Home » RDBMS Server » Backup & Recovery » 10G R2 RMAN with EM
10G R2 RMAN with EM [message #272278] Thu, 04 October 2007 07:17 Go to next message
johnny5
Messages: 4
Registered: October 2007
Location: Ohio, USA
Junior Member
I have setup backup using EM. Here are results of show all from RMAN console:

RMAN configuration parameters are:
CONFIGURE RETENTION POLICY TO RECOVERY WINDOW OF 2 DAYS;
CONFIGURE BACKUP OPTIMIZATION ON;
CONFIGURE DEFAULT DEVICE TYPE TO DISK; # default
CONFIGURE CONTROLFILE AUTOBACKUP ON;
CONFIGURE CONTROLFILE AUTOBACKUP FORMAT FOR DEVICE TYPE DISK TO '%F'; # default
CONFIGURE CONTROLFILE AUTOBACKUP FORMAT FOR DEVICE TYPE SBT_TAPE TO '%F'; # defa
ult
CONFIGURE DEVICE TYPE DISK BACKUP TYPE TO BACKUPSET PARALLELISM 4;
CONFIGURE DEVICE TYPE SBT_TAPE PARALLELISM 1 BACKUP TYPE TO BACKUPSET; # default

CONFIGURE DATAFILE BACKUP COPIES FOR DEVICE TYPE DISK TO 1; # default
CONFIGURE DATAFILE BACKUP COPIES FOR DEVICE TYPE SBT_TAPE TO 1; # default
CONFIGURE ARCHIVELOG BACKUP COPIES FOR DEVICE TYPE DISK TO 1; # default
CONFIGURE ARCHIVELOG BACKUP COPIES FOR DEVICE TYPE SBT_TAPE TO 1; # default
CONFIGURE CHANNEL DEVICE TYPE DISK FORMAT 'F:\Oracle\backup\RMAN\%U' MAXPIECES
IZE 10 G;
CONFIGURE CHANNEL DEVICE TYPE 'SBT_TAPE' MAXPIECESIZE 10 G;
CONFIGURE MAXSETSIZE TO UNLIMITED; # default
CONFIGURE ENCRYPTION FOR DATABASE OFF; # default
CONFIGURE ENCRYPTION ALGORITHM 'AES128'; # default
CONFIGURE ARCHIVELOG DELETION POLICY TO NONE; # default
CONFIGURE SNAPSHOT CONTROLFILE NAME TO 'E:\ORACLE\PRODUCT\10.2.0\DB_1\DATABASE\S
NCFIAS40.ORA'; # default

RMAN>



Problem:
When I try to delete obsolete backupsets older than my retention policy I get the following:


RMAN> DELETE NOPROMPT OBSOLETE;

RMAN retention policy will be applied to the command

RMAN retention policy is set to recovery window of 2 days

allocated channel: ORA_DISK_1

channel ORA_DISK_1: sid=296 devtype=DISK

allocated channel: ORA_DISK_2

channel ORA_DISK_2: sid=194 devtype=DISK

allocated channel: ORA_DISK_3

channel ORA_DISK_3: sid=356 devtype=DISK

allocated channel: ORA_DISK_4

channel ORA_DISK_4: sid=362 devtype=DISK

allocated channel: ORA_DISK_5

channel ORA_DISK_5: sid=263 devtype=DISK

released channel: ORA_DISK_1

released channel: ORA_DISK_2

released channel: ORA_DISK_3

released channel: ORA_DISK_4

released channel: ORA_DISK_5

RMAN-00571: ===========================================================

RMAN-00569: =============== ERROR MESSAGE STACK FOLLOWS ===============

RMAN-00571: ===========================================================

RMAN-03002: failure of delete command at 10/04/2007 08:12:11

ORA-19554: error allocating device, device type: SBT_TAPE, device name:

ORA-27211: Failed to load Media Management Library

exit;

Recovery Manager complete.



I am ONLY using a device type disk by design, yet EM 'auto-configured' an SBT_TAPE device in the configuration.

How do I remove the SBT_TAPE DEVICE from my configuration, since I am not using it for my backups???

Re: 10G R2 RMAN with EM [message #272287 is a reply to message #272278] Thu, 04 October 2007 08:02 Go to previous messageGo to next message
Michel Cadot
Messages: 64132
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
Please read and follow OraFAQ Forum Guide, especially "How to format your post?" section.
Make sure that lines of code do not exceed 80 characters when you format. Use the "Preview Message" button.
Please always post your Oracle version (4 decimals).

