Home » Server Options » Data Guard » Error in sending logs to standby
Error in sending logs to standby [message #216881] Tue, 30 January 2007 14:56 Go to next message
manish mendiratta
Messages: 110
Registered: May 2002
Senior Member
Hello All,

I am having issues in sending archive logs to standby, on my test machine. Both database are on same machine. here are the logs
I am using 10g

ALert.LOG

PING[ARC0]: Heartbeat failed to connect to standby 'sbyorcl'. Error is 12528.
Tue Jan 30 15:49:30 2007
Error 1031 received logging on to the standby
Tue Jan 30 15:49:30 2007
Errors in file c:\ora10g\db_2\admin\bdump\orcl_arc0_2092.trc:
ORA-01031: insufficient privileges

PING[ARC0]: Heartbeat failed to connect to standby 'sbyorcl'. Error is 1031.
------------------------
Trace File Error
*** 2007-01-30 15:23:29.573 60680 kcrr.c
Error 1031 received logging on to the standby
Error 1031 connecting to destination LOG_ARCHIVE_DEST_2 standby host 'sbyorcl'
Error 1031 attaching to destination LOG_ARCHIVE_DEST_2 standby host 'sbyorcl'
ORA-01031: insufficient privileges
*** 2007-01-30 15:23:29.620 60680 kcrr.c
LGWR: Error 1031 creating archivelog file 'sbyorcl'
*** 2007-01-30 15:23:29.620 58942 kcrr.c
kcrrfail: dest:2 err:1031 force:0 blast:1
*** 2007-01-30 15:23:30.696 70891 kcrr.c
Sending online log thread 1 seq 143 [logfile 1] to standby
Opening logfile [logno 1]
LGWR: Archivelog for thread 1 sequence 143 will NOT be compressed
*** 2007-01-30 15:23:30.929 71016 kcrr.c
Shutting down [due to no more ASYNC destination]
LNS1: Doing a channel reset for next time around...


Could u please suggest what could be the problem. I can TNSPING to both the services. Secondly, it used to work earlier but after i reinstalled oracle (same version) something changed.
Thanks in advance
-Manish
Re: Error in sending logs to standby [message #216885 is a reply to message #216881] Tue, 30 January 2007 15:07 Go to previous messageGo to next message
ebrian
Messages: 2794
Registered: April 2006
Senior Member
Have you verified the password file and it's contents for the standby? May want to recreate it.
Re: Error in sending logs to standby [message #217012 is a reply to message #216885] Wed, 31 January 2007 05:45 Go to previous messageGo to next message
manish mendiratta
Messages: 110
Registered: May 2002
Senior Member
Thanks for your reply. I have created a password file as well but no help.
Thanks
Manish
Re: Error in sending logs to standby [message #217097 is a reply to message #216881] Wed, 31 January 2007 12:03 Go to previous messageGo to next message
ualual
Messages: 22
Registered: May 2005
Junior Member
What O/S?
Any error on installation?
--
are the services starting?
Re: Error in sending logs to standby [message #217125 is a reply to message #217097] Wed, 31 January 2007 14:49 Go to previous message
manish mendiratta
Messages: 110
Registered: May 2002
Senior Member
No errors at installation, services are started (OS) since i am using Windows. If you see the errors in text i pasted the error is something like insufficient privs.
Previous Topic: Skip Tables
Next Topic: role transitions
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 09 13:25:47 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.35734 seconds