Home » Developer & Programmer » Forms » report does not open via we.show_document from forms
report does not open via we.show_document from forms [message #137139] Tue, 13 September 2005 07:20 Go to next message
harmeet.gambhir
Messages: 30
Registered: June 2005
Member
hi everybody,

i'm opening a report through a button in a form through web.show_document, but the ie window in which the file is being opened hangs. the error file i saw in windows 2000 in a folder is as follows:

An unexpected exception has been detected in native code outside the VM.
Unexpected Signal : EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION occurred at PC=0x65553878
Function name=Java_oracle_reports_engine_EngineImpl_CGetEnv
Library=D:\oradev_suite\bin\rw90.dll

Current Java thread:
at oracle.reports.engine.EngineImpl.CGetEnv(Native Method)
at oracle.reports.engine.EngineImpl.getEnvs(EngineImpl.java:453)
at oracle.reports.engine.EngineClassPOATie.getEnvs(EngineClassPOATie.java:152)
at oracle.reports.engine.EngineClassPOA._invoke(EngineClassPOA.java:205)
at oracle.reports.engine.EngineClassPOA._invoke(EngineClassPOA.java:62)
at com.inprise.vbroker.poa.POAImpl.invoke(POAImpl.java:2355)
at com.inprise.vbroker.poa.ActivationRecord.invoke(ActivationRecord.java:104)
at com.inprise.vbroker.GIOP.GiopProtocolAdapter.doRequest(GiopProtocolAdapter.java:492)
at com.inprise.vbroker.IIOP.ServerProtocolAdapter.doRequest(ServerProtocolAdapter.java:64)
at com.inprise.vbroker.GIOP.GiopProtocolAdapter.dispatchMessage(GiopProtocolAdapter.java:653)
at com.inprise.vbroker.orb.TPDispatcherImpl$TPDispatcher.run(TPDispatcherImpl.java:99)
at com.inprise.vbroker.orb.ThreadPool$PoolWorker.run(ThreadPool.java:76)

