Home » RDBMS Server » Server Administration » oracle10g installation Problem
oracle10g installation Problem [message #215162] Fri, 19 January 2007 09:08 Go to next message
vaddiparthi
Messages: 12
Registered: September 2006
Location: bangalore
Junior Member

hi friends,

I was install Oracle10g in my system, OS is Redhat linux 2.10.0.MY Proble my,i am not able to connect ORacle database.It gives this ERROR mesage:Error while looking Shared library;libaio.so.1,can't open shared object file:No such file or directory.

ERROR is ORA-12547,TSN:lost connect.

can any one help me.

Vaddiparthi
Re: oracle10g installation Problem [message #215170 is a reply to message #215162] Fri, 19 January 2007 09:29 Go to previous messageGo to next message
Mahesh Rajendran
Messages: 10672
Registered: March 2002
Location: oracleDocoVille
Senior Member
Account Moderator
Some librararies are missing.
Before you start to troubleshoot,
just make sure you followed all the pre-requisites as discussed here
http://www.oracle-base.com/articles/10g/OracleDB10gInstallationOnRedHatAS21.php
Else, start over with the said doc as a guidance.


Re: oracle10g installation Problem [message #215269 is a reply to message #215162] Sat, 20 January 2007 05:54 Go to previous message
sshpocp
Messages: 9
Registered: January 2007
Location: India
Junior Member
Hi,

Hope that some library executables are missing.

Did you set the ORACLE_HOME,ORACLE_SID, and LD_LIBRARY_PATH environment variables in the login profile?.

LD_LIBRARY_PATH=$ORACLE_HOME/lib

If you are still unable to connect, then relink all executables of Oracle. Go $ORACLE_HOME/bin then run the relink file from this direcotry.

Regards,
Sabdar Syed,
http://sabdarsyed.blogspot.com/
Previous Topic: oracle upgrade
Next Topic: Cloning of Database
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 09 04:01:44 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.18195 seconds