Home » Infrastructure » Windows » Home page troubles
Home page troubles [message #224180] Tue, 13 March 2007 06:32 Go to next message
Elesar
Messages: 5
Registered: March 2007
Junior Member
When I clicked finish on Oracle 10g installation form it was supposed to launch Oracle Home page, from which I coul login. The problem is that home page can't be displayed (url=http://127.0.0.1:8080/htmldb). During the installation http port was set on 8080. All my web servers are stopped: tomcat(works on 8080) and apache(some other port).

Where should this home page files be installed? I could open them directly if I knew where they are.
Re: Home page troubles [message #224199 is a reply to message #224180] Tue, 13 March 2007 06:52 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20901
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
What about http://127.0.0.1:8080/apex? Would that do any good?
Re: Home page troubles [message #224201 is a reply to message #224199] Tue, 13 March 2007 06:55 Go to previous messageGo to next message
Elesar
Messages: 5
Registered: March 2007
Junior Member
Littlefoot wrote on Tue, 13 March 2007 06:52
What about http://127.0.0.1:8080/apex? Would that do any good?


It's the same: "Unable to connect".
Re: Home page troubles [message #224203 is a reply to message #224180] Tue, 13 March 2007 06:58 Go to previous messageGo to next message
Elesar
Messages: 5
Registered: March 2007
Junior Member
I don't get it. There should be some http server running tu handle the request, but when I type http://127.0.0.1:8080 in my browser it displays "Unable to connect" message. Does anybody know how this works?
Re: Home page troubles [message #224220 is a reply to message #224203] Tue, 13 March 2007 07:41 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20901
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Is Oracle database up? Check Windows services - there should be a service whose name is something like 'OracleServiceXE' or 'OracleService10g' or similar. Try to restart it. Also, check 'OracleTNSListener' service.
Re: Home page troubles [message #224224 is a reply to message #224220] Tue, 13 March 2007 07:52 Go to previous messageGo to next message
Elesar
Messages: 5
Registered: March 2007
Junior Member
Following Oracle related services are started:
OracleMTSRecoveryService
OracleServiceXE
OracleXEClrAgent
OracleXETNSListener

OracleJobScheduler is disabled by default.
Re: Home page troubles [message #224288 is a reply to message #224224] Tue, 13 March 2007 14:10 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20901
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
It looks all right to me.

Hmm ... perhaps port is wrong? Search for 'portlist.ini' file and see what is in there (you'll find it in a directory like 'c:\oracle\product\10.2.0\db_1\install').
Re: Home page troubles [message #224419 is a reply to message #224180] Wed, 14 March 2007 03:48 Go to previous message
Elesar
Messages: 5
Registered: March 2007
Junior Member
My folder structere is not like you mentioned. From oracle root I have two folders - app and orrdata. I could nowhere find such a .ini file, neither any .ini file with the "port" as a part of a name.
Previous Topic: TNSPING nor working
Next Topic: Oracle 10g and 9i on the same Windows Server 2003 box
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 09 02:06:01 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.17405 seconds