Home » Server Options » Data Guard » Starting Dataguard failed
Starting Dataguard failed [message #257442] Wed, 08 August 2007 06:52 Go to next message
sunny4u
Messages: 2
Registered: August 2007
Junior Member
Hi Gurus,
I'm not able to start the dataguard in oracle 8.1.7 on my Standby server. It gives an error & failed:
: Attempt to Start Standby Agent
: Attempt to mount standby database.
: Mount Standby Database completed successfully
: ALERT: Start Standby Agent Failed : State file write of STARTING failed

The Dataguard is running successfully in Primary.
before that when I tried to stop it threw an warning but stopped successfully.:

:Attempt to Stop Standby Agent by COMMANDLINE
: WARNING: Standby PID file is non-existent or not readable in the Data Guard sys directory.
: Attempt to Shutdown Immediate the Standby Database
: Shutdown Immediate of the Standby Database completed successfully

Please help me?
Sunny
Re: Starting Dataguard failed [message #257543 is a reply to message #257442] Wed, 08 August 2007 10:34 Go to previous messageGo to next message
DreamzZ
Messages: 1666
Registered: May 2007
Location: Dreamzland
Senior Member
Did your Standby was running properly?
Did you try to open it in read only mode?

Post exactly what you did at sql prompt.

Quote:
The Dataguard is running successfully in Primary.

What does it mean?
Re: Starting Dataguard failed [message #257633 is a reply to message #257543] Wed, 08 August 2007 17:58 Go to previous message
sunny4u
Messages: 2
Registered: August 2007
Junior Member
Hi,
I have a setup of primary server & secondary or fallback server. I upgraded my both servers one after the another. Yes the standby was running successfully. Primary one is still running fine (database & dataguard). But while stopping the Dataguard in secondary/ standby it gave error & after rebooting it didn't start. while restarting it it gave that error.
the command I used:
DGDCTL> start sa silent
Command will attempt to start Standby Agent
Attempt to Start Standby Agent
Mounting standby database and starting agent will take a couple of seconds.
ALERT: Start Standby Agent Failed

No I didn't try to run in Read-only mode. could you please elaborate?

Previous Topic: how to force FAL
Next Topic: Redo Application in Failover
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 03 18:24:55 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.03723 seconds