Home » RDBMS Server » Server Administration » 10g ORA-01033 Shutdown in process
10g ORA-01033 Shutdown in process [message #122076] Thu, 02 June 2005 14:01 Go to next message
sophietje
Messages: 8
Registered: June 2005
Junior Member
I've been searching the archives for a couple hours for help with this, but to no avail....
(I'm a pl/sql programmer and out dba had to have emergency surgery this morning and isn't contactable... so be gentle, please...)

We're getting the ORA-1033 error when connecting via SQL*PLUS. Not sure what caused the issue initially, but several attempts to restart the server has not helped. Most posts have suggested waiting it out, but it's already been 2 hours and it still hasn't fixed itself.

Through reading, I've gathered that I probably need to do a "shutdown immediate", but I can't figure out where I would do that since I can't connect at all to SQL*PLUS.
Any clues? This is a 10g db running on windows.

many thanks....
Re: 10g ORA-01033 Shutdown in process [message #122085 is a reply to message #122076] Thu, 02 June 2005 14:55 Go to previous messageGo to next message
sophietje
Messages: 8
Registered: June 2005
Junior Member
since last posting, I've figured out how to shutdown the db using sql*plus. I tried both shutdown immediate and shutdown abort.
Both resulted in the db shutting down saying: ORACLE instance shut down.

however, after it's shutdown, I type startup and the result is:
ORA-32004: obsolete and/or deprecated parameter(s) specified
ORACLE instance started.
ORA-12528: Message 12528 not found; product=RDBMS; facility=ORA

I also tried startup mount, with the same result....

update:
several hours(?) later, my co-progammer and I decided to see if we could find the alert log. we found what was causing the error: the db_recovery_file_dest_size was too small. Altered that, did a shutdown normal and startup and it is running correctly now.

So anyone who finds this post looking for a solution, I suggst looking in the alert log.

[Updated on: Thu, 02 June 2005 17:03]

Report message to a moderator

Re: 10g ORA-01033 Shutdown in process [message #123117 is a reply to message #122085] Thu, 09 June 2005 21:46 Go to previous messageGo to next message
sunil_v_mishra
Messages: 506
Registered: March 2005
Senior Member
hi

Just do one thing delete your archive file .. or better shift from its current loaction to another location so that there can be space where your archive was generating.... your error was b'coz arch process not able to write on the specified location as the location was totally filled... now reboot your server then try to start the database by startup mount and then alter the database so the user can connect... still if user are not able to connect then start listener.....

I hope it should work still if you get error then let me know

From:- sunilkumar
Re: 10g ORA-01033 Shutdown in process [message #123217 is a reply to message #123117] Fri, 10 June 2005 10:10 Go to previous messageGo to next message
smartin
Messages: 1803
Registered: March 2005
Location: Jacksonville, Florida
Senior Member
Quote:


Just do one thing delete your archive file ..



Don't do that.
Re: 10g ORA-01033 Shutdown in process [message #123253 is a reply to message #123217] Fri, 10 June 2005 16:19 Go to previous messageGo to next message
sunil_v_mishra
Messages: 506
Registered: March 2005
Senior Member
hi ...

Yea dont delete your archive file ..... just shift archive file form its location so that there can be free space on that location .... and once your issue is resolved ... take backup of the database (cold backup) and then you can delete the archive file from where you had shifted....

From:- sunilkumar

Re: 10g ORA-01033 Shutdown in process [message #397094 is a reply to message #122085] Wed, 08 April 2009 21:41 Go to previous messageGo to next message
antgaudi
Messages: 5
Registered: April 2009
Junior Member
Quote:
I decided to see if we could find the alert log. we found what was causing the error: the db_recovery_file_dest_size was too small. Altered that, did a shutdown normal and startup and it is running correctly now.



What do you mean that you altered? How is the step-by-step process to correct the issue?

Thanks.
Re: 10g ORA-01033 Shutdown in process [message #397096 is a reply to message #122076] Wed, 08 April 2009 22:06 Go to previous messageGo to next message
BlackSwan
Messages: 25045
Registered: January 2009
Location: SoCal
Senior Member
antgaudi,

Please do not make a habit of responding to 4 year old posts & expecting any response.


Re: 10g ORA-01033 Shutdown in process [message #397097 is a reply to message #397096] Wed, 08 April 2009 22:22 Go to previous messageGo to next message
antgaudi
Messages: 5
Registered: April 2009
Junior Member
I didn't even realize the post was so old. Shocked
Some forums normally don't keep such old posts...this is the 1st I've seen.
It would be great to either keep old messages but prevent users from replying to them or to not have them show up at all.
Re: 10g ORA-01033 Shutdown in process [message #397099 is a reply to message #122076] Wed, 08 April 2009 22:27 Go to previous messageGo to next message
BlackSwan
Messages: 25045
Registered: January 2009
Location: SoCal
Senior Member
>I didn't even realize the post was so old
If you could not see the posted date, how did you see the question?

It would be great if folks avoided Ready, Fire, AIM response.

[Updated on: Wed, 08 April 2009 22:30]

Report message to a moderator

icon10.gif  Re: 10g ORA-01033 Shutdown in process [message #397102 is a reply to message #397099] Wed, 08 April 2009 23:27 Go to previous message
antgaudi
Messages: 5
Registered: April 2009
Junior Member
so rude...dunno what's your problem, man (or woman)...have a beer or something...
Previous Topic: How to startup second database - created by DBCA
Next Topic: Download Oracle 10g Character set scanner for Solaris
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Dec 07 18:28:53 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.09273 seconds