Dynamic libraries:
0x00400000 - 0x00405000 d:\oradev_suite\jdk\jre\bin\javaw.exe
0x77F80000 - 0x77FFD000 D:\WINNT\system32\ntdll.dll
0x7C2D0000 - 0x7C332000 D:\WINNT\system32\ADVAPI32.dll
0x7C570000 - 0x7C623000 D:\WINNT\system32\KERNEL32.DLL
0x77D30000 - 0x77DA1000 D:\WINNT\system32\RPCRT4.DLL
0x77E10000 - 0x77E6F000 D:\WINNT\system32\USER32.dll
0x77F40000 - 0x77F7B000 D:\WINNT\system32\GDI32.dll
0x78000000 - 0x78045000 D:\WINNT\system32\MSVCRT.dll
0x6D420000 - 0x6D4F0000 d:\oradev_suite\jdk\jre\bin\hotspot\jvm.dll
0x77570000 - 0x775A0000 D:\WINNT\system32\WINMM.dll
0x681A0000 - 0x681A7000 D:\WINNT\system32\serwvdrv.dll
0x66740000 - 0x66747000 D:\WINNT\system32\umdmxfrm.dll
0x6D220000 - 0x6D227000 d:\oradev_suite\jdk\jre\bin\hpi.dll
0x6D3B0000 - 0x6D3BD000 d:\oradev_suite\jdk\jre\bin\verify.dll
0x6D250000 - 0x6D266000 d:\oradev_suite\jdk\jre\bin\java.dll
0x6D3C0000 - 0x6D3CD000 d:\oradev_suite\jdk\jre\bin\zip.dll
0x6D340000 - 0x6D348000 D:\oradev_suite\jdk\jre\bin\net.dll
0x75050000 - 0x75058000 D:\WINNT\system32\WSOCK32.dll
0x75030000 - 0x75044000 D:\WINNT\system32\WS2_32.DLL
0x75020000 - 0x75028000 D:\WINNT\system32\WS2HELP.DLL
0x777E0000 - 0x777E8000 D:\WINNT\System32\winrnr.dll
0x77950000 - 0x7797A000 D:\WINNT\system32\WLDAP32.DLL
0x10000000 - 0x10018000 D:\WINNT\system32\MWNSP.DLL
0x782C0000 - 0x782CC000 D:\WINNT\system32\rnr20.dll
0x77980000 - 0x779A4000 D:\WINNT\system32\DNSAPI.DLL
0x77340000 - 0x77353000 D:\WINNT\system32\iphlpapi.dll
0x77520000 - 0x77525000 D:\WINNT\system32\ICMP.DLL
0x77320000 - 0x77337000 D:\WINNT\system32\MPRAPI.DLL
0x75150000 - 0x7515F000 D:\WINNT\system32\SAMLIB.DLL
0x75170000 - 0x751BF000 D:\WINNT\system32\NETAPI32.DLL
0x7C340000 - 0x7C34F000 D:\WINNT\system32\Secur32.dll
0x77BF0000 - 0x77C01000 D:\WINNT\system32\NTDSAPI.dll
0x751C0000 - 0x751C6000 D:\WINNT\system32\NETRAP.dll
0x77A50000 - 0x77B3F000 D:\WINNT\system32\OLE32.DLL
0x779B0000 - 0x77A4B000 D:\WINNT\system32\OLEAUT32.DLL
0x773B0000 - 0x773DF000 D:\WINNT\system32\ACTIVEDS.DLL
0x77380000 - 0x773A3000 D:\WINNT\system32\ADSLDPC.DLL
0x77830000 - 0x7783E000 D:\WINNT\system32\RTUTILS.DLL
0x77880000 - 0x7790E000 D:\WINNT\system32\SETUPAPI.DLL
0x7C0F0000 - 0x7C151000 D:\WINNT\system32\USERENV.DLL
0x774E0000 - 0x77513000 D:\WINNT\system32\RASAPI32.DLL
0x774C0000 - 0x774D1000 D:\WINNT\system32\RASMAN.DLL
0x77530000 - 0x77552000 D:\WINNT\system32\TAPI32.DLL
0x77B50000 - 0x77BD9000 D:\WINNT\system32\COMCTL32.DLL
0x77C70000 - 0x77CB9000 D:\WINNT\system32\SHLWAPI.DLL
0x77360000 - 0x77379000 D:\WINNT\system32\DHCPCSVC.DLL
0x09640000 - 0x09687000 D:\WINNT\system32\mwtsp.dll
0x6C5F0000 - 0x6C70D000 D:\WINNT\SPORDER.dll
0x74FD0000 - 0x74FEE000 D:\WINNT\system32\msafd.dll
0x75010000 - 0x75017000 D:\WINNT\System32\wshtcpip.dll
0x6D240000 - 0x6D246000 D:\oradev_suite\jdk\jre\bin\ioser12.dll
0x777F0000 - 0x777F5000 D:\WINNT\system32\rasadhlp.dll
0x65050000 - 0x6568C000 D:\oradev_suite\bin\rw90.dll
0x64AB0000 - 0x64AC3000 d:\oradev_suite\bin\ZRC90.dll
0x610A0000 - 0x6113F000 D:\oracle\ora92\bin\oracore9.dll
0x612A0000 - 0x61319000 D:\oracle\ora92\bin\oranls9.dll
0x613A0000 - 0x613B1000 D:\oracle\ora92\bin\oraunls9.dll
0x61400000 - 0x6142C000 D:\oracle\ora92\bin\oranl9.dll
0x61480000 - 0x61534000 D:\oracle\ora92\bin\oran9.dll
