Home » RDBMS Server » Server Administration » Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003
Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #228597] Tue, 03 April 2007 08:01 Go to next message
smora
Messages: 59
Registered: May 2006
Member
Hi

Im running Windows Server 2003 and I downloaded and installed Oracle EE 10.2.0.1.0 using Oracle Universal Installer [10201_database_win32.zip]. I then downloaded and installed Oracle client, again thru the OUI. I was able to create a db, setup tnsnames, listener, and connect to the db.

I then ran into trouble connecting to the db thru ASP scripts on the same machine, so i uninstalled both the database and client, again thru OUI.

I then deleted the C:/oracle/ directory so that i could reinstall Oracle on a clean system, and now the OUI does not launch for the database. When i try to run either autorun.exe or setup.exe, it launches a DOS window and says:
"Preparing to launch OUI from somedir/Temp/1/OraInstall[timestamp]' and then just dies without launching OUI.

I can launch OUI for the client just fine, any ideas why i cant launch the installer for the database anymore? All suggestions are appreciated.

Thanks
SM
Re: Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #228639 is a reply to message #228597] Tue, 03 April 2007 09:36 Go to previous messageGo to next message
Mahesh Rajendran
Messages: 10672
Registered: March 2002
Location: oracleDocoVille
Senior Member
Account Moderator
>> I then deleted the C:/oracle/ directory so that i could reinstall Oracle on a clean system
That is not the CLEAN method.
Use REGEDIT to clean the registry and try again
Re: Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #228765 is a reply to message #228597] Wed, 04 April 2007 02:32 Go to previous messageGo to next message
smora
Messages: 59
Registered: May 2006
Member
I used regedit to delete the following keys:

HKEY_LOCAL_MACHINE
\SOFTWARE
\ORACLE

HKEY_LOCAL_MACHINE
\SYSTEM
\CurrentControlSet
\Services
\EventLog
\Application
\OracleDbConsole


And then tried rerunning OUI, no luck. It launches a DOS prompt with the following msg:

"Preparing to launch OUI from C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp\1\OraInstall2007-04-04_03-21-22AM" and then the dos prompt goes away and nothing happens.



The directory mentioned contains a timestamped directories named OraInstall[timestamp]. There is also a log file called installActions2007-04-04_03-21-22AM.log. Contents of this file are:


Using paramFile: C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\Oracle Installers\10201_database_win32\database\install\oraparam.ini

No pre-requisite checks found in oraparam.ini, no system pre-requisite checks will be executed.

The commandline for unzip:
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\Oracle Installers\10201_database_win32\database\install\unzip -qqq ../stage/Components/oracle.swd.jre/1.4.2.8.0/1/DataFiles/"*.jar" -d "C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\1\OraInstall2007-04-04_03-21-22AM"



Anything else I can try...?
Thanks
SM
Re: Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #228779 is a reply to message #228597] Wed, 04 April 2007 03:06 Go to previous messageGo to next message
t.summerfield
Messages: 39
Registered: March 2007
Location: UK
Member
Oracle uninstall

Have a read through this. Otherwise I can only think you may have corrupted your registry.......

