber
CONFIG: String %s_oc4jRmiPort%is not a number
Feb 25, 2008 2:08:22 PM oracle.sysman.emcp.util.PortQuery isANumber
CONFIG: String %s_oc4jWebsitePort%is not a number
Feb 25, 2008 2:08:22 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:08:22 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig getProperties
WARNING: Error reading file E:\oracle\product\10.1.0\db_1\sysman\config\emd.properties
Feb 25, 2008 2:08:22 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig getAgentPort
CONFIG: Cannnot parse EMD_URL correctly. No port identified
Feb 25, 2008 2:08:22 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig getFreePorts
CONFIG: Cannnot parse EMD_URL correctly. No port identified
Feb 25, 2008 2:08:22 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter JMS_PORT
Feb 25, 2008 2:08:22 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter RMI_PORT
Feb 25, 2008 2:08:22 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter DBCONSOLE_HTTP_PORT
Feb 25, 2008 2:08:22 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter AGENT_PORT
Feb 25, 2008 2:08:22 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig perform
CONFIG: Passed parameter check
Feb 25, 2008 2:08:22 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig initSQLEngine
CONFIG: SQLEngine connecting with SID: devpubal, oracleHome: E:\oracle\product\10.1.0\db_1, and user: SYS
Feb 25, 2008 2:08:24 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig initSQLEngine
CONFIG: SQLEngine created successfully and connected
Feb 25, 2008 2:08:24 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig checkConfiguration
SEVERE: Repository already exists. Fix the error(s) and run EM Configuration Assistant again in standalone mode.
Feb 25, 2008 2:19:36 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setConsoleLogging
CONFIG: consoleLogging value set to: true
Feb 25, 2008 2:19:36 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setUnlockAccounts
CONFIG: unlockAccounts value set to: true
Feb 25, 2008 2:19:36 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setIsClusterConfig
CONFIG: isClusterConfig value set to: false
Feb 25, 2008 2:19:36 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setSkipRepos
CONFIG: skipRepos value set to: false
Feb 25, 2008 2:19:36 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setUpdateEMDEmail
CONFIG: updateEMDEmail value set to: true
Feb 25, 2008 2:19:36 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setStoreReposVars
CONFIG: storeReposVars value set to: true
Feb 25, 2008 2:19:36 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setUsesASM
CONFIG: usesASM value set to: false
Feb 25, 2008 2:19:36 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setAutomaticBackup
CONFIG: automaticBackup value set to: false
Feb 25, 2008 2:19:36 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setIsCentralMode
CONFIG: isCentralMode value set to: false
Feb 25, 2008 2:19:36 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:19:37 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:20:37 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:20:40 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig isEMConfigured
CONFIG: isEMConfigured for DB: devpubal
Feb 25, 2008 2:20:40 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:20:40 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:20:40 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:20:40 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:20:40 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:20:40 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:20:40 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter JMS_PORT
Feb 25, 2008 2:20:40 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter RMI_PORT
Feb 25, 2008 2:20:40 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter DBCONSOLE_HTTP_PORT
Feb 25, 2008 2:20:40 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter AGENT_PORT
Feb 25, 2008 2:20:42 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig getFreePorts
CONFIG: Searching all DBConsole instances for used ports under ORACLE_HOME E:\oracle\product\10.1.0\db_1
Feb 25, 2008 2:20:42 PM oracle.sysman.emcp.util.PortQuery isANumber
CONFIG: String %s_oc4jJmsPort%is not a number
Feb 25, 2008 2:20:42 PM oracle.sysman.emcp.util.PortQuery isANumber
CONFIG: String %s_oc4jRmiPort%is not a number
Feb 25, 2008 2:20:42 PM oracle.sysman.emcp.util.PortQuery isANumber
CONFIG: String %s_oc4jWebsitePort%is not a number
Feb 25, 2008 2:20:42 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:20:42 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig getProperties
WARNING: Error reading file E:\oracle\product\10.1.0\db_1\sysman\config\emd.properties
Feb 25, 2008 2:20:42 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig getAgentPort
CONFIG: Cannnot parse EMD_URL correctly. No port identified
Feb 25, 2008 2:20:42 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig getFreePorts
CONFIG: Cannnot parse EMD_URL correctly. No port identified
Feb 25, 2008 2:20:42 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter JMS_PORT
Feb 25, 2008 2:20:42 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter RMI_PORT
Feb 25, 2008 2:20:42 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter DBCONSOLE_HTTP_PORT
Feb 25, 2008 2:20:42 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter AGENT_PORT
Feb 25, 2008 2:20:42 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig perform
CONFIG: Passed parameter check
Feb 25, 2008 2:20:42 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig initSQLEngine
CONFIG: SQLEngine connecting with SID: devpubal, oracleHome: E:\oracle\product\10.1.0\db_1, and user: SYS
Feb 25, 2008 2:20:45 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig initSQLEngine
CONFIG: SQLEngine created successfully and connected
Feb 25, 2008 2:20:45 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig checkConfiguration
SEVERE: Repository already exists. Fix the error(s) and run EM Configuration Assistant again in standalone mode.
