Home » RDBMS Server » Backup & Recovery » Problem with RMAN and TAPE on AIX
icon5.gif  Problem with RMAN and TAPE on AIX [message #264852] Tue, 04 September 2007 16:19 Go to next message
tony_pe
Messages: 17
Registered: August 2007
Junior Member
Hi.
Somebody can help me to form a TAPE so that it works with RMAN?

The problem is the following one:
I have a TAPE (TS3100 - IBM 3580 Ultrium Tape Drive) the AIX visualizes it like /dev/rmt1; this TAPE works correctly using commandos of the S.O to make Backups (tar -cvf /dev/rmt1 /test it's OK).

But, since I can do so that in the RMAN it recognizes it as a TAPE (sbt_tape)?

for example: run{
allocate channel t1 device type sbt;
backup tablespace test;
}

it leaves the following message:

using target database controlfile instead of recovery catalog
RMAN-00571: ================================================
RMAN-00569: ========== ERROR MESSAGE STACK FOLLOWS =========
RMAN-00571: ================================================
RMAN-03009: failure of allocate command on t1 channel at 09/04/2007 16:18:27
ORA-19554: error allocating device, device type: SBT_TAPE, device name:
ORA-27211: Failed to load Media Management Library
Additional information: 2


Some Idea?
Re: Problem with RMAN and TAPE on AIX [message #264856 is a reply to message #264852] Tue, 04 September 2007 17:05 Go to previous messageGo to next message
DreamzZ
Messages: 1666
Registered: May 2007
Location: Dreamzland
Senior Member
ORA-27211:	Failed to load Media Management Library
Cause:	User-supplied SBT_LIBRARY or libobk.
so could not be loaded. Call to dlopen for media library returned error. 
See Additional information for error code.
Action:	Retry the command with proper media library. Or re-install Media management module for Oracle.
Re: Problem with RMAN and TAPE on AIX [message #264876 is a reply to message #264852] Tue, 04 September 2007 21:55 Go to previous messageGo to next message
Arju
Messages: 1554
Registered: June 2007
Location: Dhaka,Bangladesh. Mobile:...
Senior Member

Did you installed MML?
Re: Problem with RMAN and TAPE on AIX [message #265131 is a reply to message #264876] Wed, 05 September 2007 08:47 Go to previous message
tony_pe
Messages: 17
Registered: August 2007
Junior Member
Arju wrote on Tue, 04 September 2007 21:55
Did you installed MML?


This is exactly what I need to know:
- It is necessary to install something, but (the TAPE already is recognized by the Operating system).
- Somebody has experience with this type of TAPE (TS3100)?
- Oracle has some generic Liberia for them TAPE.
Previous Topic: Test Server....
Next Topic: RMAN - delete expired archivelog
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Dec 04 10:20:26 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.08456 seconds