0x616B0000 - 0x616C8000 D:\oracle\ora92\bin\orancrypt9.dll
0x61730000 - 0x61766000 D:\oracle\ora92\bin\oranro9.dll
0x615A0000 - 0x61629000 D:\oracle\ora92\bin\orannzsbb9.dll
0x60300000 - 0x60557000 D:\oracle\ora92\bin\orageneric9.dll
0x09820000 - 0x098B0000 D:\oracle\ora92\bin\oracommon9.dll
0x60600000 - 0x60784000 D:\oracle\ora92\bin\oraclient9.dll
0x60800000 - 0x60806000 D:\oracle\ora92\bin\oravsn9.dll
0x60810000 - 0x60816000 D:\oracle\ora92\bin\orawtc9.dll
0x61960000 - 0x61971000 D:\oracle\ora92\bin\oranldap9.dll
0x62000000 - 0x62024000 D:\oracle\ora92\bin\oraldapclnt9.dll
0x60A00000 - 0x60D13000 D:\oracle\ora92\bin\orapls9.dll
0x62500000 - 0x62507000 D:\oracle\ora92\bin\oraslax9.dll
0x61350000 - 0x61360000 D:\oracle\ora92\bin\orasnls9.dll
0x62600000 - 0x62675000 D:\oracle\ora92\bin\orasql9.dll
0x62FC0000 - 0x6303D000 D:\oracle\ora92\bin\oraxml9.dll
0x780A0000 - 0x780B2000 D:\WINNT\system32\MSVCIRT.dll
0x630F0000 - 0x63110000 D:\oracle\ora92\bin\oraxsd9.dll
0x617C0000 - 0x617C6000 D:\oracle\ora92\bin\oranhost9.dll
0x617D0000 - 0x617D6000 D:\oracle\ora92\bin\oranoname9.dll
0x616A0000 - 0x616A6000 D:\oracle\ora92\bin\orancds9.dll
0x61820000 - 0x61827000 D:\oracle\ora92\bin\orantns9.dll
0x64000000 - 0x64007000 D:\oracle\ora92\bin\oranms.dll
0x64020000 - 0x64030000 D:\oracle\ora92\bin\oranmsp.dll
0x62300000 - 0x6233E000 D:\oracle\ora92\bin\ORATRACE9.dll
0x77800000 - 0x7781E000 D:\WINNT\system32\WINSPOOL.DRV
0x76620000 - 0x76630000 D:\WINNT\system32\MPR.DLL
0x76B30000 - 0x76B6E000 D:\WINNT\system32\comdlg32.dll
0x782F0000 - 0x78535000 D:\WINNT\system32\SHELL32.DLL
0x098B0000 - 0x098FC000 d:\oradev_suite\bin\CA90.dll
0x64E30000 - 0x64E94000 d:\oradev_suite\bin\UIREM90.DLL
0x09900000 - 0x09932000 d:\oradev_suite\bin\ROS90.DLL
0x61D00000 - 0x61D10000 d:\oradev_suite\bin\UTL90.DLL
0x61F00000 - 0x61F07000 d:\oradev_suite\bin\UTC90.dll
0x64CE0000 - 0x64DBB000 d:\oradev_suite\bin\UIW90.dll
0x61E00000 - 0x61E09000 d:\oradev_suite\bin\UTJ90.dll
0x64F10000 - 0x64F20000 d:\oradev_suite\bin\UIIM90.dll
0x64ED0000 - 0x64EF6000 d:\oradev_suite\bin\UIOLE90.dll
0x679C0000 - 0x679EC000 d:\oradev_suite\bin\mmc90.dll
0x64F50000 - 0x64F66000 d:\oradev_suite\bin\UICC90.dll
0x67820000 - 0x67853000 d:\oradev_suite\bin\MMI90.dll
0x67680000 - 0x676A3000 d:\oradev_suite\bin\mms90.dll
0x674E0000 - 0x674F2000 d:\oradev_suite\bin\mmv90.dll
0x74870000 - 0x74886000 D:\WINNT\system32\AVIFIL32.dll
0x77410000 - 0x77423000 D:\WINNT\system32\MSACM32.dll
0x6A8F0000 - 0x6A910000 D:\WINNT\system32\MSVFW32.dll
0x67340000 - 0x67373000 d:\oradev_suite\bin\mmw90.dll
0x66110000 - 0x662DE000 d:\oradev_suite\bin\DE90.dll
0x60FA0000 - 0x60FAF000 D:\oracle\ora92\bin\oraplc9.dll
0x60E00000 - 0x60EDD000 D:\oracle\ora92\bin\oraplp9.dll
0x64FB0000 - 0x64FDA000 d:\oradev_suite\bin\UCOL90.DLL
0x663C0000 - 0x663C7000 d:\oradev_suite\bin\D2SC90.DLL
0x65EF0000 - 0x65F0E000 d:\oradev_suite\bin\dfc90.dll
0x09940000 - 0x0995E000 d:\oradev_suite\bin\nn90.dll
0x65B10000 - 0x65B1C000 d:\oradev_suite\bin\obs90.dll
0x09960000 - 0x0998F000 d:\oradev_suite\bin\rws90.dll
0x64AD0000 - 0x64C06000 d:\oradev_suite\bin\VGS90.dll
0x77920000 - 0x77943000 D:\WINNT\system32\imagehlp.dll
0x72A00000 - 0x72A2D000 D:\WINNT\system32\DBGHELP.dll
0x690A0000 - 0x690AB000 D:\WINNT\system32\PSAPI.DLL


