Home » Developer & Programmer » Forms » cannot attach library and FRM-10102: Cannot attach PL/SQL library (merged)
cannot attach library and FRM-10102: Cannot attach PL/SQL library (merged) [message #225333] Mon, 19 March 2007 13:21 Go to next message
harleenflora
Messages: 44
Registered: June 2006
Member
Hi,
FRM-10102: Cannot attach PL/SQL library XXX. This library attachment will be lost if the module is saved.
I am getting above error message while opening Oracle 6i Form in 10g.

I get the following Alert message when I try to attach the library to my form -
Attached library name
S:\.........xxx.pll contains non-portable directory specification. Remove path?
Yes/No?

If I select 'No', the Form compiles and runs without any error.
But if I select 'Yes', I get the following error message:
FRM-40039: Cannot attach library xxx while opening form.

All files (fmb, fmx, pll, plx) are on the same path. I detached and then re-attached the library but this didn't work for me?
FRM-10102: Cannot attach PL/SQL library [message #225649 is a reply to message #225333] Tue, 20 March 2007 13:22 Go to previous messageGo to next message
harleenflora
Messages: 44
Registered: June 2006
Member
Hi All,

I am getting following message while opening the fmb in the 10g form builder.

FRM-10102: Cannot attach PL/SQL library xxx.
This library attachment will be lost if the module is saved.

After I attached the required library, it is asking to "Remove Path" - yes/no ?
When I select 'yes', shouldn't it save the library with the form?

What is the solution to 'FRM-10102' error message?
Re: FRM-10102: Cannot attach PL/SQL library [message #225653 is a reply to message #225649] Tue, 20 March 2007 13:56 Go to previous messageGo to next message
harleenflora
Messages: 44
Registered: June 2006
Member
http://forums.oracle.com/forums/thread.jspa?threadID=380506
Re: cannot attach library [message #225685 is a reply to message #225333] Tue, 20 March 2007 23:59 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Have you placed this path at the BEGINNING of your FORMS60_PATH? Have you placed the path in the 'Start in' property of the shortcut from which you start your form builder? Also, please use the non-default setting of 'Yes' to the question "Remove path?".

David
Re: cannot attach library [message #225791 is a reply to message #225685] Wed, 21 March 2007 09:11 Go to previous messageGo to next message
harleenflora
Messages: 44
Registered: June 2006
Member
Yes, it is working now ... (there was no path in the 'start in' property of the form builder)

Thanks so much!!!
Harleen
Re: cannot attach library [message #225803 is a reply to message #225791] Wed, 21 March 2007 09:51 Go to previous messageGo to next message
harleenflora
Messages: 44
Registered: June 2006
Member
David: I just noticed that it doesn't give me any library attachment message while opening the form in the form builder but for some reason I am getting the same message when I run the form.

Do you know why i am getting following run time error message:
FRM-40039: Cannot attach library xxx while opening form yyy.

Thanks for you help in advance.
Harleen
Re: cannot attach library [message #225833 is a reply to message #225803] Wed, 21 March 2007 12:31 Go to previous messageGo to next message
Frank
Messages: 7877
Registered: March 2000
Senior Member
Looks like the same fault: your library is not in your (runtime) forms path!
Re: cannot attach library [message #225849 is a reply to message #225833] Wed, 21 March 2007 13:50 Go to previous messageGo to next message
harleenflora
Messages: 44
Registered: June 2006
Member
Frank, what do you mean by runtime forms path?

Well all my .fmb, .fmx, .pll and .plx are located in same path!!!
Finally I got it to work by changing the path of working directory in formsweb.cfg file which is under Oracle Home --> Forms --> Server. Now I am not getting any compilation or runtime error.
Re: cannot attach library [message #447445 is a reply to message #225849] Mon, 15 March 2010 05:44 Go to previous messageGo to next message
er_ashwani2000
Messages: 1
Registered: March 2010
Location: Chandigarh
Junior Member
hi harleenflora

i am trying to test the form(created using template.fmb) on my personal machine in office, means u can consider it as a workstation, i have copied template.fmb,appstand.fmb and all the required .pll on this machine, further given the path of .pll in forms_path. My form is compiling without any error, but showing error
(FRM-40039 : Cannot attached Library APPCORE while opening a form) when i am trying to run on mozila firefox webbrowser.

i am also getting same error, kindly give details of that entry in formsweb file.
Re: cannot attach library [message #448548 is a reply to message #447445] Wed, 24 March 2010 01:08 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Please do not resurrect old threads. Have you placed the name of your PC's forms directory in the 'Start in' for your Forms Builder?

David
Re: cannot attach library [message #563586 is a reply to message #225685] Wed, 15 August 2012 09:20 Go to previous messageGo to next message
debashish.panda
Messages: 2
Registered: August 2012
Location: India
Junior Member
Hi David,

I have placed all pll and plx file from server in C:\oraforms\FORMS60 path.

Still I am getting the same error message

FRM-10102: Cannot attach PL/SQL library HRKPI. This library attachment will be lost if the module is saved.
FRM-10102: Cannot attach PL/SQL library PQH_GEN. This library attachment will be lost if the module is saved.
FRM-10102: Cannot attach PL/SQL library PSB. This library attachment will be lost if the module is saved.
FRM-10102: Cannot attach PL/SQL library PSA. This library attachment will be lost if the module is saved.
FRM-10102: Cannot attach PL/SQL library GHR. This library attachment will be lost if the module is saved.

I have start in field as C:\oraforms\FORMS60

Reagrds
Debashish

[Updated on: Wed, 15 August 2012 09:27]

Report message to a moderator

Re: cannot attach library [message #583341 is a reply to message #225685] Mon, 29 April 2013 15:41 Go to previous messageGo to next message
pinkyfossil
Messages: 1
Registered: April 2013
Location: Houston Texas
Junior Member
Thanks David for your answer.
I had the same problem, I searched for a day.
Today I found the answer here Smile
Re: cannot attach library [message #585918 is a reply to message #225685] Fri, 31 May 2013 00:15 Go to previous messageGo to next message
sek577
Messages: 3
Registered: March 2013
Location: CHENNAI
Junior Member
thanks its working for me tooooooooooo
Re: cannot attach library [message #588228 is a reply to message #225685] Mon, 24 June 2013 01:31 Go to previous message
tpandi36
Messages: 1
Registered: June 2013
Location: India
Junior Member
sir please guide me to use form template in step by step. I m a beginner..
Previous Topic: check on lov filteration in oracle form
Next Topic: client_ole not working in form 11g
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Jul 24 00:01:17 CDT 2014

Total time taken to generate the page: 0.07110 seconds