Home » Developer & Programmer » Reports & Discoverer » Error in linking reports to a form
Error in linking reports to a form [message #206301] Wed, 29 November 2006 09:26 Go to next message
ghostly
Messages: 17
Registered: November 2006
Location: UK
Junior Member
Hi, i am trying to link a report to a from but i get this error message when i click on it: REP-0503: You did not specify the name of a report.

my report is stored in: X:\Project Final\Reports\Supplier. i have in the form under report:supplier. in the property palette i have the
name: SUPPLIER
SUBCLASS INFO: NULL
COMMENTS: NULL
ORACLE DEVELOPER INTERGRATION
filename: X:\Project Final\Reports\Supplier.rdf
execution mode: runtime
communication mode: synchronous
data source data block: null
query name: null

report
report destination type: screen
and the rest null.

ON THR WHEN_BUTTON_PRESSED UNDER THE REPORT IN FORM I GOT THIS CODEING IN THERE:


DECLARE
repid REPORT_OBJECT;

v_rep VARCHAR2(100);
Rep_STATUS varchar2(20);

BEGIN

repid := find_report_object('Supplier');

v_rep := RUN_REPORT_OBJECT (repid);

END;

WHICH COMPILES.

Has any body got any ideas where i am going wrong ????????????????????

PS: am using the oracle 10g form and report.
Re: Error in linking reports to a form [message #206436 is a reply to message #206301] Thu, 30 November 2006 00:59 Go to previous messageGo to next message
vamsi kasina
Messages: 2107
Registered: October 2003
Location: Riyadh, Saudi Arabia
Senior Member
Try to print "repid" before calling.
Might be problem with PATH.

By
Vamsi
Re: Error in linking reports to a form [message #206469 is a reply to message #206301] Thu, 30 November 2006 03:51 Go to previous messageGo to next message
javed.khan
Messages: 340
Registered: November 2006
Location: Banglore
Senior Member

As you are Using RUN_REPORT_OBJECT so Object Should be Crreated with the Form Component. In Form Hirarchy Double Click on Report Option Choose Use Existing Report and Attach the Report and Then Try the Things Once Again....

Let me Know Also.


Jak
Re: Error in linking reports to a form [message #206754 is a reply to message #206469] Fri, 01 December 2006 06:23 Go to previous messageGo to next message
ghostly
Messages: 17
Registered: November 2006
Location: UK
Junior Member
Hi, i still get the same error message!!
Re: Error in linking reports to a form [message #206757 is a reply to message #206469] Fri, 01 December 2006 06:40 Go to previous message
ghostly
Messages: 17
Registered: November 2006
Location: UK
Junior Member
hi i tried this following command in oracle form which does compile.

DECLARE
repid REPORT_OBJECT; /* Report object ID for the report */
v_ReportServerJob VARCHAR2(100); /* unique job id for each Report reuqest*/
v_Rep_status varchar2(20); /* status of the Report job */
v_otherparam varchar2(100);
BEGIN
/* Get a handle to the Report Object itself. */
repid := find_report_object('SUPPLIE');
SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_OTHER,v_otherparam);
/* Run the report and retrieve the v_ReportServerJob
as a handle to the report process */
v_ReportServerJob:= RUN_REPORT_OBJECT(repid);
/* If finished, check the report status . */
v_rep_status := REPORT_OBJECT_STATUS(v_ReportServerJob);
/* Display the Reports output to a separate browser window. */
IF v_rep_status='FINISHED' THEN
web.show_document('File://X:\Project Final\Reports\Supplier.pdf','_blank');
ELSE
message ('Report failed with error message'||v_rep_status);
END IF;
END;

but i get an error message saying FRM-41214: UNABLE TO RUN REPORT AND THAN FRM-40735: WHEN)BUTTON_PRESSED TRIGGER RAISED UNHANDLED EXCEPTION ORA-06502

ANY IDEAS WHERE I AM GOING WRONG???
Previous Topic: Help:Changing label text at run time
Next Topic: Unable to understand filtering in report 6i
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 09 02:24:54 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.16353 seconds