Local Time = Sat Sep 10 14:58:38 2005
Elapsed Time = 329
#
# The exception above was detected in native code outside the VM
#
# Java VM: Java HotSpot(TM) Client VM (1.3.1_02-b02 mixed mode)
#

pl. help me

thanks in advance.

harmeet
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #137211 is a reply to message #137139] Tue, 13 September 2005 18:56 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Let's assume that you have a 'config' of '[my_app]' in the formswed.cfg with a 'userid=myid/@mydb.world' default userid line. In the cgicmd.dat file in the '...\reports\conf' directory you need the signon for running reports eg. 'mydb.world: userid=repuser/repuser@mydb.world %*'. This line MUST be preceded by a blank line. EACH report signon line must be preceded by a blank line.

David

Upd: I don't know from where that [email][/email] tag pair came!

[Updated on: Wed, 14 September 2005 17:58]

Report message to a moderator

Re: report does not open via we.show_document from forms [message #137255 is a reply to message #137211] Wed, 14 September 2005 02:50 Go to previous messageGo to next message
harmeet.gambhir
Messages: 30
Registered: June 2005
Member
hi everybody

thaks djmartin for your reply. i sawcgicmd.dat in reports folder and i think it has blank lines before report signon as you suggested(the problem is still there).it was working fine previously , but all of a sudden it stopped working with the exception error. i'm pasting the code of cgicmd.dat as follows:
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
; ;
; Oracle9iAS Reports Services ;
; CGICMD.DAT ;
; ;
; Example CGICMD.DAT Mapping file ;
; ;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;
; Syntax:
; KEY : VALUE
; Where:
; KEY - the first argument of the rwservlet URL request (case insensitive).
; VALUE - command line parameters and/or special parameters.
;
; Keys can be referenced in the following ways:
;
; 1. Parameter on command line to the reports servlet
; e.g. http://machine/servlet/rwservlet?KEY
;
; 2. Parameter on command line to a reports jsp
; e.g. http://machine/mydir/myreport.jsp?KEY
;
; 3. Within a reports jsp - in the rw:report custom tag
; e.g. <rw:report parameters="KEY">
;
; In addition to the Reports Server command line parameters, VALUE can include special parameters
; represented as "%X", where X identifies the parameter. Currently recognized special
; parameters:
;
; %0 - %9 - 0..9 arguments from original rwservlet URL request. Note that %0 refers to the key itself.
; %* - entire contents (all arguments) of original rwservlet URL request.
; %D - request users to input database userid everytime they run the report.
; %P - request for report parameter form in HTML format. It generates the PARAMFORM=HTML
; construction on the first submission of the URL and PARAMFORM=NO upon parameter form submission.
; %PT - request for report parameter form in HTMLTABLE format. It generates the
; PARAMFORM=HTMLTABLE construction on the first submission of the URL and PARAMFORM=NO
; on the parameter form submission.
; %PC - request for report parameter form in HTMLCSS format. It generates the PARAMFORM=HTMLCSS
; construction on the first submission of the URL and PARAMFORM=NO on the parameter form submission.
;
; CGICMD.DAT Usage Notes
; 1. Multiple keys in this file MUST be separated by an EXTRA empty line.
; 2. Extra spaces are ignored. Multi-line entries allowed.
; 3. Lines starting with ";" character are treated as a comments.
; 4. Comments within a key or key value are NOT allowed.
; 5. NLS language support is provided and can be used (encoding should match the one
; used in HTML request - no language conversion of any kind is attempted.
; 6. For %P special parameter, HTML format is by default mapped to the HTMLTABLE format in this release.
; The HTML format in the future may be mapped to the HTMLCSS format.
; 7. For %PC special parameter, the HTMLCSS format is supported only by some browsers, including
; Internet Explorer 3.0.1 or later, and Netscape 4.x or later. It is not supported by Netscape 3.0.x.
;
;;;;;;;;;;;; Example Key Entries
; Example 1: Run a simple breakb report and output to HTML
orqa: report=breakb.rdf destype=cache desformat=html server=repserver