Feb 25, 2008 2:21:58 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setConsoleLogging
CONFIG: consoleLogging value set to: true
Feb 25, 2008 2:21:58 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setUnlockAccounts
CONFIG: unlockAccounts value set to: true
Feb 25, 2008 2:21:58 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setIsClusterConfig
CONFIG: isClusterConfig value set to: false
Feb 25, 2008 2:21:58 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setSkipRepos
CONFIG: skipRepos value set to: false
Feb 25, 2008 2:21:58 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setUpdateEMDEmail
CONFIG: updateEMDEmail value set to: true
Feb 25, 2008 2:21:58 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setStoreReposVars
CONFIG: storeReposVars value set to: true
Feb 25, 2008 2:21:58 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setUsesASM
CONFIG: usesASM value set to: false
Feb 25, 2008 2:21:58 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setAutomaticBackup
CONFIG: automaticBackup value set to: false
Feb 25, 2008 2:21:58 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig setIsCentralMode
CONFIG: isCentralMode value set to: false
Feb 25, 2008 2:21:58 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:21:59 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:22:50 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:22:53 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig isEMConfigured
CONFIG: isEMConfigured for DB: devpubal
Feb 25, 2008 2:22:53 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:22:53 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:22:53 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:22:54 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:22:54 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:22:54 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:22:54 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter JMS_PORT
Feb 25, 2008 2:22:54 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter RMI_PORT
Feb 25, 2008 2:22:54 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter DBCONSOLE_HTTP_PORT
Feb 25, 2008 2:22:54 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter AGENT_PORT
Feb 25, 2008 2:22:55 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig getFreePorts
CONFIG: Searching all DBConsole instances for used ports under ORACLE_HOME E:\oracle\product\10.1.0\db_1
Feb 25, 2008 2:22:56 PM oracle.sysman.emcp.util.PortQuery isANumber
CONFIG: String %s_oc4jJmsPort%is not a number
Feb 25, 2008 2:22:56 PM oracle.sysman.emcp.util.PortQuery isANumber
CONFIG: String %s_oc4jRmiPort%is not a number
Feb 25, 2008 2:22:56 PM oracle.sysman.emcp.util.PortQuery isANumber
CONFIG: String %s_oc4jWebsitePort%is not a number
Feb 25, 2008 2:22:56 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 25, 2008 2:22:56 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig getProperties
WARNING: Error reading file E:\oracle\product\10.1.0\db_1\sysman\config\emd.properties
Feb 25, 2008 2:22:56 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig getAgentPort
CONFIG: Cannnot parse EMD_URL correctly. No port identified
Feb 25, 2008 2:22:56 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig getFreePorts
CONFIG: Cannnot parse EMD_URL correctly. No port identified
Feb 25, 2008 2:22:56 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter JMS_PORT
Feb 25, 2008 2:22:56 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter RMI_PORT
Feb 25, 2008 2:22:56 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter DBCONSOLE_HTTP_PORT
Feb 25, 2008 2:22:56 PM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter AGENT_PORT
Feb 25, 2008 2:22:56 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig perform
CONFIG: Passed parameter check
Feb 25, 2008 2:22:56 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig initSQLEngine
CONFIG: SQLEngine connecting with SID: devpubal, oracleHome: E:\oracle\product\10.1.0\db_1, and user: SYS
Feb 25, 2008 2:22:58 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig initSQLEngine
CONFIG: SQLEngine created successfully and connected
Feb 25, 2008 2:22:58 PM oracle.sysman.emcp.EMConfig checkConfiguration
SEVERE: Repository already exists. Fix the error(s) and run EM Configuration Assistant again in standalone mode.
