Home » RDBMS Server » Server Administration » chkconfig
chkconfig [message #221142] Sat, 24 February 2007 06:18 Go to next message
testdba
Messages: 10
Registered: January 2007
Junior Member
hi,
when i try to add dbora script in chkconfig i received below error
service oto does not support chkconfig hi,
when i try to add dbora script in chkconfig i received below error
service oto does not support chkconfig


what should i do ?

Re: chkconfig [message #221169 is a reply to message #221142] Sat, 24 February 2007 12:15 Go to previous messageGo to next message
BlackSwan
Messages: 25039
Registered: January 2009
Location: SoCal
Senior Member
>what should i do ?
Give us more clues.
What OS name & Version?
What Oracle product name & version to 4 decimal places?
Actual cut & paste of what commands are being issued & reponses being displayed.

[Updated on: Sat, 24 February 2007 12:16] by Moderator

Report message to a moderator

Re: chkconfig [message #221192 is a reply to message #221169] Sun, 25 February 2007 01:06 Go to previous message
testdba
Messages: 10
Registered: January 2007
Junior Member
Hi,
Thank you for your reply

My Oracle Version
10.1.0.3.0
MY OS version
Red Hat Enterprise Linux AS release 4 (Nahant Update 3)


i want to automatic my oracle startup when linux reboot. below is my script.
#login root user
#cd /etc/init.d
#vi dbora
---------
#!bin/bash
#chkconfig 345 99 10
ORA_HOME=/home/oracle/10.1.0
ORA_OWNER=oracle
export ORACLE_SID=orcl

case "$1" in
start)
su - $ORA_OWNER -c "$ORA_HOME/bin/emctl start dbconsole"
su - $ORA_OWNER -c "$ORA_HOME/bin/dbstart"
su - $ORA_OWNER -c "$ORA_HOME/bin/lsnrctl start"
touch /var/lock/subsys/dbora
;;
stop)
su - $ORA_OWNER -c "$ORA_HOME/bin/emctl stop dbconsole"
su - $ORA_OWNER -c "$ORA_HOME/bin/dbshut"
su - $ORA_OWNER -c "$ORA_HOME/bin/lsnrctl stop"
rm -f /var/lock/subsys/dbora
;;
esac
--------------------
#cd /sbin
#chkconfig --add dbora
[b] here i recevied above error " service dbora does not support chkconfig"

what should i do.

i already tried "ln -s " command for create symbolic link but no successed. it will work when i run on # prompt for just testing.
but when i reboot my system it is hang during starting linux process and i have to remove symbolic link and open my linux system.

i am face below problem last three days i right now not successed. it is PRODUCTION DATABASE that is why i don't want to take any risk...
hope you reply and solution.


Previous Topic: ORA-01034
Next Topic: starting I-SQLPLUS from the client
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Dec 06 04:32:31 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.08818 seconds