; Example 2: prompt for userid the first time, then use database userid stored in the cookie subsequently.
report_defaultid: report=breakb.rdf destype=cache desformat=html server=repserver

; Example 3: use %D to require user authentication every time
report_secure: report=breakb.rdf destype=cache desformat=html server=repserver %D

; Example 4: Take all arguments from URL and send it to the reports server
run: %*

; Example 5: Run breakb report with HTML parameter form.
breakbparam : report=breakb.rdf destype=cache desformat=html server=repserver userid=scott/tiger@mydb %P

; Example 6: take all URL arguments, and also generate a HTML parameter form
runp: %* %P

; Example 7: Run an Express Report. Replace <MYHOST> with the name of the machine running the Express server. The
; builder on-line help explains the rest of the parameters (the /sl, st etc. etc.)
express: report=my_expr_rep express_server="server=ncacn_ip_tcp:<MYHOST>/sl=1/st=1/ct=0/sv=1/" desformat=htmlcss userid=scott/tiger@mydb destype=cache server=repserver

;;;;;;;;;;;; Keys for Reports9i Demos
; Using default/in-process server.
; JSPs
charthyperlink_ias: userid="scott/tiger@(DESCRIPTION=(ADDRESS=(PROTOCOL=tcp)(HOST=%DBHOSTNAME%)(PORT=%DBPORT%))(CONNECT_DATA=(SID=%DBSID%)))" %*

charthyperlink_ids: userid=scott/tiger@ %*

barcodeweb: userid=oe

parmformjsp: userid=oe

tutorial: userid=oe

; Paper Reports
xmldata: userid=oe report=inventory_report.rdf destype=cache p_filelocation="http://%HOSTNAME%:%OC4JPORT%/reports/examples/xml_pds/scripts/" desformat=pdf

barcodepaper: userid=oe report=shippingmanifest.rdf destype=cache desformat=pdf

distributionpaper: userid=oe report=inventory_report_dist.rdf distribute=yes destination=exampledistribution.xml

pdfenhancements: userid=oe report=utf8test.rdf destype=cache desformat=pdf

;;;;;;;;;;;;


i'm also sending the dat file as attachment for your reference.

pl. help

thanks in advance

harmeet
  • Attachment: cgicmd.dat
    (Size: 4.86KB, Downloaded 343 times)
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #137364 is a reply to message #137255] Wed, 14 September 2005 18:10 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Low percentage idea - make sure there are blank lines after "; JSPs" and "; Paper Reports" comment lines in your cgicmd.dat file.

Another track - you say
Quote:

it was working fine previously , but all of a sudden it stopped working with the exception error.
This always makes me ask "What did YOU change?".

You are using web.show_document, so even if the report server was not running, it would be started.
  1. Have you changed any permissions - either in the database or the server?
  2. Did you add a new table to the report and have forgotten to give the report-user permission to read it?
  3. Do ANY of your reports run? If so, how are they different to the report that does not run?
  4. Have you run out of disk space, file handles in the server box?
  5. Are you using a new PC or have you upgraded your MS environment?
  6. Do you still have TEMP and TMP defined in your enironment?
  7. Do you still have write permission to the directory to which they point?
  8. Do you have too many music files on your PC and there isn't enough room to run your work?
Please give me a 'yes' or 'no' to each item.

