Home » RDBMS Server » Enterprise Manager » 2 databases same sever - disconnect from oem (10.2.0.3, solaris 10)
2 databases same sever - disconnect from oem [message #275979] Tue, 23 October 2007 09:49 Go to next message
spotnitz
Messages: 6
Registered: October 2007
Junior Member
I have two databases installed on one machine. I have oem set-up for both databases using different ports for the dbconsole and agent for each database. When I login to OEM for each database, when I login to the second oem I get disconnected from the oem session for the first database. Any suggestions?
Re: 2 databases same sever - disconnect from oem [message #276017 is a reply to message #275979] Tue, 23 October 2007 12:23 Go to previous messageGo to next message
DreamzZ
Messages: 1666
Registered: May 2007
Location: Dreamzland
Senior Member
Oracle version?

Are you talking about GRID control?

Any error message?
Re: 2 databases same sever - disconnect from oem [message #276025 is a reply to message #276017] Tue, 23 October 2007 12:35 Go to previous messageGo to next message
spotnitz
Messages: 6
Registered: October 2007
Junior Member
Not grid control. No message on the console, just suddenly lose connection and the login screen is displayed. Whe I go through the log files I see the error below.

java.lang.NullPointerException
Re: 2 databases same sever - disconnect from oem [message #276029 is a reply to message #276025] Tue, 23 October 2007 12:49 Go to previous messageGo to next message
DreamzZ
Messages: 1666
Registered: May 2007
Location: Dreamzland
Senior Member
Are you on 10g?

Restart your emctl.

emtcl start dbconsole.

It could be time zone error.
Re: 2 databases same sever - disconnect from oem [message #276034 is a reply to message #276029] Tue, 23 October 2007 13:02 Go to previous messageGo to next message
spotnitz
Messages: 6
Registered: October 2007
Junior Member
Yes, I am on 10g. I tried restarting, but still the same issue.
Re: 2 databases same sever - disconnect from oem [message #276041 is a reply to message #276034] Tue, 23 October 2007 13:48 Go to previous messageGo to next message
DreamzZ
Messages: 1666
Registered: May 2007
Location: Dreamzland
Senior Member
Check it

http://www.orafaq.com/forum/t/88160/105911/
Re: 2 databases same sever - disconnect from oem [message #276045 is a reply to message #276041] Tue, 23 October 2007 14:18 Go to previous messageGo to next message
spotnitz
Messages: 6
Registered: October 2007
Junior Member
This fixed the java.lang:exception error, but I still get logged off one of the oem as soon as I connect to the other database.
Re: 2 databases same sever - disconnect from oem [message #276053 is a reply to message #276045] Tue, 23 October 2007 15:40 Go to previous messageGo to next message
DreamzZ
Messages: 1666
Registered: May 2007
Location: Dreamzland
Senior Member
Did you create both databases by DBCA?

Whats the entires in your oratab file?
Re: 2 databases same sever - disconnect from oem [message #276054 is a reply to message #276053] Tue, 23 October 2007 15:43 Go to previous messageGo to next message
spotnitz
Messages: 6
Registered: October 2007
Junior Member
Yes. Below is the contents of oratab.

sapphire:/opt/oracle/product/10.2.0:Y
cmora01:/opt/oracle/product/10.2.0:Y
Re: 2 databases same sever - disconnect from oem [message #276236 is a reply to message #276054] Wed, 24 October 2007 08:24 Go to previous message
spotnitz
Messages: 6
Registered: October 2007
Junior Member
Thanks for all the help. The date issue fixed the error message. The disconnect issue is something to do with Interner Explorer 7. If I use firefox I do not get disconnected.

Thanks again, Ed
Previous Topic: "SO Exception was generated" when trying to access the Performance tab
Next Topic: EM stop working after system name change
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 09 11:53:10 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.09090 seconds