Home » Developer & Programmer » Reports & Discoverer » Printer Displaying "L" in a strange way
Printer Displaying "L" in a strange way [message #242448] Sat, 02 June 2007 03:28 Go to next message
natality
Messages: 4
Registered: June 2007
Junior Member
Hi There,
Im a new member in this forum and this is my first post.
Actually I'm writing to ask if anybody can help me in this following issue:
My report is printing the character "L" in a very strange way like when appending it to another "LL" it shows the 2 characters attached to each other that makes it difficult to read the word.
Below is the list of all the printers I'm using:
1- OLIVETTI D-Copia 500
2- OLIVETTI D-Copia 15K
3- OLIVETTI D- Copia 35K
4- HP LaserJet 1200/1300
Re: Printer Displaying "L" in a strange way [message #242453 is a reply to message #242448] Sat, 02 June 2007 04:17 Go to previous messageGo to next message
natality
Messages: 4
Registered: June 2007
Junior Member
Hi Again,
Sorry i forgot to mention that i'm using Arial as a Font
Re: Printer Displaying "L" in a strange way [message #242468 is a reply to message #242453] Sat, 02 June 2007 08:10 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20888
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Did you try to download and install the latest printer drivers?

Do you use Acrobat Reader to view and print report output? If so, which version do you use? Is there a more recent one available?

What happens if you change font from Arial to Tahoma (those look alike)?
Re: Printer Displaying "L" in a strange way [message #242578 is a reply to message #242468] Mon, 04 June 2007 03:24 Go to previous messageGo to next message
natality
Messages: 4
Registered: June 2007
Junior Member
Hi littlefoot
I've the latest printer drivers installed and no im not using Acrobat Reader to view and print report output.
The strange thing is that at preview the output seems ok but when printing it's displayed wrong.
Do u think the language environment variable NLS_LANG has to do with it.
N.B:I'm tring to avoid changing my Font type.

[Updated on: Mon, 04 June 2007 03:26]

Report message to a moderator

Re: Printer Displaying "L" in a strange way [message #242600 is a reply to message #242578] Mon, 04 June 2007 05:10 Go to previous message
Littlefoot
Messages: 20888
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Well, I've seen strange L's in older Acrobat Reader versions. But, as you don't use it, obviously it is not the issue.

I'm not suggesting you to change ALL reports and ALL fonts right now, just this report and this column for testing purposes. I'd really like to know whether this helps or not.

NLS? No idea. I wouldn't know how to set NLS in order to double L's ./fa/1600/0/
Previous Topic: Report builder - Text assignment - Urgent Urgent
Next Topic: Oracle Reports Services
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 02 18:37:15 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.17117 seconds