David

[Updated on: Wed, 14 September 2005 18:12]

Report message to a moderator

Re: report does not open via we.show_document from forms [message #137493 is a reply to message #137364] Thu, 15 September 2005 06:54 Go to previous messageGo to next message
harmeet.gambhir
Messages: 30
Registered: June 2005
Member
thanks a lot djmartin for ur reply.

the answers to ur questions are:
1. Have you changed any permissions - either in the database or the server?
Ans. No
2. Did you add a new table to the report and have forgotten to give the report-user permission to read it?
Ans. No
3. Do ANY of your reports run? If so, how are they different to the report that does not run?
Ans. The reports run perfectly ok from reports builder but not by clicking the button in forms(through web.show_document).
4.Have you run out of disk space, file handles in the server box?
Ans. the space is now 3.10 GB, previously it was 3.40 GB
5.Are you using a new PC or have you upgraded your MS environment?
Ans No
6.Do you still have TEMP and TMP defined in your enironment?
Ans. Do you mean windows temp and tmp folders then yes.
7.Do you still have write permission to the directory to which they point?
Ans. Yes
8.Do you have too many music files on your PC and there isn't enough room to run your work?
Ans. No

pl. help

thanks in advance

harmeet
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #137636 is a reply to message #137493] Thu, 15 September 2005 17:39 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Okay ... number (3) is our culprit. Have you added the directory containing your reports to the BEGINNING of the REPORTS_PATH entry in your register? Make sure not to delete the other entries in that path. Also make sure that NONE of the directories is empty.

David

Upd: Oops ... I said 4 when I meant 3.

[Updated on: Thu, 15 September 2005 17:40]

Report message to a moderator

Re: report does not open via we.show_document from forms [message #137829 is a reply to message #137636] Sat, 17 September 2005 04:49 Go to previous messageGo to next message
harmeet.gambhir
Messages: 30
Registered: June 2005
Member
hi everybody

thanks a lot djmartin for ur reply,

i increased the disk space to almost 4.75 GB but the problem still persists. i've given the report file path in web.show_document and have not changed any directory/path in reports config file.

pl. help


thanks in advance

harmeet
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #137917 is a reply to message #137829] Sun, 18 September 2005 19:45 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Please do as I asked. If my suggestion works, then you have a solution.

I have a feeling that the show_document command only wants the file name, not the directory name, OR you need to have, at least, the 'drive' designation of your path in the register list.

David
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #138016 is a reply to message #137917] Mon, 19 September 2005 07:03 Go to previous messageGo to next message
harmeet.gambhir
Messages: 30
Registered: June 2005
Member
hi everybody.

thanks djmartin for ur reply,

the code i've written in button press trigger is:
WEB.SHOW_DOCUMENT(' http://harmeet:8888/reports/rwservlet?destype=cache&desformat=pdf&report=D:\or_forms_egs\purchase\forms\reports\create_indent _rep_1.jsp&userid=purchase/purchase@new2&indent_no='||:indent_details.indent_id||'&paramform=no');

i've not changed anything in the code. the reports were running with same code before from the forms.

can u pl. let me know as to what do u want me to change in the code.

pl. help

thanks in advance.

harmeet
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #138080 is a reply to message #138016] Mon, 19 September 2005 19:31 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Okay ... let's recap. The report used to launch successfully and it worked, now it does not launch. Is this correct?

If yes, then show us the code that worked, and the code that now does not work. The difference, obviously, is what is causing the problem.

David
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #138331 is a reply to message #137139] Wed, 21 September 2005 06:43 Go to previous messageGo to next message
harmeet.gambhir
Messages: 30
Registered: June 2005
Member
hi everybody,

thanks djmartin for ur reply

the code on button press trigger in oracle form module is:
WEB.SHOW_DOCUMENT(' http://harmeet:8888/reports/rwservlet?destype=cache&desformat=pdf&report=D:\or_forms_egs\purchase\forms\reports\indent_1.jsp& amp;userid=purchase/purchase@new2&indent_no='||:indent_details.indent_id||'&paramform=no');

