Home » RDBMS Server » Server Administration » erorr Installing Oracle10g when ./runInstaller
erorr Installing Oracle10g when ./runInstaller [message #248622] Fri, 29 June 2007 15:10 Go to next message
jsingh
Messages: 36
Registered: June 2007
Location: ny
Member
Hey Gurus

I am trying to Install 10.2.0.1 on my linux box

-bash-3.00$ uname -a
Linux localhost.localdomain 2.6.9-55.ELsmp #1 SMP Fri Apr 20 17:03:35 EDT 2007 i686 i686 i386 GNU/Linux

RAM=1009.8242,Swap space is almost double.

-bash-3.00$ grep "model name" /proc/cpuinfo
model name : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
model name : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
-bash-3.00$

So when I run ./runInstaller

i see lot of errors like

Error in Invoking target 'ntcontab.0' of makefile '/home/oracle/product/10.2.0.1/db_1/network/lib/ins-net-client.mk'

THEN nnfgt.0
client_sharedlib
relink
ioracle
nnfgt.0 mk ld flags
install
irman
install
...

and some more

Then the installation ends with errors
OUI-25031 and OUI-25029
and my DBCA is also not invoked.

I really dont know what are these errors..
Plz if somebody can help me out .
I would be really thankfull to you...

Regards

Jsingh

Re: erorr Installing Oracle10g when ./runInstaller [message #248624 is a reply to message #248622] Fri, 29 June 2007 15:24 Go to previous messageGo to next message
DreamzZ
Messages: 1666
Registered: May 2007
Location: Dreamzland
Senior Member
CHECK THIS
Although its for 9i but you will get some idea ....
http://www.puschitz.com/InstallingOracle9i.shtml#OracleInstallationErrors

http://www.orafaq.com/forum/t/36704/0/

[Updated on: Fri, 29 June 2007 15:30]

Report message to a moderator

Re: erorr Installing Oracle10g when ./runInstaller [message #248625 is a reply to message #248624] Fri, 29 June 2007 15:32 Go to previous messageGo to next message
DreamzZ
Messages: 1666
Registered: May 2007
Location: Dreamzland
Senior Member
follow these guides for iNSTALLATION

http://www.oracle-base.com/articles/10g/Articles10g.php#DB10gRelease2Installations
Re: erorr Installing Oracle10g when ./runInstaller [message #248638 is a reply to message #248622] Fri, 29 June 2007 16:24 Go to previous messageGo to next message
jsingh
Messages: 36
Registered: June 2007
Location: ny
Member
Dreamzz thanks for your reply



Step 1) Open a new shell with the oracle user
Step 2) Set the $ORACLE_HOME if not already set)
Step 3) Go to $ORACLE_HOME/bin and backup genclntsh (cp genclntsh genclntsh.old)
Step 4) Edit genclntsh (vi genclntsh) and REMOVE the ${LD_SELF_CONTAINED} flag from the ld command in the 'Create Library' section.
Step 5) Run the genclntsh script (as oracle user with $ORACLE_HOME set !)

I follow the steps above but when i execute genctlntsh i get error.

-bash-3.00$ ./genclntsh
./genclntsh: line 287: gcc: command not found
genclntsh: Failed to link libclntsh.so.10.1

also i did not executed groupadd oinstall,dba,oper
i am using group as oracle and dba group as oracle again.
and the environment variables i have set only ORACLE_HOME,ORACLE_SID,VI editor,PATH

So what do you suggest me to change.

Regards

jsingh




Re: erorr Installing Oracle10g when ./runInstaller [message #248639 is a reply to message #248638] Fri, 29 June 2007 16:37 Go to previous messageGo to next message
DreamzZ
Messages: 1666
Registered: May 2007
Location: Dreamzland
Senior Member
Quote:
I saw this error only when I installed Oracle 9i (9.0.1). People have sent me emails pointing out that the following solution also works for Mandrake 8.1, Mandrake 8.2, and for SuSE 8.0.

Edit the file $ORACLE_HOME/bin/genclntsh and change the following line:

LD_SELF_CONTAINED="-z defs"

to read:

LD_SELF_CONTAINED=""

After that run the script $ORACLE_HOME/bin/genclntsh as the user "oracle" and not as the user "root". Also make sure you have all the Oracle environments set correctly!

$ su - oracle
$ $ORACLE_HOME/bin/genclntsh
Created /u01/app/oracle/product/9.0.1/lib/libclntst9.a
$

After that hit Retry in the error dialog window. This always worked for me.



whats your OS ver?
Did you check the link for installation guides???
Re: erorr Installing Oracle10g when ./runInstaller [message #248936 is a reply to message #248639] Mon, 02 July 2007 15:03 Go to previous message
jsingh
Messages: 36
Registered: June 2007
Location: ny
Member
Hey Dreamzz thanks for your reply.

-bash-3.00$ uname -a
Linux localhost.localdomain 2.6.9-55.ELsmp #1 SMP Fri Apr 20 17:03:35 EDT 2007 i686 i686 i386 GNU/Linux
-bash-3.00$ cat /etc/issue
Red Hat Enterprise Linux ES release 4 (Nahant Update 5)
Kernel \r on an \m


I tried the solution you have given , but did n't work.

Right now,as guided by installation guide.I see some of the packages are not installed .

And i did tell about it to SYSADMIN.And i will try it once again after he finishes his work.

Thanks for your help again.

JSingh
Previous Topic: Enable Archive log mode
Next Topic: Creating an index on a table with data
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 09 19:39:59 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.11533 seconds