Home » RDBMS Server » Server Administration » ora-06550
ora-06550 [message #234405] Tue, 01 May 2007 08:52 Go to next message
plshelp
Messages: 205
Registered: January 2007
Senior Member
Hi,

I have a user not able to connect to the database using the application and its giving the below error:

ORA-06550:line 1,column 19:
PLS-00201:identifier 'PS_STD.VALID_USER' must be declared
ORA-06550:line 1,column 7:
PL/SQL:Statement ignored

BEGIN :outcome := PS_STD.VALID_USER(:userid); END;

The database version is 9.2.0.7 and the OS is Solaris9. Surprisingly, the user is able to connect to the database using the Sqlplus. She is not able to connect just via the application.
She is able to connect from other user's machines.

Help appreciated. Thanks.
Re: ora-06550 [message #234407 is a reply to message #234405] Tue, 01 May 2007 09:06 Go to previous messageGo to next message
gkrishn
Messages: 506
Registered: December 2005
Location: Putty a dark screen
Senior Member
plshelp wrote on Tue, 01 May 2007 08:52
the user is able to connect to the database using the Sqlplus. She is not able to connect just via the application.
She is able to connect from other user's machines.



From sqlplus,Is she connecting as same user as she use in application?
If yes,did she try to execute the procedure from sqlplus?is it working ?
Re: ora-06550 [message #234417 is a reply to message #234405] Tue, 01 May 2007 09:42 Go to previous messageGo to next message
plshelp
Messages: 205
Registered: January 2007
Senior Member
Thanks for your reply,Gkrishn.Yes, the user is connecting with the same username in sqlplus.

THe user did not execute any procedure in the application as far as i know, since she doesnt know anything about sql.

Re: ora-06550 [message #234419 is a reply to message #234405] Tue, 01 May 2007 09:44 Go to previous messageGo to next message
Michel Cadot
Messages: 64145
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
Seems your user don't have access (execute privilege) to the procedure 'PS_STD.VALID_USER' or this one does not exist.

Regards
Michel
Re: ora-06550 [message #234421 is a reply to message #234405] Tue, 01 May 2007 09:45 Go to previous messageGo to next message
gkrishn
Messages: 506
Registered: December 2005
Location: Putty a dark screen
Senior Member
User maynot have EXECUTE permission on that procedure.
Re: ora-06550 [message #234424 is a reply to message #234405] Tue, 01 May 2007 09:49 Go to previous messageGo to next message
plshelp
Messages: 205
Registered: January 2007
Senior Member
But, is it anyway related for the user not be able to connect to the database using the application?
Re: ora-06550 [message #234429 is a reply to message #234424] Tue, 01 May 2007 09:59 Go to previous messageGo to next message
Michel Cadot
Messages: 64145
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
Yes or no, see your application code.
It seems your application after connecting the user, tries to execute the procedure and then fails because the user doesn't have the privilege to.

Regards
Michel
Re: ora-06550 [message #239943 is a reply to message #234405] Wed, 23 May 2007 12:59 Go to previous message
plshelp
Messages: 205
Registered: January 2007
Senior Member
Hi all,

The user all of a sudden was able to connect to the database for 3 weeks now.. without making any changes..thats really strange..

But again she has the same problem..The same user is able to connect to the database using other machine's applications.

She is able to connect using sql*plus using the same username.
And tnsping and ping to the server is working.

The database she is trying to connect is in England.. She is able to connect to the local databases through the application wihtout any problem.

Please give me your suggestions.
Thanks.
Previous Topic: Grant privilege to index,trigger
Next Topic: Extract a Z file
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 09 11:31:24 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.15829 seconds