the query(s) in oracle report file(i.e indent_1.jsp) is:
1. SELECT ALL INDENT_DETAILS.INDENT_ID,
INDENT_DETAILS.INDENT_DATE, INDENT_DETAILS.REMARKS, INDENT_ITEM_DETAILS.INDENT_ID, INDENT_ITEM_DETAILS.ITEM_ID, INDENT_ITEM_DETAILS.ITEM_QTY, INDENT_ITEM_DETAILS.UOM_ID, ITEM_DETAILS.ITEM_ID, ITEM_DETAILS.ITEM_NAME, UOM_DETAILS.UOM_ID, UOM_DETAILS.UOM_NAME
FROM INDENT_DETAILS, INDENT_ITEM_DETAILS, ITEM_DETAILS, UOM_DETAILS
WHERE ((INDENT_ITEM_DETAILS.INDENT_ID = INDENT_DETAILS.INDENT_ID)
AND (INDENT_ITEM_DETAILS.ITEM_ID = ITEM_DETAILS.ITEM_ID)
AND (INDENT_ITEM_DETAILS.UOM_ID = UOM_DETAILS.UOM_ID)
AND (ITEM_DETAILS.UOM_ID = UOM_DETAILS.UOM_ID)
and indent_details.indent_id=:indent_no
)
2. SELECT ALL INDENT_DETAILS.INDENT_ID, INDENT_DETAILS.PROJ_ID, PROJECT_DETAILS.PROJ_ID,
PROJECT_DETAILS.PROJ_CODE, PROJECT_DETAILS.PROJ_NAME
FROM INDENT_DETAILS, PROJECT_DETAILS
WHERE (INDENT_DETAILS.PROJ_ID = PROJECT_DETAILS.PROJ_ID)
and indent_details.indent_id=:indent_no
3. SELECT ALL INDENT_DETAILS.INDENT_ID, INDENT_DETAILS.INDENT_DATE
FROM INDENT_DETAILS
where indent_details.indent_id=:indent_no

this file indent_1.jsp runs fine from the report builder menu for paper layout and web layout.

the problem is that when i open it from the form file(create_indent_gen.fmx) on button press, the window opens,the smart agent is initialized in the system tray but the pdf report doesn't open at all. even if the desformat is changed to html, the same problem is there.

i'm attaching the report file as attachment for ur kind reference

pl. help me

thanks

harmeet
  • Attachment: indent_1.jsp
    (Size: 19.89KB, Downloaded 279 times)
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #138422 is a reply to message #138331] Wed, 21 September 2005 21:45 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Your directory name (D:\or_forms_egs\purchase\forms\reports\indent_1.jsp) has elements that are more than 8 characters in length. Rename your directory structure so that each name is 8 or less characters in length (also make sure they do not contain spaces).

Try that and get back to us.

David
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #141183 is a reply to message #137139] Fri, 07 October 2005 07:33 Go to previous messageGo to next message
harmeet.gambhir
Messages: 30
Registered: June 2005
Member
hi everybody,

thanks djmartin for ur reply.

i tried as u suggested but the report still didn't run..(by shortening the file path)

i found out one thing that when i try to run the following link in my browsser:
http://harmeet:8888/reports/rwservlet?server=harmeet&authid=username/password

the browser just tries and tries but no results come up.

is that the report server is not working properly.

pl. help me

thanks in advance

harmeet
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #141375 is a reply to message #141183] Sun, 09 October 2005 23:10 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Have a look at the thread http://www.orafaq.com/forum/t/53030/67467/. There is a reference to an Oracle White Paper which I think you need to read.

Does the command "http://harmeet:8888/reports/rwservlet?" give you any output? There should be a 'help' facility on your server that will display your server name and the various print queues. Can you find it?

David
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #143929 is a reply to message #137139] Mon, 24 October 2005 04:22 Go to previous messageGo to next message
maoro
Messages: 310
Registered: May 2005
Senior Member
i have the same issue !!!!
forms9i reports 9i
on windows xp
registery keys are all set
the url http://127.0.0.1:88888/reports/rwservelet/help
works fine and return my server name
but reports never works anymore !!!!
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #144058 is a reply to message #143929] Mon, 24 October 2005 18:26 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Please post the current version of your 'web.show_document' invocation code.

David
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #145457 is a reply to message #137139] Thu, 03 November 2005 04:38 Go to previous messageGo to next message
harmeet.gambhir
Messages: 30
Registered: June 2005
Member
hi everybody

thanks djmartin for ur reply

i tried the url http://harmeet:8888/reports/rwservlet? but nothing opens up.

the page shows nothing..

pl. help

thanks in advance

harmeet
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #145568 is a reply to message #145457] Thu, 03 November 2005 19:18 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Which part of
Quote:

Please post the current version of your 'web.show_document' invocation code.
don't you understand.

Do as I ask please!

