Home » RDBMS Server » Server Administration » DBCA errors (in server with 10g and 8i)
DBCA errors (in server with 10g and 8i) [message #207689] Wed, 06 December 2006 11:24 Go to next message
gkrishn
Messages: 506
Registered: December 2005
Location: Putty a dark screen
Senior Member
i have installed 10g to my server that has already 8i DB running.now i am trying to create a 10g DB .but DBCC fails with error "Exception in thread "main" ..... "

any idea.
Re: DBCA errors (in server with 10g and 8i) [message #207691 is a reply to message #207689] Wed, 06 December 2006 11:29 Go to previous messageGo to next message
gkrishn
Messages: 506
Registered: December 2005
Location: Putty a dark screen
Senior Member
i issued $ORACLE_HOME/bin/relink all
but it doesnt help.i get same error when i invoke DBCA
Re: DBCA errors (in server with 10g and 8i) [message #207693 is a reply to message #207689] Wed, 06 December 2006 11:41 Go to previous messageGo to next message
Mahesh Rajendran
Messages: 10672
Registered: March 2002
Location: oracleDocoVille
Senior Member
Account Moderator
Always post the OS information.
Always post the exact error message. Verbatim. Explaining the error message or
>> Exception in thread "main" ..... "
offers less useful information.
Did you set ORACLE_SID,ORACLE_HOME in your environment?
Did you set the DISPLAY?

[Updated on: Wed, 06 December 2006 11:41]

Report message to a moderator

Re: DBCA errors (in server with 10g and 8i) [message #207694 is a reply to message #207689] Wed, 06 December 2006 11:49 Go to previous messageGo to next message
gkrishn
Messages: 506
Registered: December 2005
Location: Putty a dark screen
Senior Member
unix AIX .
in unix command prompt,i am getting only that part of the error message.

also please find following details .

oracle/sys/v10/bin> echo $ORACLE_HOME
/oracle/sys/v10
oracle/sys/v10/bin> echo $DISPLAY
10.100.123.39:0.0
Re: DBCA errors (in server with 10g and 8i) [message #207695 is a reply to message #207689] Wed, 06 December 2006 11:59 Go to previous messageGo to next message
gkrishn
Messages: 506
Registered: December 2005
Location: Putty a dark screen
Senior Member
another finding is that
10.100.123.39 is my laptop IP from which i telnet to server.
Server IP is different.is this useful info ?
icon8.gif  Re: DBCA errors (in server with 10g and 8i) [message #207696 is a reply to message #207689] Wed, 06 December 2006 12:02 Go to previous messageGo to next message
gkrishn
Messages: 506
Registered: December 2005
Location: Putty a dark screen
Senior Member
hmm i tried
export DISPLAY=<server IP>:0.0
still get same error
Re: DBCA errors (in server with 10g and 8i) [message #207702 is a reply to message #207696] Wed, 06 December 2006 12:24 Go to previous messageGo to next message
Mahesh Rajendran
Messages: 10672
Registered: March 2002
Location: oracleDocoVille
Senior Member
Account Moderator
You are doing a telnet session.
>>export DISPLAY=<server IP>:0.0
This will display to the server. Not to your session.
>>10.100.123.39 is my laptop IP from which i telnet to server.
Then you need to use Exceed or a similar X windows/terminal display
in your laptop.
Re: DBCA errors (in server with 10g and 8i) [message #207814 is a reply to message #207689] Thu, 07 December 2006 02:23 Go to previous messageGo to next message
gkrishn
Messages: 506
Registered: December 2005
Location: Putty a dark screen
Senior Member
i was using putty telnet session.
now i tried with Exceed and same problem.
Re: DBCA errors (in server with 10g and 8i) [message #207886 is a reply to message #207814] Thu, 07 December 2006 04:28 Go to previous messageGo to next message
Mahesh Rajendran
Messages: 10672
Registered: March 2002
Location: oracleDocoVille
Senior Member
Account Moderator
The message
>> Exception in thread "main"
Usually is followed by a series of more errors.
The diagnostic information is available only in that.
Without that, it would take a very lucky guess to identify the problem.
Re: DBCA errors (in server with 10g and 8i) [message #239877 is a reply to message #207886] Wed, 23 May 2007 09:24 Go to previous messageGo to next message
raj1shah
Messages: 3
Registered: May 2007
Junior Member
Iget the same error pn Windows XP while running dbca from aTectia client terminal.

Make sure DISPLAY is set properly. (Run Who, note the IP Address, andset the environment DISPLAY as <IP>:0.0 ).

Then starta Xserver window like Exceed Hummingbord.

Wait for at least 5 sec after issuing dbca command.

Good luck.
Re: DBCA errors (in server with 10g and 8i) [message #239878 is a reply to message #207689] Wed, 23 May 2007 09:26 Go to previous message
BlackSwan
Messages: 25046
Registered: January 2009
Location: SoCal
Senior Member
You needs to SSH to database server with X-11 forwarding enabled.

If/when xclock can be invoked on DB server & it pops window on your PC, then dbca will work for you.

[Updated on: Wed, 23 May 2007 09:27] by Moderator

Report message to a moderator

Previous Topic: O/S Blocks vs Database blocks
Next Topic: Grant privilege to index,trigger
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Dec 08 19:53:01 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.11810 seconds