Home » Fusion Middleware & Colab Suite » Weblogic & Application Server » Problem in the installation
Problem in the installation [message #234363] Tue, 01 May 2007 03:14 Go to next message
samit_gandhi
Messages: 226
Registered: July 2005
Location: Hong Kong
Senior Member

Dear Gurus,

I have Oracle 9i IDS, IAS on the same machine. My machine has its local IP (192.168.0.2).

I also have one fix ip. I want my application work on my fix ip. i m not able to run my application on the web. I m also not able to access http://192.168.0.2:7778

when i m running my form through the form builder it showing me http://192.168.0.2:8888.

Please help me how to configure the IAS in the windows 2003 server so that i can use the application on the web.

I also have firewall attached. Is any port to open for this. And if yes than how to open it.

I m very new in this field. pls help me to solve my installation problems so that i can proceed further.

Thx in advance

Samit gandhi
Re: Problem in the installation [message #234757 is a reply to message #234363] Thu, 03 May 2007 02:14 Go to previous messageGo to next message
zeshanali76
Messages: 180
Registered: January 2006
Location: Pakistan
Senior Member

hmmm nice question.

U have iDS on a machine:

when u run ur form on that machine it will run as

http://localhost:8888 (8888 is port number of iDS while WebCache running. ok

http://localhost:8889 (8889 is port number of iDS and WebCache is not running)

Check and ok.

Now iAS is on same machine ok copy ur form in iAS home/forms90 then u can run it from

http://localhost:7778 (7778 webcache is running)
http://localhost:7779 (7779 webcache is not running)

Zeeshan Ali AWan
zesh@inbox.com
Re: Problem in the installation [message #234905 is a reply to message #234757] Thu, 03 May 2007 07:47 Go to previous messageGo to next message
samit_gandhi
Messages: 226
Registered: July 2005
Location: Hong Kong
Senior Member

i didnt get u. can u pls explain me in detail

thx

samit gandhi
Re: Problem in the installation [message #234915 is a reply to message #234363] Thu, 03 May 2007 08:08 Go to previous messageGo to next message
samit_gandhi
Messages: 226
Registered: July 2005
Location: Hong Kong
Senior Member

now i m getting the problem in the running an application. it is asking for the username & password for oracle. the application server is running fine but when i m using it with the fix ip it is asking for the username, password and connection string

how to solve it now.

samit gandhi
Re: Problem in the installation [message #234998 is a reply to message #234363] Thu, 03 May 2007 12:34 Go to previous messageGo to next message
zeshanali76
Messages: 180
Registered: January 2006
Location: Pakistan
Senior Member

It must ask that It have to connect with the database with correct user credentials. U should provide it username and password and database alias with which u have to connect. ok


Zeeshan Ali Awan
zesh@inbox.com
Re: Problem in the installation [message #235189 is a reply to message #234998] Fri, 04 May 2007 04:43 Go to previous messageGo to next message
samit_gandhi
Messages: 226
Registered: July 2005
Location: Hong Kong
Senior Member

that i have already mention in the formsweb.cfg file with username, password and connection string. and if i am entering that username, password also than also its not accepting

samit gandhi
Re: Problem in the installation [message #235285 is a reply to message #234363] Fri, 04 May 2007 13:46 Go to previous messageGo to next message
zeshanali76
Messages: 180
Registered: January 2006
Location: Pakistan
Senior Member

Dear Friend, U told first that u have iDS and iAS on same machine. right. and now u r saying that u have mentioned user credentials in formsweb.cfg but it is not connecting.

Dear friend u must have two formsweb.cfg on ur computer one for iDS and one for iAS so u should check that in which u have mentioned user credentials. u have mentioned in one and u r running forms using other formsweb.cfg. so please check....


Zeeshan Ali Awan
zesh@inbox.com
Re: Problem in the installation [message #235312 is a reply to message #235285] Fri, 04 May 2007 21:07 Go to previous messageGo to next message
samit_gandhi
Messages: 226
Registered: July 2005
Location: Hong Kong
Senior Member

I dont have IAS. I have IDS on my server and the oracle database on my server only.

so pls explain how to do. if u can help me from the starting than also fine. i can reinstall everything.

pls help immediately.

samit gandhi
Re: Problem in the installation [message #235315 is a reply to message #234363] Fri, 04 May 2007 22:09 Go to previous messageGo to next message
BlackSwan
Messages: 25046
Registered: January 2009
Location: SoCal
Senior Member
>I have Oracle 9i IDS, IAS on the same machine. My machine has its local IP (192.168.0.2).
>I dont have IAS. I have IDS on my server and the oracle database on my server only.

Please state again what s/w you have so we can break this tie.

>so pls explain how to do. if u can help me from the starting than also fine. i can reinstall everything.
If you get deserate, you could Read The Fine Manuals found at http://tahiti.oracle.com; especially the Installation Guide for which ever product you really do have.

>pls help immediately.
With advice, you can have it good, fast, or cheap. Pick an two.


Re: Problem in the installation [message #235316 is a reply to message #235315] Fri, 04 May 2007 22:16 Go to previous messageGo to next message
samit_gandhi
Messages: 226
Registered: July 2005
Location: Hong Kong
Senior Member

sorry that i confuse with all this things

but my last messege is ok.

pls help me in that

samit
Re: Problem in the installation [message #235337 is a reply to message #234363] Sat, 05 May 2007 02:08 Go to previous message
zeshanali76
Messages: 180
Registered: January 2006
Location: Pakistan
Senior Member

Dear Friend,

Wash all the oracle from ur computer. Install new and Fresh iDS 9i/10g as u wish. Configure tnsnames.ora/Networking with database. ok

Now develop application and place it in forms directory of 10g r forms90 of 9i compile them and run fmx.

Now configure in formsweb.cfg and u can test ur application ok take care


Zeeshan Ali AWan
zesh@inbox.com
Previous Topic: Kill process on window close
Next Topic: Image showing incorrectly in J2EE Application Deployed
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Dec 07 22:46:35 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.10563 seconds