Home » Developer & Programmer » Forms » REP-0501: Unable to connect to the specified database. (Server: Oracle Database 11g(64(bit), windows server 2008(64bit), Client: Developer 6i, windows 7 (32bit))
REP-0501: Unable to connect to the specified database. [message #570315] Wed, 07 November 2012 21:30 Go to next message
adeel_ans786
Messages: 21
Registered: September 2012
Location: United Arab Emirates
Junior Member
I'm able to log-in the application and use any form but when I'm trying to run any report I got following error message on the client machine.

REP-0501: Unable to connect to the specified database.
ORA-01017: invalid username/password; logon denied

I have attached the picture to clarify the problem.

Will be great full if I can get any kind of help

Waiting for your reply
Re: REP-0501: Unable to connect to the specified database. [message #570316 is a reply to message #570315] Wed, 07 November 2012 21:36 Go to previous messageGo to next message
adeel_ans786
Messages: 21
Registered: September 2012
Location: United Arab Emirates
Junior Member
As i search on the web about this problem i found the problem most probably is related to windows server 2008 security(firewall). So i did the following things

1. disable the firewall
2. add port 1521 in the exceptions of inbound connections
3. add tnslstnr.exe in the exception of inbound connections

But still facing same problem

Any idea????

Best Regards,
Re: REP-0501: Unable to connect to the specified database. [message #570339 is a reply to message #570316] Thu, 08 November 2012 01:29 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 19540
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
I'm not sure that "invalid username/password" has something to do with firewall (though, who am I to claim that?).

As you use Oracle 11g: are you aware that it is - by default - case sensitive when passwords are to be used? So, did you, perhaps, use wrong case?
SQL> connect scott/TIGER@ora11
ERROR:
ORA-01017: invalid username/password; logon denied


Warning: You are no longer connected to ORACLE.
SQL> connect scott/Tiger@ora11
ERROR:
ORA-01017: invalid username/password; logon denied


SQL> connect scott/tiger@ora11
Connected.
SQL>
Re: REP-0501: Unable to connect to the specified database. [message #570344 is a reply to message #570339] Thu, 08 November 2012 02:32 Go to previous messageGo to next message
adeel_ans786
Messages: 21
Registered: September 2012
Location: United Arab Emirates
Junior Member
Hi,

thanks for the reply.

Dear i'm able to log in to database, i don't have any issue with the log in. The problem is after log in the application i'm able use forms, i can query, insert, select, update and delete data but when i'm trying to run report from the same form it giving me oracle log in screen instead of showing the report.

i had this problem earlier in a different environment where the oracle database 11g was installed on windows 7 and i solved that by just turning of the windows firewall but here i did disable the windows firewall but still i'm facing the same problem.

Please advice.
Re: REP-0501: Unable to connect to the specified database. [message #570349 is a reply to message #570344] Thu, 08 November 2012 03:15 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 19540
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Hm. Did that report run OK previously? If so, did you - in the meantime - change password? If so, then - speaking from my very limited 10g IAS experience - on IAS machine there's the CGICMD.DAT file (located somewhere in C:\oracle\IAS\reports\conf directory) which contains reports entries. Your report might also be listed there - check whether username/password reflects current situation.

If that's not the case, I'm sorry, I don't have any other ideas.
Re: REP-0501: Unable to connect to the specified database. [message #570353 is a reply to message #570349] Thu, 08 November 2012 03:39 Go to previous messageGo to next message
adeel_ans786
Messages: 21
Registered: September 2012
Location: United Arab Emirates
Junior Member
Dear,

i did the fresh installation of oracle database 11g(64bit) on MS windows server 2008 (64bit) everything is working fine except reports from the application. Previously every thing was working fine with Oracle database 10g(32bit) on MS windows Server 2003(32bit) with client oracle developer 6i on Ms windows 7(32Bit).

any way no problem thank you very much for your time and help, I'll look for a solution from any other source.

Best Regards,
Re: REP-0501: Unable to connect to the specified database. [message #570354 is a reply to message #570353] Thu, 08 November 2012 03:42 Go to previous message
Littlefoot
Messages: 19540
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Good luck! Sorry for not being able to help.
Previous Topic: Download link for INTERNET DEVELOPER SUITE
Next Topic: get and set hyperlink in excel from oracle forms
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Sep 02 12:40:58 CDT 2014

Total time taken to generate the page: 0.11042 seconds