Home » Developer & Programmer » Reports & Discoverer » problem with report format
problem with report format [message #197003] Mon, 09 October 2006 08:45 Go to next message
satya_jsr
Messages: 10
Registered: October 2006
Junior Member
Whenever we compute sum on any report,it will automatically generate a "***" symbol before that line.

I want to remove that "*****" symbol.

Can you please help out on this
Re: problem with report format [message #197270 is a reply to message #197003] Tue, 10 October 2006 18:58 Go to previous messageGo to next message
wency
Messages: 450
Registered: April 2006
Location: Philippines
Senior Member

Does the sum appear or the asterisk only?
Re: problem with report format [message #197280 is a reply to message #197270] Tue, 10 October 2006 20:34 Go to previous messageGo to next message
ab_trivedi
Messages: 460
Registered: August 2006
Location: Pune, India
Senior Member
Hi Satya,

You please send your .rdf file as an attachment. The problem may be because you are taking the width of the field is smaller than it should be.

other reason could be that '*****' is placed by you in the layout editor.

Anyway send the rdf .

Bye
Ashu
Re: problem with report format [message #197284 is a reply to message #197003] Tue, 10 October 2006 20:55 Go to previous messageGo to next message
wency
Messages: 450
Registered: April 2006
Location: Philippines
Senior Member

If only asterisks appear, then just adjust the width.
Re: problem with report format [message #197299 is a reply to message #197284] Tue, 10 October 2006 22:35 Go to previous messageGo to next message
satya_jsr
Messages: 10
Registered: October 2006
Junior Member
Thanks all for your comment.

Actually I am generating the file by spooling a .csv file.

The query is like this

"
break on EMPNO duplicate skip 1
compute sum LABEL 'TOTAL' of TOTAL on EMPNO
spool C:\test.csv
select 'NAME','EMPNO','PROD','DATE','SOLD' from DUAL;
select name
|| ',' ||empno
|| ',' ||prod
,trunc(insert_timestamp) "DATE"
,count(*) "TOTAL"
from EMP
group by name,prod,trunc(insert_timestamp)
order by EMPNO;;
"

Here the SOLD field is as the Employee selling some product in one particular date,so for each employee whouse EMPNO is uniqe has a TOTAL at last.

The output is like

NAME EMPNO PROD DATE SAL
AAA 111 A1 01-OCT-2006 100
AAA 111 A1 02-OCT-2006 100
***************
TOTAL 200

BBB 222 B2 01-OCT-2006 100
BBB 222 B2 02-OCT-2006 100
BBB 222 B2 03-OCT-2006 100
***************
TOTAL 300

Now in the report,just before the TOTAL row,there is one extra row where the '******* 'symbol is coming automatically.

I wanted to remove that particular row.

Could you please help in this problem

Re: problem with report format [message #197306 is a reply to message #197299] Tue, 10 October 2006 22:54 Go to previous messageGo to next message
ab_trivedi
Messages: 460
Registered: August 2006
Location: Pune, India
Senior Member
Hi satya,

In your output one field SAL is soming but you have not used it in select statement?

So check this one ??? and as far as * are coming use count(sal) instead of count(*) i think it will solve thge problem.

Bye
Re: problem with report format [message #197309 is a reply to message #197306] Tue, 10 October 2006 23:12 Go to previous messageGo to next message
satya_jsr
Messages: 10
Registered: October 2006
Junior Member
Sorry for the mistake.

Its actually TOTAL,not SAL.

I am counting the total product sold on the basis of each employee and finding out the total.

for that only I used
"compute sum LABEL 'TOTAL' of TOTAL on EMPNO"

there is no field with sal.so i cant use count(sal).
Re: problem with report format [message #197326 is a reply to message #197003] Wed, 11 October 2006 00:02 Go to previous messageGo to next message
shahidmughal
Messages: 91
Registered: January 2006
Location: Faisalabad Pakistan
Member

hi
if the sum is shown as '***' then
set the font lower
or
increase the field width
or
try to round the amount if it is in points

regards
Muhammad Shahid Mughal
Re: problem with report format [message #197333 is a reply to message #197326] Wed, 11 October 2006 00:15 Go to previous message
satya_jsr
Messages: 10
Registered: October 2006
Junior Member
The value for TOTAL is showing correct but the problem is before that row,one extra row with '***' is coming automatically.I wanted to remo9ve that row
Previous Topic: Oracle Report Web Deploy
Next Topic: Reports server
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 10 05:02:29 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.20256 seconds