Home » RDBMS Server » Enterprise Manager » Database Console Won't Start OC4J Configuration issue
Database Console Won't Start OC4J Configuration issue [message #234678] Wed, 02 May 2007 16:09 Go to next message
suzyque54
Messages: 14
Registered: December 2006
Junior Member
I am using 10g R2 on Windows 2003. I have the Enterprise Manager database console NOT the grid control. My database has been up for about 3 weeks and I have been accessing the EM web console. Yesterday I configured iSQLPLUS for dba access and was able to access the web database console several times. Today, I cannot access it. I issued emctl start dbconsole and it returned error

OC4J Configuration issue:\Ora10g/oc4j/j2ee/OC4J_DBConsole_ServerName.myplace.com_SID not found

I looked in this directory and couldn't find the file it is looking for but I did find the following files but not of them are appended with myplace.com:

OC4j_DBConsole
OC4j_DBConsole_ServerName_SID
OC4j_DBConsole_ServerName.Upgrade

The database is open and I can access it via Sqlplus.

Can anyone help resolve? Does anyone know if this was caused by my configuration of iSQLPlus for dba access as I was able to get into the dbconsole before this. I did put in a tar with Oracle but have been waiting several days for a response.

[Updated on: Wed, 02 May 2007 16:09]

Report message to a moderator

Re: Database Console Won't Start OC4J Configuration issue [message #238736 is a reply to message #234678] Sat, 19 May 2007 14:24 Go to previous messageGo to next message
nmacdannald
Messages: 460
Registered: July 2005
Location: Stockton, California - US...
Senior Member
Aren't you supposed to start an agent on the server? It is 3 tier;
1) agent running on 1 or more servers (agentctl start)
2) Agents populate another Oracle database that must be running when you start the original database
3) view em results on any client
OC4J Configuration issue, OC4J_DBConsole_0:0:0:0:0:0:0:1_TSH1 can not find [message #239926 is a reply to message #234678] Wed, 23 May 2007 12:17 Go to previous message
lai@cua.edu
Messages: 4
Registered: April 2007
Location: Washington, DC
Junior Member
Hi anyone can help me:

When I do [oracle@localhost bin]# ./emctl start dbconsole
it occured:
OC4J Configuration issue, OC4J_DBConsole_0:0:0:0:0:0:0:1_TSH1 can not find

at the first time I use dbca create a database called TSH1.
It works in http://lai-3i3zv0xtzp8.lan:5500/em

but in the following day, when I do ./emctl start dbconsole
the same error occured. i.e.

OC4J Configuration issue, OC4J_DBConsole_0:0:0:0:0:0:0:1_TSH1 can not find

So I wonder if anyone know how to change the 0:0:0:0:0:0:0:1 to lai-3i3zv0xtzp8.lan?
Thanks,

lai
Previous Topic: email notification
Next Topic: 10g database control
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Dec 05 19:06:25 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.09650 seconds