Home » Developer & Programmer » Reports & Discoverer » Error 500 while opening oracle Reports URL (win ser 2008 64 bit, oracle 11gr2-FMW,WLS)
Error 500 while opening oracle Reports URL [message #610127] Mon, 17 March 2014 23:25 Go to next message
pre_ora
Messages: 56
Registered: March 2014
Member
I am getting following error on browser while opening Reports link :

http://ioas11g:9002/reports/rwservlet



Error 500--Internal Server Error
From RFC 2068 Hypertext Transfer Protocol -- HTTP/1.1:
10.5.1 500 Internal Server Error
The server encountered an unexpected condition which prevented it from fulfilling the request.


i had cleared history,cookies also.
Forms are working fine!!

(tried it 1 day,Googled it but not found suitable solution)

what should i do exactly?


[MERGED by LF]

[Updated on: Thu, 20 March 2014 07:07] by Moderator

Report message to a moderator

Re: Error 500 while opening oracle Reports URL [message #610129 is a reply to message #610127] Tue, 18 March 2014 00:59 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 21268
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Contact Oracle?
Re: Error 500 while opening oracle Reports URL [message #610149 is a reply to message #610129] Tue, 18 March 2014 02:38 Go to previous messageGo to next message
pre_ora
Messages: 56
Registered: March 2014
Member
what should i do?
Re: Error 500 while opening oracle Reports URL [message #610153 is a reply to message #610149] Tue, 18 March 2014 02:45 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 21268
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Contact Oracle?
getting 500 internal server error [message #610465 is a reply to message #610127] Thu, 20 March 2014 06:38 Go to previous messageGo to next message
pre_ora
Messages: 56
Registered: March 2014
Member
Due to
error in WLS_REPORTS:

[oracle.reports.rwclient.RWClient.doGet][reports]"> ang.NullPointerException<Mar 20, 2014 4:21:14 AM PDT> <Error> <HTTP> <BEA-101020> <[ServletContext@1931980345[app:reports module:/reports path:/reports spec-version:2.5 version:11.1.2]] Servlet failed with Exceptionjava.lang.NullPointerException

what does it mean which null value should be exist there?

-------------------------------------------------------------

and yes there problem with in process server also it is not starting at any cost:see attached file

IT is ALWAYS DOWN Sad
  • Attachment: forumq.png
    (Size: 34.94KB, Downloaded 503 times)

[Updated on: Thu, 20 March 2014 06:49]

Report message to a moderator

Re: getting 500 internal server error [message #610697 is a reply to message #610465] Sun, 23 March 2014 01:37 Go to previous messageGo to next message
ranamirfan
Messages: 529
Registered: January 2006
Location: Pakistan / Saudi Arabia
Senior Member

Dear,
1st Step ->
Did you start Reports Services - Start Weblogic Server - WLS_REPORTS ?
2nd Step ->
try to run it from domain.
http://localhost:7001/em

Reports ->Control -> Shut Down & then Start Up.

In-Process Reports Server Status should be running mode. (Green).


Regards,
Irfan

[Updated on: Sun, 23 March 2014 02:08]

Report message to a moderator

Re: getting 500 internal server error [message #610739 is a reply to message #610697] Sun, 23 March 2014 22:53 Go to previous messageGo to next message
pre_ora
Messages: 56
Registered: March 2014
Member
/forum/fa/11785/0/thanku..

i tried it..there was error...


NO ... not working...

Re: getting 500 internal server error [message #610742 is a reply to message #610739] Mon, 24 March 2014 00:59 Go to previous messageGo to next message
ranamirfan
Messages: 529
Registered: January 2006
Location: Pakistan / Saudi Arabia
Senior Member

Dear,
Quote:

I Tried it..There was Error...


Also check your Forms Services - Start Weblogic Server - WLS_FORMS.
If same error unable to start it,It's mean you've Installation problem.

Regards,
Irfan
Re: getting 500 internal server error [message #610743 is a reply to message #610742] Mon, 24 March 2014 01:08 Go to previous messageGo to next message
pre_ora
Messages: 56
Registered: March 2014
Member
no forms are working ... only problem exists in reports
Re: getting 500 internal server error [message #610777 is a reply to message #610743] Mon, 24 March 2014 05:00 Go to previous messageGo to next message
pre_ora
Messages: 56
Registered: March 2014
Member
problem solved i took previous snapshot...
thans ranamirfan ..
Re: getting 500 internal server error [message #610786 is a reply to message #610777] Mon, 24 March 2014 05:29 Go to previous messageGo to next message
ranamirfan
Messages: 529
Registered: January 2006
Location: Pakistan / Saudi Arabia
Senior Member

Thanks for the feedback.I am glad you solved it Please be explain the way you did.So that others benefits from your experience.
Regards,
Irfan
Re: getting 500 internal server error [message #665954 is a reply to message #610777] Wed, 04 October 2017 08:46 Go to previous messageGo to next message
Beginner_ora
Messages: 11
Registered: February 2017
Junior Member
Can you please help in solving the same issue
Re: Error 500 while opening oracle Reports URL [message #666197 is a reply to message #610127] Thu, 19 October 2017 07:57 Go to previous messageGo to next message
itech
Messages: 169
Registered: May 2008
Location: Fsd, Pakistan
Senior Member

in my case i was able to solve the issue by setting
standalone="yes" from "no"
in rwservlet.properties file.

Quote:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
Re: Error 500 while opening oracle Reports URL [message #666247 is a reply to message #666197] Mon, 23 October 2017 03:40 Go to previous messageGo to next message
Beginner_ora
Messages: 11
Registered: February 2017
Junior Member
Thanx, I will configure as you said and will let you know if it works
Re: Error 500 while opening oracle Reports URL [message #666269 is a reply to message #666247] Wed, 25 October 2017 00:28 Go to previous messageGo to next message
Beginner_ora
Messages: 11
Registered: February 2017
Junior Member
@itech I am still not able to solve the issue Sad please can anyone help me
Re: Error 500 while opening oracle Reports URL [message #666271 is a reply to message #666269] Wed, 25 October 2017 01:58 Go to previous message
John Watson
Messages: 7188
Registered: January 2010
Location: Global Village
Senior Member
I do not think that anyone can assist until you describe the problem and the environment. Stating that you have "the same issue" as someone had three years ago is not enough. You need to create a new topic, with a proper description.
Previous Topic: Report column running Total reset bill number wise
Next Topic: Error 500--Internal Server Error while running oracle Reports to print the pdf in 11g R2[11.1.2.2.0]
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Dec 17 14:31:49 CST 2017

Total time taken to generate the page: 0.01001 seconds