Home » Developer & Programmer » Forms » oracle.forms.webutil.cApi.CApiFunctions bean not found.WEBUTIL_C_API.REBIND_PARAMETER will not work  () 2 Votes
icon5.gif  oracle.forms.webutil.cApi.CApiFunctions bean not found.WEBUTIL_C_API.REBIND_PARAMETER will not work [message #211491] Thu, 28 December 2006 23:36 Go to next message
parthaspaul
Messages: 9
Registered: December 2006
Location: KOLKATA
Junior Member

Hi.
I'm using Oracle Developer Suite 10G.
Forms [32 Bit] Version 10.1.2.0.2 (Production)
Oracle Toolkit Version 10.1.2.0.2 (Production)
PL/SQL Version 10.1.0.4.2 (Production)
Oracle Procedure Builder V10.1.2.0.2 - Production
PL/SQL Editor (c) WinMain Software (www.winmain.com), v1.0 (Production)
Oracle Query Builder 10.1.2.0.2 - Production
Oracle Virtual Graphics System Version 10.1.2.0.2 (Production)
Oracle Tools GUI Utilities Version 10.1.2.0.2 (Production)
Oracle Multimedia Version 10.1.2.0.2 (Production)
Oracle Tools Integration Version 10.1.2.0.2 (Production)
Oracle Tools Common Area Version 10.1.2.0.2
Oracle CORE 10.1.0.4.0 Production.

I've attcahed the webutil.pll library and try configure webutil as mentioned in Oracle Developer Suite 10G Online Manual Reference.
And subclassed the webutil object in my form.
In my form I've written following code:

/*******************START**************************/
declare
ipadd varchar2(200);
begin
message(webutil_clientinfo.get_ip_address);
message(webutil_clientinfo.get_host_name);
end;

/*****************END****************************/
When I run the form I'm grtting the following error message:

"oracle.forms.webutil.cApi.CApiFunctions bean not found.WEBUTIL_C_API.REBIND_PARAMETER will not work"
Please tell me how can I fix this error??
It's very Urgent!
Thanks Everybody.....
Re: oracle.forms.webutil.cApi.CApiFunctions bean not found.WEBUTIL_C_API.REBIND_PARAMETER will not w [message #211633 is a reply to message #211491] Sat, 30 December 2006 03:41 Go to previous messageGo to next message
amul
Messages: 252
Registered: April 2001
Location: Chennai
Senior Member
are you sure you hav attached webutil accordingto the documentation provided?
Re: oracle.forms.webutil.cApi.CApiFunctions bean not found.WEBUTIL_C_API.REBIND_PARAMETER will not w [message #343392 is a reply to message #211491] Wed, 27 August 2008 03:12 Go to previous messageGo to next message
alan.m.bulmer@ic24.net
Messages: 2
Registered: August 2008
Location: England
Junior Member
Do not try to use these webutil procedures in forms during either PRE-FORM or WHEN-NEW-FORM-INSTANCE. If you do need this information at this point then create a TIMER (1 second should do it) in WHEN-NEW-FORM-INSTANCE, then in the trigger WHEN-TIMER-EXPIRED make your call to the webutil procedure and all should be ok, give time for Java to catch up!
Re: oracle.forms.webutil.cApi.CApiFunctions bean not found.WEBUTIL_C_API.REBIND_PARAMETER will not w [message #355039 is a reply to message #211491] Wed, 22 October 2008 06:09 Go to previous messageGo to next message
msrahman
Messages: 6
Registered: February 2008
Location: Pakistan
Junior Member
hi,
by using the timer, same error is disturbing. so can anyone solve this matter,

thanx
sami
Re: oracle.forms.webutil.cApi.CApiFunctions bean not found.WEBUTIL_C_API.REBIND_PARAMETER will not w [message #355365 is a reply to message #355039] Thu, 23 October 2008 18:24 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Have you run the WebUtil demonstration form?

David
Re: oracle.forms.webutil.cApi.CApiFunctions bean not found.WEBUTIL_C_API.REBIND_PARAMETER will not w [message #355470 is a reply to message #355365] Fri, 24 October 2008 05:08 Go to previous messageGo to next message
msrahman
Messages: 6
Registered: February 2008
Location: Pakistan
Junior Member
thanx dear,
I got it and now its working.
Re: oracle.forms.webutil.cApi.CApiFunctions bean not found.WEBUTIL_C_API.REBIND_PARAMETER will not w [message #356203 is a reply to message #355470] Wed, 29 October 2008 23:48 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
What did you need to do to fix it?

David
Re: oracle.forms.webutil.cApi.CApiFunctions bean not found.WEBUTIL_C_API.REBIND_PARAMETER will not w [message #358694 is a reply to message #356203] Wed, 12 November 2008 03:23 Go to previous messageGo to next message
oracle_me
Messages: 59
Registered: March 2008
Member
hi ,
Please tell me what did you do to resolve this..?
I am having the same error ?
Actually none of the beans in the oracle demo form is coming up.
Re: oracle.forms.webutil.cApi.CApiFunctions bean not found.WEBUTIL_C_API.REBIND_PARAMETER will not w [message #358921 is a reply to message #358694] Thu, 13 November 2008 00:09 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Then you have a configuration problem.

David
Re: oracle.forms.webutil.cApi.CApiFunctions bean not found.WEBUTIL_C_API.REBIND_PARAMETER will not w [message #478897 is a reply to message #358921] Wed, 13 October 2010 06:01 Go to previous message
numi12
Messages: 1
Registered: October 2010
Location: islamabad
Junior Member
how i configure this thing please help me?
Previous Topic: Facing Issue when i am clicking on form window in oracle apps 11i
Next Topic: call from through menu with parameter
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Dec 05 11:08:17 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.09840 seconds