Home » Server Options » Spatial » Importing AutoDeskMap maps into Oracle
Importing AutoDeskMap maps into Oracle [message #126900] Thu, 07 July 2005 04:20
priyagill81
Messages: 1
Registered: July 2005
Location: India
Junior Member
Hi to all,

My problem is that I am not able to render my own base map based on my own themes. Actually I want to show the map using base map.
I have a table called ROAD11 whose structure is

Name Null? Type
----------------------------------------- -------- -----------------
GEOMETRY SDO_GEOMETRY
ENTITYID NUMBER
VERSIONNUMBER NUMBER
LOCKID NUMBER
ADMPBLOCKNAME VARCHAR2(255)

I have lodeded sdo_geometry data in ROAD11 table from autodesk map 2004.Here I am giving one sdo_geometry data stored in the ROAD11 table.

SDO_GEOMETRY(3002, NULL, NULL, SDO_ELEM_INFO_ARRAY(1, 4, 12, 1, 2, 1, 4, 2, 2, 1
0, 2, 1, 13, 2, 2, 19, 2, 1, 22, 2, 2, 28, 2, 1, 31, 2, 2, 37, 2, 1, 43, 2, 2, 5
5, 2, 1, 58, 2, 2), SDO_ORDINATE_ARRAY(18037.0496, 6196.78811, 0, 18012.2564, 62
08.34999, 0, 18008.5165, 6208.54647, 0, 18005.6892, 6206.09046, 0, 17994.5496, 6
183.26893, 0, 17994.2537, 6182.60193, 0, 17994.0072, 6181.91512, 0, 17985.9711,
6161.55516, 0, 17984.757, 6158.11676, 0, 17983.7966, 6154.59901, 0, 17974.3879,
6114.42201, 0, 17970.5235, 6101.76212, 0, 17965.0209, 6089.72353, 0, 17925.0001,
6015.58031, 0, 17902.0627, 5968.77658, 0, 17894.3242, 5946.83685, 0, 17891.8647
, 5923.70274, 0, 17892.9295, 5921.22592, 0, 17895.4391, 5920.24088, 0, 18030.119
8, 5923.11495, 0, 18031.4819, 5923.69089, 0, 18032.0759, 5925.04519, 0))

After creating the table ROAD11 I 've inserted a row in the user_sdo_geom_metadata as

insert into user_sdo_geom_metadata (table_name,column_name,diminfo)values
('ROAD11','GEOMETRY','SDO_DIM_ARRAY(SDO_DIM_ELEMENT('X', 0, 20000, .000005), SDO_DIM_ELEMENT('Y', 0, 2
0000, .000005), SDO_DIM_ELEMENT('Z', 0, 0, .000005))');

Now I have created a new theme in user_sdo_themes metadata table as

insert into user_sdo_themes(name,base_table,geometry_column,styling_rules)values
('THEME_SUPRA_ROAD11','ROAD11','GEOMETRY',
' <?xml version="1.0" standalone="yes"?>
<styling_rules ><rule >
<features style="L.STREETLINE"> entityid &gt; 1 </features>
<label column="ADMPBLOCKNAME" style="T.BLOCKNAME"> 1 </label>
</rule>
</styling_rules>');

Then I am creating a base map named ROAD11_SUPRA_MAP' with that theme as

insert into user_sdo_maps (name,definition) values
('ROAD11_SUPRA_MAP',
'<?xml version="1.0" standalone="yes"?>
<map_definition>
<theme name="THEME_SUPRA_ROAD11" min_scale="1.2" max_scale="0.0"/>
</map_definition>');

I am defining these themes and maps using mapdefinition tool.I am using Oracle 9i and mapviewer 10.1.2 is running in oc4j.
Now I want to view this map using mapviewer in mapinit.jsp demo,but unfortunately no data is shown,it is giving message like this.

05/07/05 10:41:30 INFO [oracle.sdovis.CacheMgr2] Creating/replacing a geometry c
ache group: sdovis_subreg_mdsys_jdbc:oracle:thin:@localhost:1521:oradb : ROAD11_
GEOMETRY_PDT_GEOM.
05/07/05 10:41:30 INFO [oracle.sdovis.DBMapMaker] **** time spent on loading fe
atures: 31ms.
05/07/05 10:41:30 no font specified.
05/07/05 10:41:30 INFO [oracle.sdovis.DBMapMaker] **** time spent on rendering:
109ms


When I am trying to render other maps like DEMO_MAP,DENSITY_MAP etc it is showing the data,but in case of my own defined themes and maps no data comes.Is it a problem with scale?but when I am not specifying any scale then also the same problem comes.
I need a suggestion as soon as possible.

NB: When I am creating a dynamic theme using mapviewer api for java in my .jsp page then I am able to see data.But I need to do it using predefined Base map.

I feel GTYPE which is there with in my table is 3002 and query which is generating while rendering the base map is:
SELECT ROWID, GEOMETRY, 'L.STREETLINE', ADMPBLOCKNAME, 'T.BLOCKNAME', 1 FROM ROAD11 WHERE MDSYS.SDO_FILTER(GEOMETRY, MDSYS.SDO_GEOMETRY(2003, NULL, NULL, MDSYS.SDO_ELEM_INFO_ARRAY(1, 1003, 3), MDSYS.SDO_ORDINATE_ARRAY(?, ?, ?, ?)), 'querytype=WINDOW') = 'TRUE'

Here in the SDO_FILTER function it is taking GTYPE as 2003,can it be a problem with rendering base map?because the next line in the log is showing a message like
Thu Jul 07 14:01:54 GMT+05:30 2005 DEBUG [oracle.sdovis.theme.pgtp] [ THEME_SUPRA_ROAD11 ] sql exec time: 15ms, total time loading 0 features: 15ms.

That means it is not able to get any feature.
Actually I have migrated data from autodesk map into oracle.Please tell me how to overcome this problem.

Previous Topic: interface not supported without a spatial index
Next Topic: Importing Oracle Records into Autodesk Map
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Nov 27 12:51:03 CST 2014

Total time taken to generate the page: 0.10879 seconds