Home » Developer & Programmer » Forms » Migration of Forms 6i to Forms 10G (Merged)
Migration of Forms 6i to Forms 10G (Merged) [message #224056] Mon, 12 March 2007 15:20 Go to next message
buechler66
Messages: 7
Registered: March 2007
Junior Member
Hi. Forms 6i is the only thing I've ever known and now I'm tasked with migrating on of our 6i forms to 10g.

Using the Migration Assistant I migrated the application and created the new .FMB and have placed it in a new directory. I also used the Migration Assistant and migrated the menu (MenuDef) named on the Form-level Property Sheet. So both the files now exist in the same directory.

Then I opened both the FMB and the MMB and recompiled them. So the FMX and the MMX are in the same directory. I then open Forms Builder (10G) and attempt to run the form. As the form begins to open I receive the error FRM-10221: Cannot read file Menudef.

I also noticed that none of my icons are appearing on the canvas at the time the application begins to open. I have moved all my .ico file to the same location as the .FMX and .MMX hoping that would solve it, but no luck.

I'd appreciate any help with these two issues. Thanks.
Re: Migration of Forms 6i to Forms 10G [message #224059 is a reply to message #224056] Mon, 12 March 2007 15:45 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20901
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
As of your icons, read this topic; perhaps it'll help. Shortly, your .ico files *might need* to be .gif's during runtime (i.e. you'll need to have both .ico and .gif icons).

As of the reading error, check whether this directory is part of the FORMS90_PATH registry entry (MS Windows) or adequate environment variable (set it in the 'default.env' file).
Re: Migration of Forms 6i to Forms 10G [message #224245 is a reply to message #224059] Tue, 13 March 2007 08:37 Go to previous messageGo to next message
buechler66
Messages: 7
Registered: March 2007
Junior Member
I'm run Developer 10G and I see a variable named Forms_Path in the registry. It is set to the following:

C:\DevSuiteHome_1\cgenf61\admin;C:\DevSuiteHome_1\forms;C:\ttmsapps\Web Compiled

I appended the directory that stores my form and the menu to the end as you can see above.

Yet still when I run the form from form builder I get 2 errors:
1) FRM-10221: Cannot read file menudef (followed by)
2) FRM-41810: Error Creating Menu

I'm stumped. Does anyone have any more insights or things I can try? Btw- I attached the Menudef.mmb in case anyone wants to look at it.

Any help would be greatly, greatly appreciated!
  • Attachment: menudef.mmb
    (Size: 160.00KB, Downloaded 500 times)
Re: Migration of Forms 6i to Forms 10G [message #224246 is a reply to message #224245] Tue, 13 March 2007 08:57 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20901
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Directory you store forms in is called "C:\ttmsapps\Web Compiled". Try to rename it to "C:\ttmsapps\Web_Compiled" (so that it doesn't contain a space in its name).
Re: Migration of Forms 6i to Forms 10G [message #224261 is a reply to message #224246] Tue, 13 March 2007 10:29 Go to previous messageGo to next message
buechler66
Messages: 7
Registered: March 2007
Junior Member
I renamed the directory and also edited the Default.Env file I found. It also had the Forms_Path variable so I appended my directory to it as well. Now my Menu is found!

Thanks so much for your help. I appreciate it.
Forms 6i to 10g Migration - Icons [message #224284 is a reply to message #224056] Tue, 13 March 2007 13:30 Go to previous messageGo to next message
buechler66
Messages: 7
Registered: March 2007
Junior Member
I've migrated a 6i form to 10g, but have noticed that my form's icons (.ico) are missing. After some investigation I've read that you must create .gif or .jpg versions of the .ico files that Form Builder will use at runtime.

So while developing I see my icons just fine, but when running the application my icons disappear from the buttons - even with a .gif and .jpg version of the .ico file in the same directory.

Then I read I need to move all my icon files to the directory specified in the registry variable UI_ICON. I've done this as well, but still my icons disappear when I run the application from Form Builder.

