Home » Developer & Programmer » Forms » PDE-PEP006 Encoded Program Unit has an Unknown Format
PDE-PEP006 Encoded Program Unit has an Unknown Format [message #193682] Tue, 19 September 2006 00:03 Go to next message
ahmad_uaf
Messages: 68
Registered: March 2006
Location: Pakistan
Member

Hi David ,
please Help me out about this problem.what is the possible cause of this error.

PDE-PEP006 Encoded Program Unit has an Unknown Format
Regards,
Ahmad
Re: PDE-PEP006 Encoded Program Unit has an Unknown Format [message #193685 is a reply to message #193682] Tue, 19 September 2006 00:13 Go to previous messageGo to next message
sandeepk7
Messages: 137
Registered: September 2006
Senior Member

You are trying to open heigher version Form or Report in lower version form builder or report builder. e.g. if form is developed in forms 6i and you are trying to open it in forms 5 then you will get this error.

Sandy
Re: PDE-PEP006 Encoded Program Unit has an Unknown Format [message #295729 is a reply to message #193685] Wed, 23 January 2008 03:46 Go to previous messageGo to next message
shekhar.salunkhe
Messages: 148
Registered: January 2008
Location: Pune
Senior Member
Hello sir,

will it affect on my form?

Pleasereply soon , i m waiting?

Thanks
Re: PDE-PEP006 Encoded Program Unit has an Unknown Format [message #295887 is a reply to message #295729] Wed, 23 January 2008 17:11 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
@Shekhar,

What are you talking about? Are you really Muhammad Ahmad, the OP? Or sunny (imnewbie)? Or who??

David
Re: PDE-PEP006 Encoded Program Unit has an Unknown Format [message #295888 is a reply to message #193682] Wed, 23 January 2008 17:12 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
What version of Forms and database are you using? What were you trying to do?

David
icon14.gif  Re: PDE-PEP006 Encoded Program Unit has an Unknown Format [message #401523 is a reply to message #295888] Tue, 05 May 2009 06:29 Go to previous messageGo to next message
mr_pop_1984
Messages: 2
Registered: March 2005
Location: palestine
Junior Member

ok i have the same problem i try 2 open form i made it with 6i and now i tryin 2 open it with 9i Devloper .. Sad
pls tell me the sulotion .. Embarassed
have anice and pretty day Smile
Re: PDE-PEP006 Encoded Program Unit has an Unknown Format [message #401532 is a reply to message #193682] Tue, 05 May 2009 06:49 Go to previous messageGo to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 373
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member


you can transfer your 6I form to developer suit 10g with

Form Migration Assistant



Than you will be able to run the form in 10g


Hope this will help you


Regards


Shahzaib Ismail
Re: PDE-PEP006 Encoded Program Unit has an Unknown Format [message #401931 is a reply to message #401523] Thu, 07 May 2009 01:34 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Have you solved your problem?

David
Re: PDE-PEP006 Encoded Program Unit has an Unknown Format [message #420348 is a reply to message #401931] Fri, 28 August 2009 08:34 Go to previous messageGo to next message
wency
Messages: 437
Registered: April 2006
Location: Philippines
Senior Member

I am having the same problem when I open form in oracle 10G. It has the same version, I copied all the files into my local drive.

Anyone got the solution on this?
Re: PDE-PEP006 Encoded Program Unit has an Unknown Format [message #423021 is a reply to message #420348] Mon, 21 September 2009 19:38 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
@Wency,

Have you solved your problem?

David
Re: PDE-PEP006 Encoded Program Unit has an Unknown Format [message #495451 is a reply to message #193682] Sat, 19 February 2011 11:15 Go to previous messageGo to next message
Kevin Meade
Messages: 1907
Registered: December 1999
Location: Connecticut USA
Senior Member
There is more to this error than just code. I got the error and seem to have fixed it. Here is what I was doing, and how I fixed it:

1) I built a form using forms 10g version 10.1.2.0.2 on Windows 7 (yes not supported but it works well enough).
2) I moved this form over to forms 10g version 9.0.4.2.0 on Windows XP (yes even though these are a release apart, the logo that pops up when you launch forms builder says 10g).

Opening the form gives the error PDE-PEP006 and all code objects are empty and greyed out and I cannot type into any of the code windows. So I did the following:

1) I deleted all code objects (use <view> <show pl/sql only> to make this easier).
2) I recreated each code object natively in 9.0.4.2.0.
3) I cut/paste all code from the 10.1.2.0.2 version to the 9.0.4.2.0 version and compiled each individually.
4) I rebuilt all master/detail relationships.


Form now compiles. I save/open the form and ... still get the error. The form runs just fine, all features work after testing but now I am mad since there is no code in the form that is not native to the 9.0.4.2.0 environment. So I get curious and do the following:

1) I make a copy of the form called JUNK.fmb
2) I delete one item at a time from junk.fmb (took several hours) till the error goes away.
3) I save/open the form after each item delete and ... the error never goes away.


Even after the form is completely empy of items (no canvases, no blocks, no windows, no nothing), the error still persists. So now I figure there must be metadata the form keeps about itself that is getting in the way. But if after replacing all the code objects with native code, the items are all OK. maybe it is the form container that is the problem so I figure maybe I can copy all items to a new form. So I do that.

1) I open up the form (not the junk form the one with all items)
2) I start a new form
3) I copy every item from the form to this new form
4) I save the new form, open it, no error.


So this was the last trick for me, to copy every item to a new form after replacing code and rebuilding relationships. Form works as expected, no errors, I am happy as a week's worth of work is not lost.

Good luck, Kevin

[Updated on: Sat, 19 February 2011 11:18]

Report message to a moderator

Re: PDE-PEP006 Encoded Program Unit has an Unknown Format [message #510456 is a reply to message #401532] Mon, 06 June 2011 02:33 Go to previous message
poonamwalia
Messages: 1
Registered: June 2011
Junior Member
I tried the Oracle Forms Migration Assistant.. I followed all the steps, after the finish button. I again tried to open the module but still the same error comes.

What to do now..???? Please help
Previous Topic: ORA-02291
Next Topic: FRM-40733: PL/SQL built-in DBMS_ERROR_CODE failed
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Apr 17 00:13:35 CDT 2014

Total time taken to generate the page: 0.13231 seconds