Home » Developer & Programmer » Forms » web util configuration problem
web util configuration problem [message #259714] Thu, 16 August 2007 05:40 Go to next message
khawish
Messages: 12
Registered: May 2007
Junior Member
HI champs,

i am facing the problem of web util configuration.. i have installed the webutil demo in ids 10g and it is working fine... when i try to configure it in Application Server 10g, the problems are...

during configuration phase all seems ok...as proper signing was done.. and when i run the webutil config.. by giving url..

http://host:7778/forms/frmservlet?config=webutil

it doesnt run complete and on the browser left side bottom the msg of "Applet started" was given.. with blank screen...
Same error was expected when i run the web util demo.. than i change the formsweb.cfg file and place full path... instead of default values..like...

[webutil]
WebUtilArchive=D:\OraHomeBi\forms\java\frmwebutil.jar,D:\OraHomeBi\forms\java\jacob.jar
WebUtilLogging=off
WebUtilLoggingDetail=normal
WebUtilErrorMode=Alert
WebUtilDispatchMonitorInterval=5
WebUtilTrustInternal=true
WebUtilMaxTransferSize=16384
baseHTMLjinitiator=D:\OraHomeBi\forms\server\webutiljini.htm
baseHTMLjpi=D:\OraHomeBi\forms\server\webutiljpi.htm
archive_jini=D:\OraHomeBi\forms\java\frmall_jinit.jar
archive=D:\OraHomeBi\forms\java\frmall.jar
lookAndFeel=oracle
#separateFrame=True
form=D:\Webutil_demo\WU_TEST_106.fmx
userid=webutil/webutil@dbtest.awc.com

by giving this the error was changed and the new error by view java console was...


http://abc:7778/forms/java/oracle/forms/webutil/common/RegisterWebUtil.class

load: class oracle.forms.webutil.common.RegisterWebUtil not found.

java.lang.ClassNotFoundException: java.io.IOException: open HTTP connection failed.

at sun.applet.AppletClassLoader.getBytes(Unknown Source)

at sun.applet.AppletClassLoader.access$100(Unknown Source)

at sun.applet.AppletClassLoader$1.run(Unknown Source)

at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)

at sun.applet.AppletClassLoader.findClass(Unknown Source)

at sun.plugin.security.PluginClassLoader.findClass(Unknown Source)

at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)

at sun.applet.AppletClassLoader.loadClass(Unknown Source)

at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)

at sun.applet.AppletClassLoader.loadCode(Unknown Source)

at sun.applet.AppletPanel.createApplet(Unknown Source)

at sun.plugin.AppletViewer.createApplet(Unknown Source)

at sun.applet.AppletPanel.runLoader(Unknown Source)

at sun.applet.AppletPanel.run(Unknown Source)

at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

so please any one can solve this problem...urgent

regards..



Re: web util configuration problem [message #259904 is a reply to message #259714] Thu, 16 August 2007 16:46 Go to previous messageGo to next message
linlasj
Messages: 98
Registered: August 2005
Location: Linköping
Member
Hi,
What does the Java console say before the error is there. Is the proper .jar-files loaded?


Best Regards,
Lars
Re: web util configuration problem [message #260056 is a reply to message #259714] Fri, 17 August 2007 05:25 Go to previous messageGo to next message
khawish
Messages: 12
Registered: May 2007
Junior Member


if u mean when running the config webutil.. the jar files which are copied 2 , 3 , then they was not loaded...

what step do u thing i m missing , is signing is not proper or what else...

if in detail any one can post all the steps (guranted) in Application Server 10g...

highly appreciabl..
regards
Re: web util configuration problem [message #260223 is a reply to message #260056] Fri, 17 August 2007 13:40 Go to previous message
linlasj
Messages: 98
Registered: August 2005
Location: Linköping
Member
Hi,
What do you exactly mean by "copied" but not "loaded".
There is something here I do not understand.

If they are visibile in the Java Console and marked as loaded, they are.

Best Regards,
Lars Sjstrm
Previous Topic: Regarding notes
Next Topic: Location of Hierarchical Tree Node Icon
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Dec 11 08:28:33 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.10556 seconds