Home » Server Options » RAC & Failsafe » execution of gi installation script failed on node (Oracle 12c Grid infrastructure OS: RHEL 5.9)
execution of gi installation script failed on node [message #653654] Wed, 13 July 2016 06:34 Go to next message
morad_dba
Messages: 90
Registered: June 2008
Member
Dear all,

I am trying to install oracle 12c grid infrastructure on RHEL 5.9 (64bit). I am getting an error as "execution of gi installation script failed". I have attached the error.

Please advice me what to do.


Regards,

Morad.


  • Attachment: gi.png
    (Size: 13.03KB, Downloaded 112 times)
Re: execution of gi installation script failed on node [message #653655 is a reply to message #653654] Wed, 13 July 2016 06:46 Go to previous messageGo to next message
BlackSwan
Messages: 25720
Registered: January 2009
Location: SoCal
Senior Member
any clues in the log file?
Re: execution of gi installation script failed on node [message #653656 is a reply to message #653655] Wed, 13 July 2016 06:51 Go to previous messageGo to next message
morad_dba
Messages: 90
Registered: June 2008
Member

I got the following info at log :


INFO: *********************************************
INFO: executing GI Install script on nodes: [node1, node2]
INFO: PRCZ-2012 : node1 configuration started
INFO: PRCZ-2013 : node1 configuration ended
INFO: Progress:50
INFO: status of GI Install script execution is:false
INFO: *********************************************
INFO: Execution of GI Install script is failed on nodes : [node1]

Execution status of failed node:node1
Errors :


Regards,
Morad.
Re: execution of gi installation script failed on node [message #653662 is a reply to message #653654] Wed, 13 July 2016 14:09 Go to previous messageGo to next message
John Watson
Messages: 7150
Registered: January 2010
Location: Global Village
Senior Member
I have installed 12.x GI dozens of times. Hundreds, perhaps. I have never seen that window. At what stage did it appear? What do you see if you click the "details" button?
Re: execution of gi installation script failed on node [message #653678 is a reply to message #653662] Thu, 14 July 2016 07:30 Go to previous message
morad_dba
Messages: 90
Registered: June 2008
Member

Dear all,

I have solved the problem by manually running the scripts "/u01/app/oraInventory/orainstroot.sh" and /u01/app/12.1.0/grid/root.sh".

When installer prompt to tick the option for root password to run necessary script by root.... then do not click on the that and press next....

Then later installer instruct you to run the scripts by opening a session of root user on both nodes.

Then run the scripts manually.

Thanks all.

Previous Topic: RAC Database refresh from active cloning in same server.
Next Topic: patching on rac
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Nov 23 10:56:58 CST 2017

Total time taken to generate the page: 0.01742 seconds