Home » Developer & Programmer » Reports & Discoverer » FRM-41213 Unable to Connect Report Server. after installing Report Server
FRM-41213 Unable to Connect Report Server. after installing Report Server [message #259380] Wed, 15 August 2007 06:34 Go to next message
dbhossain
Messages: 155
Registered: August 2007
Location: Dhaka
Senior Member

Can any body help me please:

Problem: FRM-41214 unable to run Report and FRM-41213:Unable to connect Report Server


i did the following job b4 executing the run report:

before hand i want to mention my working environment:

My Computer Name : warehouse
OS : Windows server 2003 Enterprise Edition
with Servicepack 2 (32 bit)
database Server : Oracle database server 10g
10.1.0.2.0 (License Version)
Forms : Developer Suite 10g [9.0.4 ](License Version)
Reports : Developer Report 10g [License Version ]

*** My database, my reports and my developer is installed in the same machine 'Warehouse' and
i am executing to view the report in the same machine (Warehouse) and tried it to view
from other client machine but no positive response found.

i have set up report server as the following command:

> rwserver -install Bserver
and as per instruction went to control panel and started the Report Server Bserver.

then i have created a report by report developer and given its name
'Firstreport' and saved it in the drive "C" as c:\myreports\firstreport.rdf

then opend my Form Module and did the following job:
created a new form named: RTEST and saved it in the default location
of developer home E:\developer\forms90\RTEST.fmb

then in the same form (RTEST) created a New Report from report node
and had given its name REPORT1 and i also configured the REPORT1 property
as the following below:

> Filename=c:\myreports\firstreport.rdf
Execution Mode=Batch
Communication Mode=Synchoronous
Reports Destination Type=Cache (i also checked once by 'file' but no result)
Reports Destination format =HTMLCSS (i also checked by 'pdf' but no result)
Reports Server =Bserver

then in the Same form (RTEST) i took a Command Button and named it PB_PRINTVIEW
and wrote the following command due to view the report Preview.

WHEN-BUTTOn-PRESSED code:

declare
repid report_Object;
v_rep varchar2(200);
Begin
repid:=find_report_object('REPORT1');
v_rep:=run_report_object(repid);
end;

After execution this command i got the message 'FRM-unable to run Report '

later on i went to the E:\Developer10g\reports\conf\rwservlet.properties and found
the properties below:


SERVER_IN_PROCESS=YES
RELOAD_KEYMAP=NO
#DIAGNOSTIC=YES
#TRACEOPTS=TRACE_ALL
#TRACEFILE=rwservlet.trc
#TRACEMODE=TRACE_REPLACE
#SERVER=<reports_server_name>
#IMAGEURL=http://<web_server_name>:<port_num>/reports/rwservlet
#KEYMAPFILE=CGICMD.DAT
#DBAUTH=RWDBAUTH.HTM
#SYSAUTH=RWSYSAUTH.HTM
#ERRORTEMPLATE=RWERROR.HTM
#COOKIEEXPIRE=30
#ENCRYPTIONKEY=reports9i
#DIAGBODYTAGS=<reports_servlet_help_file_title>
#DIAGHEADTAGS=<reports_servlet_help_file_body_tag>
#HELPURL=<url_of_customized_help_file_for_reports_servlet>
#SINGLESIGNON=YES
OID_ENTITY=%REPORTS_OID_ENTITY%
#CONNECTION_POOLSIZE=500
#ALLOWHTMLTAGS=NO


i made few changes in the default setting that i found for the first time as below:

SERVER_IN_PROCESS=YES
RELOAD_KEYMAP=NO
#DIAGNOSTIC=YES
#TRACEOPTS=TRACE_ALL
#TRACEFILE=rwservlet.trc
#TRACEMODE=TRACE_REPLACE
SERVER=Bserver--------------------------------------------------------i made change here.
#IMAGEURL=http://<web_server_name>:<port_num>/reports/rwservlet
#KEYMAPFILE=CGICMD.DAT
#DBAUTH=RWDBAUTH.HTM
#SYSAUTH=RWSYSAUTH.HTM
#ERRORTEMPLATE=RWERROR.HTM
#COOKIEEXPIRE=30
#ENCRYPTIONKEY=reports9i
#DIAGBODYTAGS=<reports_servlet_help_file_title>
#DIAGHEADTAGS=<reports_servlet_help_file_body_tag>
#HELPURL=<url_of_customized_help_file_for_reports_servlet>
SINGLESIGNON=NO --------------------------------------------------------i made change here
OID_ENTITY=%REPORTS_OID_ENTITY%
#CONNECTION_POOLSIZE=500
#ALLOWHTMLTAGS=NO


anyway after few changes like this way and after execution i am newly expericned with the error

FRM-41213:Unable to connect Report Server Bserver.

then i installed 3 cds of Oracle Application Server and i also installed Oracle Application Server Froms
and Report Services. i simply did not get any result than the error message
FRM-41213:Unable to connect Report Server Bserver.

now my question what is the exact way out to call a report and view its preview?

Please help me.

Re: FRM-41213 Unable to Connect Report Server. after installing Report Server [message #260374 is a reply to message #259380] Sun, 19 August 2007 06:17 Go to previous message
Arju
Messages: 1554
Registered: June 2007
Location: Dhaka,Bangladesh. Mobile:...
Senior Member

No formatting, No Help. Follow the rules in Sticky.
Previous Topic: HOW WE CAN SEND SALARY SLIP REPORT TO EACH EMPLOYEE EMAIL?
Next Topic: dot matrix printing
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 03 10:04:03 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.14578 seconds