Home » Server Options » RAC & Failsafe » cluster configuration issue (redhat nash version 5.1.1.96)
cluster configuration issue [message #575422] Wed, 23 January 2013 02:42 Go to next message
ramakrishnabs
Messages: 5
Registered: January 2013
Location: bangalore
Junior Member
Hi gurus.

I am configuring RAC, while configuring cluster i am facing this errors.
i have followed this steps.

[root@rac5 ~]# /etc/init.d/o2cb status
Module "configfs": Loaded
Filesystem "configfs": Mounted
Module "ocfs2_nodemanager": Not loaded
Module "ocfs2_dlm": Not loaded
Module "ocfs2_dlmfs": Not loaded
Filesystem "ocfs2_dlmfs": Not mounted
[root@rac5 ~]# /etc/init.d/o2cb start
[root@rac5 ~]# ocfs2console

here when i try to add nodes i am facing this error.

Could not start cluster stack. This must be resolved before any OCFS2 filesystem can be mounted.

i have installed below rpms and started ocfs2console.

-rwxr-xr-x 1 root root 1144294 Jan 23 23:28 ocfs2-tools-1.2.7-1.el5.i386.rpm
-rwxr-xr-x 1 root root 145833 Jan 23 23:28 ocfs2-tools-debuginfo-1.2.7-1.el5.i386.rpm
-rwxr-xr-x 1 root root 169193 Jan 23 23:28 ocfs2console-1.2.7-1.el5.i386.rpm
-rwxr-xr-x 1 root root 278225 Jan 23 23:28 ocfs2-2.6.18-128.1.1.el5-1.2.9-1.el5.i686.rpm
-rwxr-xr-x 1 root root 83496 Jan 24 00:10 ocfs2-tools-devel-1.2.7-1.el5.i386.rpm



help me to fix the issues.

kind regard's
ramakrishna
Re: cluster configuration issue [message #575428 is a reply to message #575422] Wed, 23 January 2013 03:47 Go to previous messageGo to next message
John Watson
Messages: 4865
Registered: January 2010
Location: Global Village
Senior Member
Welcome to the forum. Please read our OraFAQ Forum Guide and How to use [code] tags and make your code easier to read

I cannot assist with your qustion, because I don't use OCFS any more. However, one bit of general advice: if this is a new installation, I would think you should use ASM for your shared database storage, and ACFS for clustered file systems. That is what I always do. OCFS2 does still exist, and is still supported, but really I see no purpose in it with the current release of clusterware.
Your Linux is also very old, you may find that release 5.8 makes Oracle installations easier and more reliable.
Re: cluster configuration issue [message #575555 is a reply to message #575428] Thu, 24 January 2013 01:38 Go to previous messageGo to next message
ramakrishnabs
Messages: 5
Registered: January 2013
Location: bangalore
Junior Member
Hi guru.
I am following below link document to configure rac.
//kamranagayev.com/2011/04/05/step-by-step-installing-oracle-10g-rac-on-vmware/


As per this document i have executed all the steps. I have configured ASM but i have stuck while adding nodes to the cluster using ocfs2console. this ocfs2console works but wont allow to add nodes it throws below errror message.

Could not start cluster stack. This must be resolved before any OCFS2 filesystem can be mounted.

please give me a solution.

Kind regard's
Ramakrishna
Re: cluster configuration issue [message #575560 is a reply to message #575555] Thu, 24 January 2013 02:09 Go to previous messageGo to next message
John Watson
Messages: 4865
Registered: January 2010
Location: Global Village
Senior Member
Those instructions are for installing an antiquated release of the product. Forget it. Look for instructions for installing 11.2, it is very different.
Re: cluster configuration issue [message #575585 is a reply to message #575560] Thu, 24 January 2013 08:39 Go to previous messageGo to next message
ramakrishnabs
Messages: 5
Registered: January 2013
Location: bangalore
Junior Member
Hi guru.
Please give me the good document to refer. Is it not possible to fix the above issue? what best can i do?


Kind regard's
Ramakrishna
Re: cluster configuration issue [message #575600 is a reply to message #575585] Thu, 24 January 2013 10:57 Go to previous messageGo to next message
Michel Cadot
Messages: 60018
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
http://www.oracle.com/pls/db112/homepage

Regards
Michel
Re: cluster configuration issue [message #576033 is a reply to message #575600] Thu, 31 January 2013 00:06 Go to previous messageGo to next message
ramakrishnabs
Messages: 5
Registered: January 2013
Location: bangalore
Junior Member
Hi Gurus.
I have fixed the above issue. it was with the rpms that i installed. now it works fine.


kind regards
Ramakrishna
Re: cluster configuration issue [message #576038 is a reply to message #576033] Thu, 31 January 2013 00:45 Go to previous message
Michel Cadot
Messages: 60018
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
Thanks to let us know.

Regards
Michel
Previous Topic: rshd and rexecd
Next Topic: rac configuration issue
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Dec 22 19:35:07 CST 2014

Total time taken to generate the page: 0.08462 seconds