Home » Infrastructure » Windows » problems creating new database
problems creating new database [message #264111] Fri, 31 August 2007 21:12 Go to next message
blaadje
Messages: 4
Registered: August 2007
Junior Member
I am having a lot of problems creating a new database.
Ik keep on getting this error: ora-15260: TNS: protocol adapter error

But when i check the status (lsnrctl status) it is oke. Also TNSping works fine....

What did i miss?

[Updated on: Fri, 31 August 2007 21:13]

Report message to a moderator

Re: problems creating new database [message #264112 is a reply to message #264111] Fri, 31 August 2007 21:32 Go to previous messageGo to next message
ebrian
Messages: 2794
Registered: April 2006
Senior Member
How are you creating the database? If you are creating the database manually, have you created the Window's Oracle service with oradim first?
Re: problems creating new database [message #264113 is a reply to message #264111] Fri, 31 August 2007 21:34 Go to previous messageGo to next message
blaadje
Messages: 4
Registered: August 2007
Junior Member
i create the database with scripts... service is created and running done with oradim -new -sid ... -initpwd admin -startmode manual -pfile ....

[Updated on: Fri, 31 August 2007 21:34]

Report message to a moderator

Re: problems creating new database [message #264123 is a reply to message #264113] Fri, 31 August 2007 23:25 Go to previous messageGo to next message
ebrian
Messages: 2794
Registered: April 2006
Senior Member
Did you set the ORACLE_SID appropriately (either at the session environment level or in the registry) prior to running the creation scripts?
Re: problems creating new database [message #264149 is a reply to message #264111] Sat, 01 September 2007 03:04 Go to previous messageGo to next message
blaadje
Messages: 4
Registered: August 2007
Junior Member
yes both!
some more info:

the server is not yet connected to a network. So thats why i use a namebased reference

tnsname.ora:
EHTO_P =
  (DESCRIPTION =
    (ADDRESS_LIST =
      (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = gentes01)(PORT = 1521))
    )
    (CONNECT_DATA =
      (SERVICE_NAME = EHTO_P)
    )
  )


sqlnet.ora:
sqlnet.authentication_services=(none)

NAMES.DIRECTORY_PATH=(TNSNAMES)


listener.ora:
LISTENER =
  (DESCRIPTION =
    (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = gentes01)(PORT = 1521))
  )

SID_LIST_LISTENER =
  (SID_LIST =
    (SID_DESC =
      (GLOBAL_DBNAME = EHTO_P)
      (PROGRAM = extproc)
      (SID_NAME = EHTO_P)
      (ORACLE_HOME = D:\ORANT817)
    )
  )

[Updated on: Sat, 01 September 2007 03:15]

Report message to a moderator

Re: problems creating new database [message #264165 is a reply to message #264111] Sat, 01 September 2007 06:05 Go to previous message
blaadje
Messages: 4
Registered: August 2007
Junior Member
i think i have an instance running at the moment. The service is there and running. When i try to login to the instance it says:
ORA-03113: end-of-file on communication channel
Previous Topic: Cant Access SQLPLUS from Command Prompt
Next Topic: Silent pre configured Oracle 9i installation by using a deployment system
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Dec 07 20:17:43 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.09097 seconds