ORA-27211: Failed to load Media Management Library
 *Cause:  User-supplied SBT_LIBRARY or libobk.so could not be loaded. Call
          to dlopen for media library returned error. See Additional
          information for error code.
 *Action: Retry the command with proper media library. Or re-install
          Media management module for Oracle.

Regards
Michel
Re: 10G R2 RMAN with EM [message #272288 is a reply to message #272278] Thu, 04 October 2007 08:04 Go to previous messageGo to next message
Michel Cadot
Messages: 64132
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
CONFIGURE device TYPE 'sbt_tape' CLEAR; 
CONFIGURE CHANNEL device TYPE 'sbt_tape' clear;

Regards
Michel
Re: 10G R2 RMAN with EM [message #272302 is a reply to message #272288] Thu, 04 October 2007 08:33 Go to previous messageGo to next message
johnny5
Messages: 4
Registered: October 2007
Location: Ohio, USA
Junior Member
Oracle version 10.2.0.3

I tried the configure device type 'sbt_tape' clear; command before (and now again to be certain) all it does is " reset to default value"


Yet, the configurations for the SBT_TAPE remains unchanged in the persistant settings.
Re: 10G R2 RMAN with EM [message #272308 is a reply to message #272302] Thu, 04 October 2007 08:51 Go to previous messageGo to next message
johnny5
Messages: 4
Registered: October 2007
Location: Ohio, USA
Junior Member
Clarification:

Can I remove all setting for the SBT_TAPE device type from my persistant settings?

I do not have any tape device installed for this server.

When I try:
DELETE NOPROMPT BACKUPSET 2; 


I get:
 RMAN> 

connected to target database: IAS40 (DBID=8736523353)

using target database control file instead of recovery catalog

RMAN> DELETE NOPROMPT BACKUPSET 2;

allocated channel: ORA_DISK_1

channel ORA_DISK_1: sid=263 devtype=DISK

released channel: ORA_DISK_1


RMAN-00571: ===========================================================

RMAN-00569: =============== ERROR MESSAGE STACK FOLLOWS ===============

RMAN-00571: ===========================================================

RMAN-03002: failure of delete command at 10/04/2007 09:46:16

ORA-19554: error allocating device, device type: SBT_TAPE, device name: 

ORA-27211: Failed to load Media Management Library




How can I tell RMAN that there is no Media Management Library??

thanks
Re: 10G R2 RMAN with EM [message #272332 is a reply to message #272308] Thu, 04 October 2007 10:44 Go to previous messageGo to next message
girish.rohini
Messages: 744
Registered: April 2005
Location: Delhi (India)
Senior Member
Hi

You need to clear all these configuration settings:

Quote:
CONFIGURE CONTROLFILE AUTOBACKUP FORMAT FOR DEVICE TYPE SBT_TAPE TO '%F'; # default
CONFIGURE DEVICE TYPE SBT_TAPE PARALLELISM 1 BACKUP TYPE TO BACKUPSET; # default
CONFIGURE DATAFILE BACKUP COPIES FOR DEVICE TYPE SBT_TAPE TO 1; # default
CONFIGURE ARCHIVELOG BACKUP COPIES FOR DEVICE TYPE SBT_TAPE TO 1; # default
CONFIGURE CHANNEL DEVICE TYPE 'SBT_TAPE' MAXPIECESIZE 10 G;



--Girish
Re: 10G R2 RMAN with EM [message #272633 is a reply to message #272332] Fri, 05 October 2007 14:42 Go to previous messageGo to next message
johnny5
Messages: 4
Registered: October 2007
Location: Ohio, USA
Junior Member
Looks like clearing the SBT_TAPE parallelism setting did the trick. Thanks.
Re: 10G R2 RMAN with EM [message #272744 is a reply to message #272278] Sat, 06 October 2007 23:35 Go to previous message
Arju
Messages: 1554
Registered: June 2007
Location: Dhaka,Bangladesh. Mobile:...
Senior Member

Clearing settings,
configure default device type to disk
Previous Topic: sys as owner of recovery catalog
Next Topic: timestamp in RMAN backup logs
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Dec 08 02:26:38 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.08133 seconds