Home » RDBMS Server » Server Administration » Database administration
Database administration [message #214657] Wed, 17 January 2007 07:15 Go to next message
suresh3k
Messages: 9
Registered: August 2006
Location: CHENNAI
Junior Member
I have installed Oracle10gR2 on Solaris10.
After the installation,the following GUI things are not working
1)dbca
2)netca
3)netmgr
I have attached the screenshot of dbca,netmgr command o/p.You can also find my .profile settings

Pls. help

Re: Database administration [message #214676 is a reply to message #214657] Wed, 17 January 2007 08:05 Go to previous messageGo to next message
joy_division
Messages: 4640
Registered: February 2005
Location: East Coast USA
Senior Member
I won't open attachments, but my guess is that you don't have an X client running on your local PC in order to run these programs which require an X window.
Re: Database administration [message #214677 is a reply to message #214676] Wed, 17 January 2007 08:09 Go to previous messageGo to next message
suresh3k
Messages: 9
Registered: August 2006
Location: CHENNAI
Junior Member
I have installed X-manager in my system

Pl. see the screenshot now.
Re: Database administration [message #214680 is a reply to message #214677] Wed, 17 January 2007 08:38 Go to previous messageGo to next message
Mohammad Taj
Messages: 2412
Registered: September 2006
Location: Dubai, UAE
Senior Member

Hi,
try to set your PATH variable correctly.
like
export PATH=$ORACLE_HOME/bin:$PATH



regards
Taj
Re: Database administration [message #214714 is a reply to message #214677] Wed, 17 January 2007 13:05 Go to previous messageGo to next message
joy_division
Messages: 4640
Registered: February 2005
Location: East Coast USA
Senior Member
Again, I will not open attachments, but did you set your DISPLAY variable on the server to pint to your client?
Re: Database administration [message #214756 is a reply to message #214714] Wed, 17 January 2007 22:59 Go to previous messageGo to next message
suresh3k
Messages: 9
Registered: August 2006
Location: CHENNAI
Junior Member
Here is my .profile settings
I set my display variable also.

stty istrip
PATH=/usr/local/bin:/usr/ucb:/usr/ccs/bin:/apps/oracle/product/10.2.0/Db_1/bin:/usr/bin:/apps/oracle/product/10.2.0/Db_1/jre/1.4.2/bi n:.
export PATH
umask 022
ORACLE_BASE=/apps/oracle
export ORACLE_BASE
ORACLE_HOME=/apps/oracle/product/10.2.0/Db_1
export ORACLE_HOME
LD_LIBRARY_PATH=/apps/oracle/product/10.2.0/Db_1/lib:/usr/ccs/lib:/usr/ucblib:/usr/openwin/lib:/usr/dt/lib:/apps/oracle/product/10.2. 0/Db_1/jdbc/lib:.
export LD_LIBRARY_PATH

When i execute dbca, i got the following error

Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: oracle/ops/mgmt/clust
er/ClusterInfoException
at oracle.sysman.assistants.dbca.Dbca.getHost(Dbca.java:160)
at oracle.sysman.assistants.dbca.Dbca.execute(Dbca.java:94)
at oracle.sysman.assistants.dbca.Dbca.main(Dbca.java:180)

When i execute netmgr, i got the following error

netmgr: Script: not found
netmgr: $: not found
netmgr: $: not found
netmgr: $: not found
netmgr: Exception: not found
netmgr: syntax error at line 6: `(' unexpected

When i execute netca, i got the following error

Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: oracle/ewt/lwAWT/Buff
eredApplet
at java.lang.ClassLoader.defineClass0(Native Method)
at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:539)
at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:12
3)
at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:251)
at java.net.URLClassLoader.access$100(URLClassLoader.java:55)
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:194)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:187)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:289)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:274)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:235)
at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(ClassLoader.java:302)




Still not wotking. Pls. help

Re: Database administration [message #215636 is a reply to message #214714] Tue, 23 January 2007 05:27 Go to previous message
suresh3k
Messages: 9
Registered: August 2006
Location: CHENNAI
Junior Member
Now i reinstalled oracle10g on solaris10. Now everything was working fine. Thanks for your support
Previous Topic: How to upgrade oracle client from 9.2.0.1 to 9.2.0.7?
Next Topic: transfer database on windows 2000 to unix
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Dec 04 14:25:15 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.12174 seconds