Home » RDBMS Server » Networking and Gateways » SQL*Net not properly installed
SQL*Net not properly installed [message #144171] Tue, 25 October 2005 06:33 Go to next message
had1980
Messages: 4
Registered: October 2005
Junior Member
After upgrading from Oracle 9i to oracle 10g, I am unable to connct through PL/SQL eventhough I am able to use sqlplus and exp/imp.
Whenver I try to login to any local or remote db, I gat the following message:
---------------------------
PL/SQL Developer - (Not logged on)
---------------------------
Initialization error

SQL*Net not properly installed



OracleHomeKey: SOFTWARE\ORACLE

OracleHomeDir:
---------------------------
OK
---------------------------

Thanks,
Re: SQL*Net not properly installed [message #144231 is a reply to message #144171] Tue, 25 October 2005 10:49 Go to previous messageGo to next message
edwardstoever
Messages: 12
Registered: February 2005
Location: Pasadena, CA
Junior Member
Well, I am guessing here... you have the database and the PL/SQL developer all on one box. Correct?

You "upgraded" to 10g by installing 10g software on the machine, but you also uninstalled the 9i Oracle home. Your PL/SQL developer relies on the old 9i oracle home. You have to configure it to look for the client software it depends on in the new oracle home. Use the help menu to figure it out. If that doesn't work, contact the software company that made that program.

Edward
Re: SQL*Net not properly installed [message #178298 is a reply to message #144171] Tue, 20 June 2006 09:15 Go to previous messageGo to next message
seashell
Messages: 3
Registered: June 2006
Location: Namibia
Junior Member
Hi,

I do realize that this is an old post but I'm new in this forum and I got the same problem today.

Thanks
Re: SQL*Net not properly installed [message #178323 is a reply to message #178298] Tue, 20 June 2006 11:06 Go to previous messageGo to next message
had1980
Messages: 4
Registered: October 2005
Junior Member
go to Tools > Preferences > options set manually "Oracle Home" to the folder of ORACLE_HOME and "OCI Library" to the oci.dll file located in ORACLE_HOME/bin/oci.dll

yalla mwaffa2
Re: SQL*Net not properly installed [message #178440 is a reply to message #178298] Wed, 21 June 2006 02:55 Go to previous messageGo to next message
seashell
Messages: 3
Registered: June 2006
Location: Namibia
Junior Member
Hi yalla mwaffa2,

Thank you very much you saved my life, coz i have a lot of work to do and i was just going out of my mind.

have a nice day.
thanks a mill!!!
icon14.gif  Re: SQL*Net not properly installed [message #291750 is a reply to message #144171] Sun, 06 January 2008 10:12 Go to previous messageGo to next message
siri_me
Messages: 1
Registered: November 2007
Junior Member
Thank You so much.. I was having the same login problem since yesterday.. I could resolve by setting the preferences.

Thanks a ton! Smile

~ Siri
icon14.gif  Re: SQL*Net not properly installed [message #348416 is a reply to message #144171] Tue, 16 September 2008 12:15 Go to previous messageGo to next message
tejanij
Messages: 1
Registered: September 2008
Junior Member
Great......
It solved my prob

Your prob resolved many probs

Thank you
Re: SQL*Net not properly installed [message #569923 is a reply to message #348416] Sat, 03 November 2012 04:45 Go to previous messageGo to next message
lakksv
Messages: 6
Registered: August 2010
Location: India
Junior Member
Hi,
Anyone can suggest for connecting PL/SQL Developer with Oracle 11g client.
I am getting the same error "SQL*Net not properly installed".
Re: SQL*Net not properly installed [message #569925 is a reply to message #569923] Sat, 03 November 2012 04:48 Go to previous messageGo to next message
Michel Cadot
Messages: 58840
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
Did you try the solution that have been given?
What do you get then?

Regards
Michel
Re: SQL*Net not properly installed [message #570003 is a reply to message #569925] Sun, 04 November 2012 10:38 Go to previous messageGo to next message
lakksv
Messages: 6
Registered: August 2010
Location: India
Junior Member
Hi,
I am getting the following error

Initialization Error
Could not load "C:\Oracle\product\11.2.0\client_1\"

OCIDLL forced to C:\Oracle\product\11.2.0\client_1\ Load library(C:\Oracle\product\11.2.0\client_1\) returned 0
Re: SQL*Net not properly installed [message #570004 is a reply to message #570003] Sun, 04 November 2012 10:46 Go to previous messageGo to next message
BlackSwan
Messages: 22677
Registered: January 2009
Senior Member
>Anyone can suggest for connecting PL/SQL Developer
Just to be sure that everyone is on the same page, post URL to vendor's support page for product named above.
In other words is this an Oracle product or third party utility?
Re: SQL*Net not properly installed [message #579679 is a reply to message #144171] Thu, 14 March 2013 00:43 Go to previous message
Som039
Messages: 1
Registered: March 2013
Junior Member
Hi dear,
For connecting to the PLSQL Developer.Kindly use the Forward slash instead of backSlash and try it.
Previous Topic: ORACLE GATEWAY FOR MS SQL SERVER
Next Topic: Network issue
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Aug 20 06:32:00 CDT 2014

Total time taken to generate the page: 0.06553 seconds