Home » Developer & Programmer » Forms » Calls to attached libraries not seen on Unix.
Calls to attached libraries not seen on Unix. [message #212001] Wed, 03 January 2007 07:44 Go to next message
atopa
Messages: 4
Registered: January 2007
Junior Member
Hi,

I'm generating forms on a XP sp2 platform. The generated 10g FMB is transferred to UNIX where the application server is working. On Unix I create a FMX. That's all working. But when I create a procedure under a button that calls a procedure in an attached library I get runtime a FRM-40735 error - unhandled exception ORA-06508. All the attached libraries are in the formspath.

Is anybody familiar with this problem?

Greetz.
Re: Calls to attached libraries not seen on Unix. [message #212241 is a reply to message #212001] Thu, 04 January 2007 05:36 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
When you attached the library, did you select the non-default option to delete the directory path?

David
Re: Calls to attached libraries not seen on Unix. [message #212338 is a reply to message #212001] Thu, 04 January 2007 15:21 Go to previous messageGo to next message
atopa
Messages: 4
Registered: January 2007
Junior Member
Yes David, When I attached the libraries I removed the path.

Greetz
Re: Calls to attached libraries not seen on Unix. [message #212397 is a reply to message #212338] Fri, 05 January 2007 02:32 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Did you copy the plx as well as the pll files to the Unix machine?

Did you compile the libraries on the Unix machine before compiling the forms?

Where did you define the formspath on the Unix machine?

David
Re: Calls to attached libraries not seen on Unix. [message #212752 is a reply to message #212397] Mon, 08 January 2007 03:22 Go to previous messageGo to next message
atopa
Messages: 4
Registered: January 2007
Junior Member
I didn't copy plx's to the unix machine. Only the pll's. Also I didn't compile libraries. The compilation of fmb's doesn't raise errors. Only runtime I get errors.

The formspath is defined in the file 'default.env' in the ../forms/server directory.

Greetz,
Wim
Re: Calls to attached libraries not seen on Unix. [message #213214 is a reply to message #212752] Tue, 09 January 2007 18:39 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Did you put your directory names at the beginning or the end of the list of names in the Forms_Path? They must be at the beginning especially if you have the same name used in more than one directory. have you got old copies of the pll or plx in another directory?

In which directory are you doing your compiles? Are you using the same pll files for the compile as well as the run time?

Are any of the directories in the list empty? This is a no-no in the MS environment.

What is the name of your library? That is, have you accidentally used the name of an existing library.

Do you have a space in your directory name?

David
Re: Calls to attached libraries not seen on Unix. [message #213311 is a reply to message #213214] Wed, 10 January 2007 04:52 Go to previous messageGo to next message
atopa
Messages: 4
Registered: January 2007
Junior Member
Hi Dave,

All the things you write are ok. I'm now working with Oracle for over 10 years but I have never seen anything like this.

A very simple testform with a testlibrary attached, only one procedure in there that brings a message on the screen, working on a windowsenvironment, transferred to Unix, compiled there, no problem.

Running the form is no problem but at the moment that I push the button that calls the proc in the library, the proc is not seen.

I think I have to look for another job.

Greetz Wim
Re: Calls to attached libraries not seen on Unix. [message #213460 is a reply to message #213311] Wed, 10 January 2007 18:37 Go to previous message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Are you passing a 'null' argument?

David
Previous Topic: Froms 9i IE closing and scope problem
Next Topic: Blinking cursor not visible
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Dec 06 00:14:03 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.17916 seconds