Home » Developer & Programmer » Forms » ORA 12560
ORA 12560 [message #202203] Wed, 08 November 2006 13:44 Go to next message
marcellos
Messages: 3
Registered: November 2006
Junior Member
Hi all,
I've installed Oracle database 10g and Oracle developer suite 10g. But the Forms does not work and ORA 12560 error appears. Yes, the problem is that I have two tnsnames.ora files. One for database (E:\oracle\product\10.2.0\db_1\network\admin\tnsnames.ora) and the other one for Forms (E:\DevSuiteHome_1\network\admin\tnsnames.ora). So first I tried to copy contain of db file to forms file. It didn't work. Then I used IFILE=path_to_db_file in forms tnsnames file but it doesn't work too.
I went through this forum and tried everything but nothing helped me. Could anybody advice me please.
Thanks a lot.
Marcel
Re: ORA 12560 [message #202214 is a reply to message #202203] Wed, 08 November 2006 14:50 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20900
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Did you (from the 'database/network/admin' to 'developer/network/admin' directory) copy only TNSNAMES.ORA, or did you copy SQLNET.ORA as well?
Re: ORA 12560 [message #202330 is a reply to message #202214] Thu, 09 November 2006 02:53 Go to previous messageGo to next message
marcellos
Messages: 3
Registered: November 2006
Junior Member
No I didn't. I'm trying it now but it doesn't working too Sad
Re: ORA 12560 [message #202451 is a reply to message #202330] Thu, 09 November 2006 22:02 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Which did you install first - database or developer?

David
Re: ORA 12560 [message #202512 is a reply to message #202451] Fri, 10 November 2006 02:30 Go to previous messageGo to next message
marcellos
Messages: 3
Registered: November 2006
Junior Member
Hi first DB then Developer Suite.
Marcel
Re: ORA 12560 [message #202554 is a reply to message #202203] Fri, 10 November 2006 06:07 Go to previous message
vatsjai
Messages: 23
Registered: May 2005
Location: delhi
Junior Member
Hello


Try this one. Make some changes in
oracle_form_home\NET80\ADMIN\TNSNAMES.ORA

SERVICE_NAME =
(DESCRIPTION =
(ADDRESS = (PROTOCOL = BEQ)(PROGRAM = oracle_version)(ARGV0 = oracleversion servicename)(ARGS = '(DESCRIPTION=(LOCAL=YES)(ADDRESS=(PROTOCOL=beq)))'))
(CONNECT_DATA = (SID = oracleservice))
)

eg oracle 90 and dbase1 as service name

DBASE1 =
(DESCRIPTION =
(ADDRESS = (PROTOCOL = BEQ)(PROGRAM = oracle90)(ARGV0 = oracle90dbase1)(ARGS = '(DESCRIPTION=(LOCAL=YES)(ADDRESS=(PROTOCOL=beq)))'))
(CONNECT_DATA = (SID = dbase1))
)
save it and than open forms.


jai
Previous Topic: bind variable
Next Topic: CREATING TIMER (QUESTION)
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Dec 08 10:29:02 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.08403 seconds