Home » RDBMS Server » Enterprise Manager » Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. (Oracle Enterprise Manager 11g Database Control Release 11.2.0.3.0)
icon4.gif  Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663479] Tue, 06 June 2017 03:17 Go to next message
Dark_Seth
Messages: 21
Registered: June 2011
Location: SA
Junior Member
Hi everyone. So I update the pfile for oracle to go from 32GB SGA to 74GB SGA. After restarting oracle works perfectly by my console doesn't want to start.

emctl start dbconsole


Gives me this

Starting Oracle Enterprise Manager 11g Database Control ............................................................................................. failed.
------------------------------------------------------------------
Logs are generated in directory /oracle/product/11.2.0/db_1/BAANP740_b4c4/sysman/log

Attached is the emagent.log
Some more info here
the agent seem fine. But I cannot seem to find the problem.
Any assistance would be great!.

Thank you.


[LF applied [spoiler] tags to shorten the message]
  • Attachment: emagent.log
    (Size: 24.85KB, Downloaded 33 times)

[Updated on: Tue, 06 June 2017 14:21] by Moderator

Report message to a moderator

Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663481 is a reply to message #663479] Tue, 06 June 2017 03:32 Go to previous messageGo to next message
gazzag
Messages: 905
Registered: November 2010
Location: Bristol, UK
Senior Member
What do the following commands yield?
$ id

$ ls -ld chown /oracle/product/11.2.0/db_1/BAANP740_b4c4/sysman/log
Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663482 is a reply to message #663481] Tue, 06 June 2017 03:45 Go to previous messageGo to next message
Dark_Seth
Messages: 21
Registered: June 2011
Location: SA
Junior Member
Hi gazzag

Here you go.

$ id
uid=203(oracle) gid=203(oinstall) groups=1(staff)
$ ls -ld chown /oracle/product/11.2.0/db_1/BAANP740_b4c4/sysman/log
chown not found
drwxr-x--- 3 oracle oinstall 4096 May 23 09:12 /oracle/product/11.2.0/db_1/BAANP740_b4c4/sysman/log


Regards
Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663483 is a reply to message #663482] Tue, 06 June 2017 03:53 Go to previous messageGo to next message
gazzag
Messages: 905
Registered: November 2010
Location: Bristol, UK
Senior Member
Sorry, my fault for the error. The correct command should have been:
$ ls -ld /oracle/product/11.2.0/db_1/BAANP740_b4c4/sysman/log
Anyway, try:
$ chmod -R 755 /oracle/product/11.2.0/db_1/BAANP740_b4c4/sysman/log
That should get rid of the errors thrown by sgastart.pl to start with.
Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663484 is a reply to message #663483] Tue, 06 June 2017 03:59 Go to previous messageGo to next message
gazzag
Messages: 905
Registered: November 2010
Location: Bristol, UK
Senior Member
Next, what does the following show?
ls -l /oracle/product/11.2.0/db_1/sysman/config/esa/instance.properties
Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663486 is a reply to message #663483] Tue, 06 June 2017 04:02 Go to previous messageGo to next message
Dark_Seth
Messages: 21
Registered: June 2011
Location: SA
Junior Member
Tried that