Feb 26, 2008 9:11:19 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig setConsoleLogging
CONFIG: consoleLogging value set to: true
Feb 26, 2008 9:11:19 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig setUnlockAccounts
CONFIG: unlockAccounts value set to: true
Feb 26, 2008 9:11:19 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig setIsClusterConfig
CONFIG: isClusterConfig value set to: false
Feb 26, 2008 9:11:19 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig setSkipRepos
CONFIG: skipRepos value set to: false
Feb 26, 2008 9:11:19 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig setUpdateEMDEmail
CONFIG: updateEMDEmail value set to: true
Feb 26, 2008 9:11:19 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig setStoreReposVars
CONFIG: storeReposVars value set to: true
Feb 26, 2008 9:11:19 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig setUsesASM
CONFIG: usesASM value set to: false
Feb 26, 2008 9:11:19 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig setAutomaticBackup
CONFIG: automaticBackup value set to: false
Feb 26, 2008 9:11:19 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig setIsCentralMode
CONFIG: isCentralMode value set to: false
Feb 26, 2008 9:11:19 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 26, 2008 9:11:19 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 26, 2008 9:13:07 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 26, 2008 9:13:46 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig isEMConfigured
CONFIG: isEMConfigured for DB: devpubal
Feb 26, 2008 9:13:46 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 26, 2008 9:13:46 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 26, 2008 9:13:46 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 26, 2008 9:13:46 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 26, 2008 9:13:46 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 26, 2008 9:13:46 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 26, 2008 9:13:46 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter JMS_PORT
Feb 26, 2008 9:13:46 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter RMI_PORT
Feb 26, 2008 9:13:46 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter DBCONSOLE_HTTP_PORT
Feb 26, 2008 9:13:46 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter AGENT_PORT
Feb 26, 2008 9:13:48 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig getFreePorts
CONFIG: Searching all DBConsole instances for used ports under ORACLE_HOME E:\oracle\product\10.1.0\db_1
Feb 26, 2008 9:13:48 AM oracle.sysman.emcp.util.PortQuery isANumber
CONFIG: String %s_oc4jJmsPort%is not a number
Feb 26, 2008 9:13:48 AM oracle.sysman.emcp.util.PortQuery isANumber
CONFIG: String %s_oc4jRmiPort%is not a number
Feb 26, 2008 9:13:48 AM oracle.sysman.emcp.util.PortQuery isANumber
CONFIG: String %s_oc4jWebsitePort%is not a number
Feb 26, 2008 9:13:48 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter ORACLE_HOSTNAME
Feb 26, 2008 9:13:48 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig getProperties
WARNING: Error reading file E:\oracle\product\10.1.0\db_1\sysman\config\emd.properties
Feb 26, 2008 9:13:48 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig getAgentPort
CONFIG: Cannnot parse EMD_URL correctly. No port identified
Feb 26, 2008 9:13:48 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig getFreePorts
CONFIG: Cannnot parse EMD_URL correctly. No port identified
Feb 26, 2008 9:13:48 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter JMS_PORT
Feb 26, 2008 9:13:48 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter RMI_PORT
Feb 26, 2008 9:13:48 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter DBCONSOLE_HTTP_PORT
Feb 26, 2008 9:13:48 AM oracle.sysman.emcp.ParamsManager getParam
CONFIG: No value was set for the parameter AGENT_PORT
Feb 26, 2008 9:13:49 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig perform
CONFIG: Passed parameter check
Feb 26, 2008 9:13:49 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig initSQLEngine
CONFIG: SQLEngine connecting with SID: devpubal, oracleHome: E:\oracle\product\10.1.0\db_1, and user: SYS
Feb 26, 2008 9:13:51 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig initSQLEngine
CONFIG: ORA-01031: insufficient privileges

oracle.sysman.assistants.util.sqlEngine.SQLFatalErrorException: ORA-01031: insufficient privileges

at oracle.sysman.assistants.util.sqlEngine.SQLEngine.executeImpl(SQLEngine.java:1436)
at oracle.sysman.assistants.util.sqlEngine.SQLEngine.connect(SQLEngine.java:783)
at oracle.sysman.emcp.EMConfig.initSQLEngine(EMConfig.java:5677)
at oracle.sysman.emcp.EMConfig.checkConfiguration(EMConfig.java:1045)
at oracle.sysman.emcp.EMConfig.perform(EMConfig.java:277)
at oracle.sysman.emcp.EMConfigAssistant.invokeEMCA(EMConfigAssistant.java:693)
at oracle.sysman.emcp.EMConfigAssistant.performSetup(EMConfigAssistant.java:642)
at oracle.sysman.emcp.EMConfigAssistant.statusMain(EMConfigAssistant.java:341)
at oracle.sysman.emcp.EMConfigAssistant.main(EMConfigAssistant.java:181)
Feb 26, 2008 9:13:51 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig checkConfiguration
CONFIG: null
java.lang.NullPointerException
at oracle.sysman.emcp.EMConfig.checkConfiguration(EMConfig.java:1049)
at oracle.sysman.emcp.EMConfig.perform(EMConfig.java:277)
at oracle.sysman.emcp.EMConfigAssistant.invokeEMCA(EMConfigAssistant.java:693)
at oracle.sysman.emcp.EMConfigAssistant.performSetup(EMConfigAssistant.java:642)
at oracle.sysman.emcp.EMConfigAssistant.statusMain(EMConfigAssistant.java:341)
at oracle.sysman.emcp.EMConfigAssistant.main(EMConfigAssistant.java:181)
Feb 26, 2008 9:13:51 AM oracle.sysman.emcp.EMConfig checkConfiguration
SEVERE: Database instance unavailable. Fix the error(s) and run EM Configuration Assistant again in standalone mode.
Re: EM dbconsole can start BUT it is not running [message #302675 is a reply to message #302668] Tue, 26 February 2008 09:40 Go to previous message
dba4bank
Messages: 49
Registered: October 2007
Location: TURKEY
Member
Hi

once you have to configure enterprise manager then you can start dbconsole. you can find more detail about how configure it below link.

http://stanford.edu/dept/itss/docs/oracle/10g/em.101/b12013/structure.htm
Previous Topic: Installing Grid agent on CFS on a new RAC node
Next Topic: Customize email notification messages
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 02 18:37:21 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.53018 seconds