Home » Infrastructure » Unix » dbora for oracle 10g not working in solaris 10
dbora for oracle 10g not working in solaris 10 [message #228415] Mon, 02 April 2007 23:58 Go to next message
my-oracle-support
Messages: 3
Registered: April 2007
Location: Malaysia
Junior Member
Hi All,

Has anyone got this problem? I already created dbora in /etc/init.d and make a link to both /etc/rc0.d and /etc/rc2.d. I already change oratab and set to Y for my database instance. When I reboot the server, the script seems not working?

Please help me....
Re: dbora for oracle 10g not working in solaris 10 [message #228426 is a reply to message #228415] Tue, 03 April 2007 00:24 Go to previous messageGo to next message
Mohammad Taj
Messages: 2412
Registered: September 2006
Location: Dubai, UAE
Senior Member

Hi,
1.Are you edit ORATAB file >>>> Y
2.# chgrp dba dbora
# chmod 750 dbora
3.# ln -s /etc/init.d/dbora /etc/rc3.d/K01dbora
# ln -s /etc/init.d/dbora /etc/rc3.d/S99dbora


Regards
Taj
Re: dbora for oracle 10g not working in solaris 10 [message #228428 is a reply to message #228415] Tue, 03 April 2007 00:29 Go to previous messageGo to next message
BlackSwan
Messages: 25050
Registered: January 2009
Location: SoCal
Senior Member
> When I reboot the server, the script seems not working?
My car is not working.
Please tell me how to fix my car.
Extra credit will be given if you get it right on the 1st guess.
Re: dbora for oracle 10g not working in solaris 10 [message #228442 is a reply to message #228426] Tue, 03 April 2007 01:44 Go to previous messageGo to next message
my-oracle-support
Messages: 3
Registered: April 2007
Location: Malaysia
Junior Member
Hi Taj,

1. Already edited ORATAB file --> Y

2. Here is the setting in /etc/init.d:
-rwxr-xr-x 1 root sys 1444 Mar 30 17:47 dbora

3. Already created link:

/etc/rc0.d/K08dbora
lrwxrwxrwx 1 root root 17 Mar 30 17:24 K08dbora -> /etc/init.d/dbora

/etc/rc3.d/S89dbora
lrwxrwxrwx 1 root root 17 Mar 30 17:24 S89dbora -> /etc/init.d/dbora
Re: dbora for oracle 10g not working in solaris 10 [message #228447 is a reply to message #228442] Tue, 03 April 2007 01:59 Go to previous messageGo to next message
Mohammad Taj
Messages: 2412
Registered: September 2006
Location: Dubai, UAE
Senior Member

Hi,
/etc/rc0.d/K08dbora

try to change "rc3.d"
and
check metalink site for in oracle 10g2 content DBORA file bug
in LISTENER_LOCATION. you have to edit DBORA file and try to execute again.

for rc level.
https://metalink.oracle.com/metalink/plsql/f?p=130:14:9588514861838432271::::p14_database_id,p14_docid,p14_show_header,p14_show_help, p14_black_frame,p14_font:NOT,146691.1,1,1,1,helvetica


dbshut or dbstart

https://metalink.oracle.com/metalink/plsql/f?p=130:14:9588514861838432271::::p14_database_id,p14_docid,p14_show_header,p14_show_help, p14_black_frame,p14_font:NOT,337927.1,1,1,1,helvetica


regards
Taj
Re: dbora for oracle 10g not working in solaris 10 [message #228472 is a reply to message #228447] Tue, 03 April 2007 02:59 Go to previous message
my-oracle-support
Messages: 3
Registered: April 2007
Location: Malaysia
Junior Member
Thanks Taj.

I will try it Smile
Previous Topic: Write file into Unix
Next Topic: Ho to send attachement in read only mode through Unix mailx command(**Urgent***)
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 10 07:16:22 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.11131 seconds