Home » RDBMS Server » Enterprise Manager » Enterprise Manager Service Is not started
Enterprise Manager Service Is not started [message #194795] Mon, 25 September 2006 06:14 Go to next message
ansarhusain
Messages: 2
Registered: January 2006
Junior Member
I am trying to Install oracle 10g realease 1. I had Installed Properly,but the DBconsole<SID> Service is not starting. Because of this service I couldn't able to start Enterprise Manager.But Apart from the Enterprise manager all tools were Working Fine.Mean While I had been modified the emca script manually( It is available in BIN folder).

My OS:Windows XP Professional
Re: Enterprise Manager Service Is not started [message #196642 is a reply to message #194795] Fri, 06 October 2006 05:59 Go to previous message
bwetkstr
Messages: 114
Registered: August 2005
Senior Member
ansarhusain wrote on Mon, 25 September 2006 13:14

I am trying to Install oracle 10g realease 1. I had Installed Properly,but the DBconsole<SID> Service is not starting. Because of this service I couldn't able to start Enterprise Manager.But Apart from the Enterprise manager all tools were Working Fine.Mean While I had been modified the emca script manually( It is available in BIN folder).

My OS:Windows XP Professional




I find it strange that your database needs to be up and running in order to have a working em ...

what is the result of :
1.
lsnrctl status

2.
set ORACLE_SID=<sid>
emctl status dbconsole


3.
net start OracleService<sid>


Kr
Karel
Previous Topic: connect to Enterprise Manager
Next Topic: Host status showing "Status Pending"
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Dec 07 16:20:15 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.27285 seconds