Home » Server Options » Data Guard » Switchover Stuff
Switchover Stuff [message #240757] Fri, 25 May 2007 11:59 Go to next message
mlgoins
Messages: 116
Registered: March 2007
Location: Denver, CO
Senior Member

I can get the Primary Database to the role "Physical Standby Database", but I'm having some issue getting the Physical Standby Database to become a Primary Database. These are the errors:

Log /u04/oradata/MYDB/logs/archive/arch_1_536.arc
Identified end-of-REDO for thread 1 sequence 536
Identified end-of-REDO for thread 1 sequence 536
Media Recovery End-Of-Redo indicator encountered
Media Recovery Applied until change 2481528
MRP0: Media Recovery Complete: End-Of-REDO
Media Recovery archivelogs detected beyond End-Of-REDO
Resetting standby activation ID 2164328957 (0x810109fd)
MRP0: Background Media Recovery process shutdown
Fri May 25 11:49:07 2007
Completed: alter database recover managed standby database di
Fri May 25 11:51:21 2007
RFS: Successfully opened standby logfile 5: '/u04/oradata/MYDB/redo/standby/srl1.log'

After the Primary has been set as a Standby, I get this error when attempting to set the original Standby as Primary:

SQL> alter database commit to switchover to primary;
alter database commit to switchover to primary
*
ERROR at line 1:
ORA-16139: media recovery required

I'm thinking I'll have to shut down the Standby, then change the Primary, then go back, restart, and change the Standby to Primary (or find a way to archive off the contents of the Standby Redo Log so everything's up-to-date.

M
Re: Switchover Stuff [message #241824 is a reply to message #240757] Wed, 30 May 2007 12:17 Go to previous message
mlgoins
Messages: 116
Registered: March 2007
Location: Denver, CO
Senior Member

This may have been because I didn't do a log switch prior to converting the Primary to Standby, or because it was in the process of archiving when I shut it down and brought it up as a Standby Database. Works now, and I do a log switch first.

M
Previous Topic: DATA TRANSFER FROM PRIMARY TO STANDBY
Next Topic: archiving is not transfering on standby location
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Jul 30 18:21:19 CDT 2014

Total time taken to generate the page: 0.08947 seconds