Also, DROP the 'http://harmeet:8888' from the beginning of your web.show_document URL.

You do have the OC4J running, right?

David

[Updated on: Thu, 03 November 2005 19:18]

Report message to a moderator

Re: report does not open via we.show_document from forms [message #145719 is a reply to message #145568] Sat, 05 November 2005 05:40 Go to previous messageGo to next message
harmeet.gambhir
Messages: 30
Registered: June 2005
Member
hi everybody

thanks djmartin for ur reply and sorry for not adhering to ur instructions

the code i'm using for web.show_document is:

WEB.SHOW_DOCUMENT(' http://localhost:8888/reports/rwservlet?destype=cache&desformat=pdf&report=D:\or_forms_egs\purchase\forms\reports\indent_1.rd f&userid=purchase/purchase@new2&indent_no='||:indent_details.indent_id||'&paramform=no');

in fact i tried with my ip address of 192.168.1.5:

WEB.SHOW_DOCUMENT(' http://192.168.1.5:8888/reports/rwservlet?destype=cache&desformat=pdf&report=D:\or_forms_egs\purchase\forms\reports\indent_1. rdf&userid=purchase/purchase@new2&indent_no='||:indent_details.indent_id||'&paramform=no');

but the report doesn't show up.

am i following the right code for web.show_document(if i use
WEB.SHOW_DOCUMENT(' http://192.168.1.5/reports/rwservlet?destype=cache&desformat=pdf&report=D:\or_forms_egs\purchase\forms\reports\indent_1.rdf&a mp;userid=purchase/purchase@new2&indent_no='||:indent_details.indent_id||'&paramform=no');
there is an error : page cannot be displayed.(i.e if i omit the port:8888)

yes i've the OC4J running

pl. help

thanks in advance

sorry once again for not following ur instructions

harmeet

Re: report does not open via we.show_document from forms [message #145787 is a reply to message #145719] Sun, 06 November 2005 19:19 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Again, which part of:
Quote:

Also, DROP the 'http://harmeet:8888' from the beginning of your web.show_document URL.

don't you understand.

David
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #145788 is a reply to message #145787] Sun, 06 November 2005 19:22 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Please look at http://www.orafaq.com/forum/m/144539/67467/?srch=f_report_server#msg_144539 and http://www.orafaq.com/forum/m/144504/67467/?srch=f_report_server#msg_144504

David
icon10.gif  Re: report does not open via we.show_document from forms [message #208299 is a reply to message #145788] Sat, 09 December 2006 03:39 Go to previous messageGo to next message
sat14nov
Messages: 2
Registered: December 2006
Location: delhi
Junior Member
WEB.SHOW_DOCUMENT(' http://10.0.3.232:8889/reports/rwservlet?report=D:\\WebSoft\\ORA10G\\FIELD_REPORT.RDF&destype=cache&desformat=pdf&userid= AIR/AIRP@airtel&paramform=YES');


FIELD_REPORT.RDF IS A PARAMETERIZED report
AS : 10.0.3.232


try this , working fine.
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #261733 is a reply to message #145788] Thu, 23 August 2007 08:19 Go to previous messageGo to next message
aymanzone
Messages: 7
Registered: December 2006
Junior Member
Doesn't work for me.

WEB.SHOW_DOCUMENT('http://localhost:8888/reports/rwservlet/getjobid' || substr(v_report_job_id, v_server_length +2) || '?server=' || v_rep_server, '_blank');


But the below works for me...i have know idea why >< but thx Smile
I wonder if there is an online resource that explains this.

WEB.SHOW_DOCUMENT('http://127.0.0.1:8888/reports/rwservlet/getjobid' || substr(v_report_job_id, v_server_length +2) || '?server=' || v_rep_server, '_blank');
Re: report does not open via we.show_document from forms [message #261889 is a reply to message #261733] Thu, 23 August 2007 23:48 Go to previous message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Please don't post new questions against old threads. Also don't post the same question in multiple threads!

David

[Updated on: Thu, 23 August 2007 23:52]

Report message to a moderator

Previous Topic: TEXT FILE LOADING IN FORM
Next Topic: RE: Insert Number Only
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Aug 23 12:23:40 CDT 2014

Total time taken to generate the page: 0.09975 seconds