Good Luck
Re: Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #228848 is a reply to message #228765] Wed, 04 April 2007 06:56 Go to previous messageGo to next message
Mahesh Rajendran
Messages: 10672
Registered: March 2002
Location: oracleDocoVille
Senior Member
Account Moderator
I second T.Summerfield's kind suggestion.
Re: Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #228885 is a reply to message #228597] Wed, 04 April 2007 08:28 Go to previous messageGo to next message
smora
Messages: 59
Registered: May 2006
Member
yeah tried everything suggested in the oracle installation guide for windows, nothing worked. guess its gonna have to be a reinstall of OS...
Re: Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #228957 is a reply to message #228597] Wed, 04 April 2007 12:48 Go to previous messageGo to next message
Yasir Hashmi
Messages: 304
Registered: April 2006
Senior Member
OUI is a created in java. It requires the jrm.
Is JVM installed ?
Re: Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #229086 is a reply to message #228597] Thu, 05 April 2007 05:42 Go to previous messageGo to next message
smora
Messages: 59
Registered: May 2006
Member
Yes the JVM is installed, the OUI for client launches just fine, its only the OUI for database that is not launching.
Re: Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #230207 is a reply to message #228597] Wed, 11 April 2007 03:58 Go to previous messageGo to next message
smora
Messages: 59
Registered: May 2006
Member
I reinstalled Windows Server 2003 R2 Standard Edition Service Pack 1. Downloaded the Oracle Database 10g R2 Enterprise Edition and unzipped the file. Went into the 'database' folder and clicked setup.exe, it launches a DOS prompt and then dies, it does not launch the OUI.

Does anyone know why this is happening.

Thanks
SM
Re: Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #230214 is a reply to message #230207] Wed, 11 April 2007 04:10 Go to previous messageGo to next message
t.summerfield
Messages: 39
Registered: March 2007
Location: UK
Member
Is this a repost of your original message. Or have you done a re-install of the OS since then??
Re: Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #230230 is a reply to message #228597] Wed, 11 April 2007 04:35 Go to previous messageGo to next message
smora
Messages: 59
Registered: May 2006
Member
Re-installed the OS since then.
Re: Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #230233 is a reply to message #230230] Wed, 11 April 2007 04:42 Go to previous messageGo to next message
t.summerfield
Messages: 39
Registered: March 2007
Location: UK
Member
Strange...... Do you get an error message? If not, have you looked in task manager so see if the process is running??

Where are you running the install from (CD, Mapped Drive, Local HDD)?

Only other thought could be that the download is corrupt, but it sounds like you re-downloaded the Oracle DB??
Re: Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #272111 is a reply to message #230233] Thu, 04 October 2007 01:23 Go to previous messageGo to next message
sergejl
Messages: 1
Registered: October 2007
Junior Member
Hi,

I have the same problem on HP Itanium with Windows 2003 Enterprise server. How did you resolved the problem ?

Thanks

Sergej
Re: Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #272114 is a reply to message #228597] Thu, 04 October 2007 01:26 Go to previous messageGo to next message
Arju
Messages: 1554
Registered: June 2007
Location: Dhaka,Bangladesh. Mobile:...
Senior Member

Same Problem, then review the post.
Re: Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #272320 is a reply to message #272114] Thu, 04 October 2007 09:42 Go to previous messageGo to next message
mson77
Messages: 208
Registered: August 2007
Location: Brazil
Senior Member
Hello smora,

You formatted and reinstall Win2003R2 server... is it right?
Then your OS is in "known" initial condition.

Did you downloaded again the Oracle DB for Win32?
If your first download is some how corrupted?
I experienced the oracle db file corruption once for linux. When I downloaded again... fresh downloaded file... my problem has gone!

Regards,


mson77
Re: Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #272465 is a reply to message #228597] Fri, 05 October 2007 03:02 Go to previous messageGo to next message
smora
Messages: 59
Registered: May 2006
Member
Download is not corrupted. Oracle isn't able to handle spaces in the directory paths. I copied all the media to c:\oracle and it ran from there.

Hope this helps.
Re: Oracle Universal Installer not launching on Windows Server 2003 [message #272536 is a reply to message #272320] Fri, 05 October 2007 07:58 Go to previous message
mson77
Messages: 208
Registered: August 2007
Location: Brazil
Senior Member
Hello smora,

mson77 wrote on Thu, 04 October 2007 11:42
You formatted and reinstall Win2003R2 server... is it right?

Did you format and reinstall? or ==> should work
Did you reinstall (just over)? ==> win32 registry problem


Regards,


mson77
Previous Topic: Delete default Oracle Parameter
Next Topic: can i have another instance in the server
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 03 05:53:38 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.07524 seconds