Tried to start again.
Error still in emagent_perl.trc

maxRowCount.pl: Tue Jun 6 11:00:37 2017: ERROR: Max Count Value not set properly in file /oracle/product/11.2.0/db_1/sysman/config/esa/database.properties line no. 77
sgastart.pl: Tue Jun 6 11:05:06 2017: WARN: couldn't chown /oracle/product/11.2.0/db_1/BAANP740_b4c4/sysman/log/.
Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663487 is a reply to message #663484] Tue, 06 June 2017 04:04 Go to previous messageGo to next message
Dark_Seth
Messages: 21
Registered: June 2011
Location: SA
Junior Member
-rw-r--r-- 1 oracle oinstall 1501 Jan 14 2007 /oracle/product/11.2.0/db_1/sysman/config/esa/instance.properties
Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663489 is a reply to message #663487] Tue, 06 June 2017 06:23 Go to previous messageGo to next message
gazzag
Messages: 905
Registered: November 2010
Location: Bristol, UK
Senior Member
Sorry, I've just realised that I misread your OP. What happens if you put the SGA back to 32GB?
Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663491 is a reply to message #663489] Tue, 06 June 2017 07:46 Go to previous messageGo to next message
Dark_Seth
Messages: 21
Registered: June 2011
Location: SA
Junior Member
I'll have to test that. It is a production box so it might take me a few day's to check.
Why would that make a difference? Any other setting to change?
Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663492 is a reply to message #663491] Tue, 06 June 2017 07:48 Go to previous messageGo to next message
gazzag
Messages: 905
Registered: November 2010
Location: Bristol, UK
Senior Member
The additional memory used by the SGA appears to be stopping the agent from starting. What is the total memory is on the server?
Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663493 is a reply to message #663492] Tue, 06 June 2017 07:51 Go to previous messageGo to next message
Dark_Seth
Messages: 21
Registered: June 2011
Location: SA
Junior Member
Gazzag.

Total memory is 164GB
Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663494 is a reply to message #663493] Tue, 06 June 2017 08:02 Go to previous messageGo to next message
Dark_Seth
Messages: 21
Registered: June 2011
Location: SA
Junior Member
@gazzag

Agent seems to start fine.
$ emctl status agent
Oracle Enterprise Manager 11g Database Control Release 11.2.0.3.0
Copyright (c) 1996, 2011 Oracle Corporation.  All rights reserved.
---------------------------------------------------------------
Agent Version     : 10.2.0.4.4
OMS Version       : 10.2.0.4.4
Protocol Version  : 10.2.0.4.4
Agent Home        : /oracle/product/11.2.0/db_1/BAANP740_b4c4
Agent binaries    : /oracle/product/11.2.0/db_1
Agent Process ID  : 50594080
Parent Process ID : 51839476
Agent URL         : https://BAANP740:3938/emd/main
Repository URL    : https://BAANP740:1158/em/upload/
Started at        : 2017-06-06 11:00:36
Started by user   : oracle
Last Reload       : 2017-06-06 11:00:36
Last successful upload                       : (none)
Last attempted upload                        : (none)
Total Megabytes of XML files uploaded so far :     0.00
Number of XML files pending upload           :      586
Size of XML files pending upload(MB)         :     9.45
Available disk space on upload filesystem    :    66.98%
Data channel upload directory                : /oracle/product/11.2.0/db_1/BAANP740_b4c4/sysman/recv
Last attempted heartbeat to OMS              : 2017-06-06 15:05:50
Last successful heartbeat to OMS             : unknown
---------------------------------------------------------------
Agent is Running and Ready

What is this
2017-06-06 07:58:15,092 Thread-1 WARN  http: nmehl_connect_internal: connect failed to (BAANP740:1158): Connection refused (error = 79)

Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663495 is a reply to message #663494] Tue, 06 June 2017 08:07 Go to previous messageGo to next message
Dark_Seth
Messages: 21
Registered: June 2011
Location: SA
Junior Member
Going to
https://BAANP740:3938/emd/main

Give me a web page

EMAgent10.2.0.4.4
Congratulations, EMAgent is working!


This one is not working
https://BAANP740:1158/em/upload/

Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663496 is a reply to message #663495] Tue, 06 June 2017 08:09 Go to previous messageGo to next message
gazzag
Messages: 905
Registered: November 2010
Location: Bristol, UK
Senior Member
Dark_Seth wrote on Tue, 06 June 2017 14:07

This one is not working
https://BAANP740:1158/em/upload/
Port 1158 is already in use, I suspect.

Try:
$ netstat -tulpn|grep 1158

[Edit: addendum]

[Updated on: Tue, 06 June 2017 08:17]

Report message to a moderator

Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663499 is a reply to message #663496] Tue, 06 June 2017 08:50 Go to previous messageGo to next message
Dark_Seth
Messages: 21
Registered: June 2011
Location: SA
Junior Member
Hi It is not in use.