Any suggestion for a fix? I'd sure appreciate the help.
Re: Forms 6i to 10g Migration - Icons [message #225452 is a reply to message #224284] Tue, 20 March 2007 00:09 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Have you solved your problem?

David
Re: Forms 6i to 10g Migration - Icons [message #225604 is a reply to message #225452] Tue, 20 March 2007 08:10 Go to previous messageGo to next message
buechler66
Messages: 7
Registered: March 2007
Junior Member
Problem solved.

For ICONS I needed to setup a Virtual Path in the Orion-web.xml directory located in c:\devsuitehome_1\j2ee\devsuite\application-deployments\forms\formsweb. The Virtual Path looks like this:

<virtual-directory virtual-path="/icons" real-path="c:\ttmsapps\web_compiled" />

The I edited c:\devsuitehome_1\forms\server\forms.conf to define a virtual path alias like so:

# Virtual path for icons
AliasMatch ^/forms/icons/(..*) "c:\ttmsapps\web_compiled"

I also edited c:\devsuitehome_1\forms\java\oracle\forms\registry\registry.dat. Here I changed the default.icons.iconpath variable to be this:

default.icons.iconpath=http://ssbuechl2.div16.ibm.com:8889/forms/icons

And to address the issue of not finding the MenuDef MENU I edited the c:\devsuithome_1\forms\server\default.env file and specified the Forms_Path variable to be:

FORMS_PATH=C:\DevSuiteHome_1\forms;c:\ttmsapps\web_compiled

So far so good. I hope this helps others who are having similar issues. Thanks.
Re: Forms 6i to 10g Migration - Icons [message #352761 is a reply to message #225452] Thu, 09 October 2008 07:26 Go to previous messageGo to next message
santoshpunde
Messages: 4
Registered: October 2008
Junior Member
Hi David,
I have also migrated my aaplication from 6i to 10g and facing the same problem with icons not displayed.
I followed all the steps exactaly as per the previous message on this forum. my PATH in registary are also correct, .ico files also converted to .gif but still not able to see them on page.
please suggest something abouth this!



Thanks & Regards,
Santosh.

[Updated on: Thu, 09 October 2008 07:31]

Report message to a moderator

Re: Forms 6i to 10g Migration - Icons [message #353956 is a reply to message #352761] Wed, 15 October 2008 18:04 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Have you solved your problem?

David
Re: Forms 6i to 10g Migration - Icons [message #354132 is a reply to message #353956] Thu, 16 October 2008 09:23 Go to previous messageGo to next message
santoshpunde
Messages: 4
Registered: October 2008
Junior Member
Yes, Problem is solved...
all the things were in correct place...image files are not in correct cases...I renamed them all in lower case and problem solved. Smile


Thanks & Regards,
Santosh.
Re: Forms 6i to 10g Migration - Icons [message #354956 is a reply to message #225604] Wed, 22 October 2008 01:22 Go to previous messageGo to next message
raghavendrajsv
Messages: 3
Registered: March 2008
Location: bangalore
Junior Member
hai friends
Re: Forms 6i to 10g Migration - Icons [message #354957 is a reply to message #225604] Wed, 22 October 2008 01:25 Go to previous messageGo to next message
raghavendrajsv
Messages: 3
Registered: March 2008
Location: bangalore
Junior Member
hai friends,

i am trying to create iconic push button forms 10g . Please guide me how to create iconic push in forms 10g .

Thanks & Regards,
Raghav
Re: Forms 6i to 10g Migration - Icons [message #355362 is a reply to message #354957] Thu, 23 October 2008 18:14 Go to previous message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Then read the rest of this thread that you have hijacked, or search this forum for 'icon'. Your question has been asked and answered OFTEN.

David
Previous Topic: Migartion 6i to 10g - HTML files
Next Topic: Find Multiple Form Titles
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 10 06:51:18 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.17806 seconds