I checked the emdb.nohup
17/06/06 15:54:58 Fatal error: server exiting
----- Tue Jun  6 15:54:59 2017::Checking status of DBConsole : 38273146 -----
----- Tue Jun  6 15:54:59 2017::DBConsole exited at Tue Jun  6 15:54:59 2017 with return value 1. -----
----- Tue Jun  6 15:54:59 2017::Restarting DBConsole. -----
----- Tue Jun  6 15:54:59 2017::osname is aix -----
----- Tue Jun  6 15:54:59 2017::Console Launched with PID 38273148 at time Tue Jun  6 15:54:59 2017 -----
----- Tue Jun  6 15:54:59 2017::heap size used is 384M -----
----- Tue Jun  6 15:54:59 2017::perm size used is -1 -----
----- Tue Jun  6 15:54:59 2017::joptions used are -Xmx384M -----
WARNING: Ignoring zero-length code source: /oracle/product/11.2.0/db_1/jdk/jre/lib/ext/ldapsec.jar(from system property java.ext.dirs)
WARNING: Unable to access loaded classes.
17/06/06 15:55:01 Error initializing server: /oracle/product/11.2.0/db_1/oc4j/j2ee/OC4J_DBConsole_BAANP740_b4c4/config/server.xml, Fatal error at line 1 offset 1 in file:/oracle/product/11.2.0/db_1
/oc4j/j2ee/OC4J_DBConsole_BAANP740_b4c4/config/server.xml: .<Line 1, Column 1>: XML-20108: (Fatal Error) Start of root element expected.

17/06/06 15:55:01 Fatal error: server exiting
----- Tue Jun  6 15:55:02 2017::Checking status of DBConsole : 38273148 -----
----- Tue Jun  6 15:55:02 2017::DBConsole exited at Tue Jun  6 15:55:02 2017 with return value 1. -----
----- Tue Jun  6 15:55:02 2017::Restarting DBConsole. -----
----- Tue Jun  6 15:55:02 2017::osname is aix -----
----- Tue Jun  6 15:55:02 2017::Console Launched with PID 38273150 at time Tue Jun  6 15:55:02 2017 -----
----- Tue Jun  6 15:55:02 2017::heap size used is 384M -----
----- Tue Jun  6 15:55:02 2017::perm size used is -1 -----
----- Tue Jun  6 15:55:02 2017::joptions used are -Xmx384M -----
WARNING: Ignoring zero-length code source: /oracle/product/11.2.0/db_1/jdk/jre/lib/ext/ldapsec.jar(from system property java.ext.dirs)
WARNING: Unable to access loaded classes.
Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663524 is a reply to message #663479] Wed, 07 June 2017 02:15 Go to previous messageGo to next message
John Watson
Messages: 7148
Registered: January 2010
Location: Global Village
Senior Member
I think you have confused your Oracle Homes. You need to be clear on whether you are using Database Control (run from the database home) or Grid Control (which has its on Oracle homes, for the agent and for the OMS). Which do you want to use?
Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663525 is a reply to message #663524] Wed, 07 June 2017 02:48 Go to previous messageGo to next message
Dark_Seth
Messages: 21
Registered: June 2011
Location: SA
Junior Member
Hi. Using Database Control

[Updated on: Wed, 07 June 2017 02:48]

Report message to a moderator

Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663540 is a reply to message #663525] Wed, 07 June 2017 09:58 Go to previous messageGo to next message
Dark_Seth
Messages: 21
Registered: June 2011
Location: SA
Junior Member
Thanks all. Got it working. Reconfigured it.

emca -config dbcontrol db
Re: Oracle Enterprise Manager 11g Database Not Starting.. [message #663541 is a reply to message #663540] Wed, 07 June 2017 10:04 Go to previous message
gazzag
Messages: 905
Registered: November 2010
Location: Bristol, UK
Senior Member
Cool. Thanks for the feedback Smile
Previous Topic: Database creation: Warning ORA-00119, ORA-00132
Next Topic: please help me
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Nov 19 15:22:58 CST 2017

Total time taken to generate the page: 0.01122 seconds